keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Juomisista

Hankalaa puhua puhelimessa kotona, kun täällä kaikuu. Tarkoittaa siis sitä, että nyt on sänky, televisio ja puutarhakalusteet keittiöstä lähteneet. Saan kyllä suunnatonta tyydytystä siitä ajatuksesta, että kaikki se tavara, josta olemme hankkiutuneet eroon, saa vielä uuden elämän jossain muualla kuin kaatopaikalla (suurin osa jonkun mökillä). Ja lisäksi olemme jopa onnistuneet saamaan tavaroista muutaman kympin rahaa! Huono puoli tässä kaupparatsuna toimimisessa on se, että rikastumisen ohella tulee yhä ahneemmaksi ja ajatus siitä, mitä vielä voisi myydä alkaa pyöriä jatkuvasti mielessä. Onneksi tavarat ovat nyt loppu (ellei joku halua vielä tulla ostamaan yhtä Ikean lack-pöytää sekä telkkarin scart-johtoa?).

Korean tunnilla saimme opettajaltamme kokonaisen powerpoint-esityksen korealaisista tavoista sekä muutamia faktoja alkutaipaleemme tueksi. Laajinta keskustelua herätti korealaisten juomatapojen vertailu suomalaisiin. Lopputulema oli se, että korealaiset juovat enemmän, mutta toipuvat kankkusesta nopeammin ja täten pystyvät hyödyntämään myös viikonpäivät tehokkaasti hwesik-illallisten merkeissä. Hwesik on korealaiseen työelämään kiinteästi kuuluva tapa ja tarkoittaa siis afterwork -tyylistä illanviettoa työntekijöiden kesken. (Illanvietto = syöminen ja juominen, etenkin juominen.) Hwesik-illallinen on korelaiselle työntekijälle lähestulkoon pakollinen, joten väsymys tai vaikkapa laatuaika perheen kesken ei ole hyväksyttävä syy jäädä pois kyseisestä illanvietosta. Yrityksestä riippuen hwesik saatetaan järjestää jopa kerran viikossa tarkoittaen sitä, että viikot kuluvat ympäripyöreiden työpäivien ja hwesikien parissa ja viikonloput yritetään nukkua univelkoja pois.

Ohessa vielä havainnollistava video korealaisista juomatavoista:


Ja knoppitietona vielä, että Etelä-Korea todellakin johtaa tilastoja väkevien juomisessa per (horjuva) jalkapari. Suomessa väkeviä kulutetaan vuosittain (vaatimattomat) 2,82 litraa per henkilö, kun Koreassa vastaava luku on huikeat 9,57 l/hlö. [lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...