sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Soul searching

Täällä ollaan, ensikosketus on koettu ja toistaiseksi kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia! Jetlag selättyi yhden seisaallaan torkutun iltapäivän jälkeen helposti ja nyt ollaan jo Korean sykkeessä mukana.

Pidempi ja seikkaperäisempi selostus reissun päältä saattaa tulla myöhemmin viikolla, kun on enemmän aikaa ja energiaa pureksia kaikkia kokemuksia, mutta tähän väliin muutama kuva ja kommentti näin ensalkuun. Pahoittelen kuvien heikkoa laatua; sekä kamera että kuvaaja ovat heikkoa harrastelijatasoa, mutta kai se huonokin kuva kertoo sanoja enemmän.

Tästä se lähtee, Helsinki-Vantaa...


 Koskahan Tampere-Pirkkalaan saadaan metro, joka kuljettaa portilta matkalaukkuhihnalle?


Siellä se näkyy: Pohjois-Korea. Kun kiikareilla katsoi, niin näki myös sotilaita potkimassa kiviä portilla, mutta ei siellä mitenkään uhkaavalta näyttänyt; päinvastoin! Välipalaksi hiukan snäkkiä. Voit valita joko toukkia tai ihan vain pelkkiä kotiloita. 


Pakollinen autonikkunakuva iltapäiväruuhkasta 


Sojua meni koko pullo. Halpaa ja pahaa, maistuu aikalailla kossulle ilman sitä tiukkaa jälkimakua. Hintaluokka on noin euron/pullo. Uskon, että Suomessa tämä olisi hittiainesta! 


 Menee kategoriaan "something from the sea". Parempi kun en tiedä.


Bulgogia illallisella. 


 Seoul Towerista näki pitkälle, mutta ei kuitenkaan läheskään kaupungin laidalle


Kaupunki jatkui silmänkantamattomiin 


Retikkaa, papuja ja muuta mukavaa 


Iltapalaa tikusta. Oli hyvää! (toim. huom. kuvan tärähdys EI johdu illallisen yhteydessä juodusta sojusta...)

Ja mitä ennakko-odotuksiin tulee, niin... 

...ei, Koreassa ei ole aina sateista ja harmaata. Viikonloppu on vietetty jotakuinkin täydellisessä säässä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta ja lämpötila on vielä auringon laskettuakin yli +20 astetta.

...kyllä, korealaiset juovat ja paljon! Olut on halpaa ja hyvää (muiden mielestä litkua, itse luonnehtisin "helposti juotavaa") ja soju on halpaa ja pahaa (mutta helposti juotavaa kyllä sekin...)

...kyllä, ruoat ovat outoja, mutta erittäin hyviä. Valinnan vaikeus tuottaa harmaita hiuksia jatkuvasti, sillä kaikkea haluaisi maistaa. Lisäksi ruokapaikkoja on käsittämätön määrä, eli nälkäisenä ei tarvitse Soulin kaduilla kuljeskella.

...ei, ihmiset eivät naura koko ajan. Ihmiset ovat ystävällisiä, mutta ihan normaaleja. Länkkärit eivät ainakaan täällä Soulissa aiheuta minkäänlaista ihmetystä paikallisissa. Lisäksi on ollut mukava huomata, että korealaiset ovat erittäin hienovaraisia kauppiaita eivätkä tyrkytä tai tuputa tavaraa edes turistimarkkinoiden vilinässä.

...ei, täällä ei puhuta Pohjois-Koreasta. Kuulemma länsimaalaiset tietävät pohjoisen puolen tapahtumat etelän väkeä paremmin, sillä täällä ketään ei kiinnosta. Paikallisissa uutisissa ei edes mainita mitään maiden välisistä selkkauksista tai kähinöistä, eikä pohjoisen asiat hetkauta paikallisia millään tavalla.

...kyllä, tikut ovat liukkaat ja marinoituja vihanneksia on vaikeaa keihästää, mutta toistaiseksi olen onnistunut lähtemään joka ravintolasta maha täynnä ja kertaakaan en ole haarukkaan tarttunut!

Siinäpä ensivaikutelmat. Lisää raporttia seuraa myöhemmin. Huomenna siis luvassa asunnon metsästystä, pidetään peukut pystyssä!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuveja! Onkos siellä muuta ruokaa ku ötököitä ja something from the sea?

    t. Nirppanokka

    VastaaPoista
  2. Onhan täällä mahtavasti kaikkea muutakin. Liha on paikallisittain kallista, mutta kyllä sitä aika paljon syödään, erityisesti illalliseksi. Päivällä mennään käsittääkseni enemmän kasvis-kala-tofu-linjalla. Täytyy tehdä ihan omat postaukset kunnon grillausillasta joku kerta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...