keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Oma maa mansikka?

Suomen syksy hurmaa harmaudellaan ja ah, niin raikkailla sadekuuroilla. Jostain syystä muutto kohti Aasiaa ei kuulosta ollenkaan huonolta ajatukselta tässä vaiheessa, vaikkakin tiedostan, että Koreassa tulee myös talvi ja vieläpä ihan oikea sellainen. Tällä hetkellä kuitenkin Gangneungissa on vielä lämpöasteita parikymmentä ja pikapuoliin alkaa sielläkin ruska olla parhaimmillaan. 

Muuttoasiat alkavat vihdoin edetä, joskin edelleen etanavauhtia. Nyt on kuitenkin auto myyty, asunnon vuokrasopimus tehty ja vaatteet odottavat jo kirpputoripöydän vapautumista. Muuttomiehet on varattu ja kavereita tavattu kuin viimeistä päivää. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että muutaman viikon päästä asumme jo seitsemän tunnin aikaeron takana ja en todennäköisesti näe suurinta osaa ystävistäni ennen ensi kesää! Apua!!!

Korean päässäkin asuntoasiat alkavat olla jotakuinkin pulkassa. Löysimme lopulta mieluisan asunnon ja tässä vaiheessa enää jännitetään, että milloin pääsemme muuttamaan asuntoon ja toisaalta, milloin mahdamme saada kaikki huonekalut sekä muut tavarat. Sekä kotimaassa että Koreassa tulee olemaan pitkät, kolkot ja kaikuisat viikot luvassa, kun kaikki tavarat lähetetään kuuden viikon matkalle kohti Soulin satamaa. Tajusin eilen hampaita pestessäni, että meiltähän lähtee paitsi keittiön pöytä, tuolit ja astiat myös verhot ikkunoista, matot lattioista ja lamput katosta! Eli elelemme kaksi viikkoa syöden tiskipöydän ääressä liesituulettimen valossa. Rullaverhoista en sentään luovu; jotain yksityisyyttä on kaupunkiasuntoonkin saatava.

Kotimaan vesisateen keskellä kaihoan Donghaen hiekkarantoja ja toivon, ettei korealainen talvi ala ihan vielä marraskuussa!


1 kommentti:

  1. Nyt olis aika päivittää tunnelmia, ettei me kyllästytä odottaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...