maanantai 29. lokakuuta 2012

Ja vastoinkäymiset alkaa N-Y-T!

Josko sitten itse tavaroiden pakkaaminen sujuikin rivakasti, niin niiden kuljettaminen osoittautuu nähtävästi lähes mahdottomaksi. Nyt saimme muuttoyhtiöltä masentavan viestin, että tavaroiden toimitus lykkääntyy ainakin kahdella viikolla tarkoittaen sitä, että vietämme todennäköisesti myös joulun ilman huonekaluja. Ja mikä pahinta, ilman mukaan pakattuja lahjoja ja jouluruokia! Olin varautunut hyvin huolellisesti glögien, piparien ja muiden tykötarpeiden varalta, jotta saan oikean joulun loihdittua myös Gangneungiin, mutta nähtävästi meidän joulu on nyt peruttu. Ehdotin kyllä miekkoselle, että siirretään joulua hieman eteenpäin ja vietetään sitä sitten vaikka viikkoa myöhemmin, kunhan tavarat saapuvat paikalle. Mutta mutta...eihän se vaan ole sama asia.

Muuten asiat rullailee mukavasti eteenpäin. Kävimme Korean lähetystössä Helsingissä anomassa viisumeita oikein paikan päällä. Lisäksi kansainvälinen ajokorttihakemus on sisässä, Kelaan on ilmoitettu ja sähkösopimuskin irtisanottu. Jotakuinkin alkaa näyttää siltä, että vajaan viikon päästä tosiaan istumme lentokoneessa nokka kohti Koreaa.

Keskiviikkona kävin myös ihka ensimmäisellä korean tunnilla. Hyppäsin mukaan ikään kuin "kesken kaiken", joten ihan en vielä sujuvasti pysynyt kärryillä, mutta opin kuitenkin aakkosia sekä muutamia uusia sanoja (mm. Gangnam Stylestä). En ollutkaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että korean kielen oppimiseen vaaditaan oikeastaan tuplatyö "normaaliin" verrattuna, sillä ensin pitää opetella kokonaan uudet kirjaimet ja kirjoitustapa (kaksi harakanvarvasta ylhäällä vierekkäin ja yksi alhaalla), jonka jälkeen vasta alkaa se varsinainen kielen opettelu, sanojen ja merkitysten muisteleminen ja niin edespäin. Sitä voisi jopa ajatella, että mahdoton tehtävä, mutta kyllä se nyt on vain haaste, joka on tehty voitettavaksi! Kummasti sitä kuitenkin motivoituu opiskeluunkin, kun tietää koko tulevan kaksivuotisjakson viihtymisen ja sopeutumisen olevan jotakuinkin kielen oppimisesta kiinni!

Täällä koto-Suomessa on sentään satanut ensilumi. Ihanaa! Gangneungissa lämpötilat näyttävät pyörivän noin viidentoista lämpöasteen paikkeilla, joten siellä lunta tuskin kannattaa odotella, tokkopa edes koko talvena sataa. Mutta onhan siinä lämpimässä talvessa omat hyvät puolensa: ainakaan ei haittaa, että kaikki toppatakit ja villakangastakit sekä muut lämpimät vaatteet ovat kontissa seuraavat kahdeksan viikkoa. Tosin täällä Suomessa pitäisi vielä pärjätä muutama pakkaspäivä...


Lunta ja ruskaa lenkkipolulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...