tiistai 2. lokakuuta 2012

Ruokasanastoa, osa 2: Sashimi (ja miten sitä saa)

Koreasta on selvitty ehjänä kotiin ja viimeinen kuukausi koto-Suomessa pyörähti käyntiin. Matkan antimista kuitenkin riittää kirjoitettavaa, vaikka kotosalla ei mitään jännää tapahtuisikaan.

Ennen kotiinpaluuta saavuimme koillisrannikolta takaisin Soulin sykkeeseen ja tokihan juuri-nyt-niin-kuuluisassa Gangnamissa oli vierailtava vielä uudestaan. Samalla juhlistimme seurueemme erään jäsenen työkomennuksen viimeistä Korean iltaa kunnon kala-illallisella, eli "pöytä koreaksi"-osiossa pääsemme tutustumaan raa'an kalan kiehtovaan maailmaan sashimin merkeissä. 

Miten se sitten tapahtuu?

Lähde ulos, mielellään vilkkaalle ravintola-alueelle (oma valintamme oli Gangnam Station)


Valitse sopiva kalaravintola (nimi näyttää olevan enne, ainakin nettisivujen nimi). Kalaravintolan tunnistaa jo kaukaa tietysti ravintolan edessä olevista akvaarioista sekä houkuttelevan merellisestä tuoksusta...


Ottaako nilviäisiä vai kalaa, siinäpä kysymys 


Omaa haavia ei tarvita, pyydystäminen kuuluu hintaan 


Valitse menusta haluamasi ateria. ("mutku nää kaikki kuulostaa niin hyvältä...")


 Siellä se epäonnekas yksilö lymyilee, suoraan akvaariosta pyydystettynä


Pääruokaa odotellessa voit napostella pikku aperitiivi-herkkuja. Söin yhden! Maistui merivedelle ja tarttui kurkkuun kiinni. Mutta sojulla siitä selviää (tai ei nyt varsinaisesti SELVIÄ, mutta...). Kuvasta havaittava tärinä käsissä johtui kaiketi innostuksesta eikä suinkaan inhotuksesta
. 

Jos ei kotilot maistu, niin voit tietysti maistella vedessä kelluvia merilevän suikaleitakin. Herkullisuudessaan suurin piirtein kotiloiden kanssa tasoissa. 


Ja sitten asiaan. Eli kala noin seitsemän minuuttia akvaariosta pyydystämisen jälkeen. Ei mausteita, ei marinointia, pelkkää kalaa! Toki sashimin voi kastaa joko soijakastikkeeseen tai wasabi-valkosipulitahnaan. Molemmat maistuivat hyvältä; jos pidät sushista, pidät todennäköisesti tästäkin. 


Raa'an kalan jälkeen tarjoilija kantoi pöytää myös grillattua kalaa

Ravintola vaikutti olevan ilmeisen suosittu paikallisten keskuudessa, ja kala oli tosiaan hyvää. Syömässä olleet seurueet koostuivat niin keski-ikäisistä miesporukoista kuin teini-ikäisistä tytöistä ja kaikesta siltä väliltä. Itse olimme toki ravintolan ainoat länsimaalaiset, kuten yleensä. Palvelu oli hyvää, nopeaa ja informatiivista (tarjoilija ystävällisesti esitteli hyvin käytännönläheisesti, miten alkupala-nilviäiset imaistaan oikeaoppisesti kotilostaan). Voin siis varauksetta suositella Soulin Sekosi.com -ravintolaa kaikille tuoreen kalan ystäville!

1 kommentti:

  1. Heh, tuo ois miun painajainen. Pitänee siis oikeasti aloittaa kalansyönnin reenaaminen, jos joskus mielii teille kylään. Hianoja kuvia!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...