sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ensipuraisu

Perjantaiaamuna saavuimme vihdoin aurinkoiseen Koreaan, jossa edellisyönä oli lämpötila laskenut ensimmäistä kertaa tänä syksynä nollaan. Ajomatka Incheonista Gangneungiin sujui lähes täydessä unessa ja tokkuraisessa jetlagissa, joka tosin on jatkunut koko viikonlopun. Huomenna olisi kuitenkin tarkoitus aloittaa arkinen aherrus; miekkonen aloittaa työt ja itse aion puuhastella koko päivän uuden asunnon siivoushommissa. 

Asunto on tosiaan tyhjänä ja odottaa vain kalusteidemme saapumista. Toistaiseksi olemme jo saaneet ostettua sängyn, joka toimitetaan asunnolle keskiviikkona ja tuolloin pääsemme myös muuttamaan uuteen kotiimme. Siihen asti asustelemme vielä hotellissa ja käymme asunnolla ainoastaan viemässä tavaroita tai laittamassa paikkoja kuntoon. Sängyn osto olikin hieman hankalampi toimenpide kuin mitä ennalta ajattelimme: korealaiseen tapaan kuuluu ilmeisesti ostaa kalusteet enimmäkseen Soulista eräältä tietyltä huonekalukadulta, josta ne sitten toimitetaan mihin päin Koreaa tahansa. Itse emme kuitenkaan tähän hätään jaksaneet lähteä shoppailemaan Souliin asti, joten jouduimme kiertelemään tuntitolkulla kaupunkia löytääksemme kalustekaupan, jossa myydään sänkyjä. Löysimme lopulta kaksikin kauppaa, joissa oli katalogeissa kymmenien sänkyjen valikoima. Sieltä sitten valitsimme mieluisan, joka toimitetaan paikan päälle muutamassa päivässä. Patjoja emme pahemmin päässeet testailemaan, eikä paikallisilla olekaan käsittääkseni kuin yksi patjamalli: kivenkova. Jokaisen hotellin patjat ovat ainakin olleet niin kovia, että omaan lonkkaluuhuni sattuu, kun nukun kyljelläni. Monet paikallisethan nukkuvat ainoastaan ohuella matolla, joka on mukavuudessaan keskimäärin makuupussinalusen luokkaa. Lisäksi opimme, että korealaiset pitävät ilmeisesti kaikenlaisesta lämmityksestä, sillä lämmitettävien WC-istuinten lisäksi löysimme myös lämmitettäviä sängynrunkoja sekä lämmitettäviä sohvia! Lisäksi on olemassa myös irrallisia tuolinlämmittimiä, mikäli esim. toimistolla sattuisi olemaan kylmä. Oletettavasti talvesta on siis tulossa kylmä...

Lauantaiaamuna ehdimme myös tutustumaan hieman paikalliseen vihannestoriin Gangneungissa. Myytävänä oli enimmäkseen vihanneksia, mutta myös hieman hedelmiä, papuja, sieniä sekä kalaa ja kananmunia. Lähialueen farmarit olivat kirjaimellisesti iskeneet pakettiautot piukkaan pellon antimia. Kiinankaalin kanssahan tuo ei liene kovin ongelmallista, mutta olisi mielenkiintoista tietää, missä kunnossa pakettiauto on vastaavan lastaamisen jälkeen, jos kyseessä olisi vaikkapa mustekalan lonkerot.

Kaaliauto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...