lauantai 17. marraskuuta 2012

Samcheok - Penis Park

Lauantaiaamuun herättiin kirkkaassa auringonpaisteessa (koska emme edelleenkään omista ollenkaan verhoja). Ohjelmassa oli kauan ja hartaasti odotettu matka Samcheokiin sekä siitä vielä etelämpänä sijaitsevaan nähtävyyteen eli Penispuistoon. Samalla oli minun vuoroni opetella ajamista Koreassa ensimmäistä kertaa, ja niin paljon kuin olinkin innoissani matkakohteesta, jännitti autonrattiin hyppääminen aikalailla. 

Meidän kaasuturbiini

Automme on siis Hyundai Sonata, kaasumoottorilla. Ei bensaa, ei dieseliä, vain kaasua. Koreassahan on kahdenlaisia (tai käytännössä yhdenlaisia) autoja: Kia ja Hyundai. Lisäksi on muutamia muita paikallisia merkkejä, kuten Equus (Korean Mersu) sekä Samsung-Renault (Korean Skoda). Ulkomaisia merkkejä näkyy erittäin harvakseltaan, enimmäkseen ne ovat Audeja, Mersuja sekä Bemareita. Yhden Saabinkin olen nähnyt.
Kaasuauto on ihan mukiinmenevä, ainoastaan kaasupönikän vaatima tila takakontissa aiheuttaa hieman närää silloin, jos autoon pitäisi mahduttaa esimerkiksi seitsemän matkalaukkua. Myös korealainen tapa tummentaa kaikki ikkunat lukuunottamatta tuulilasia on ärsyttävää, sillä sivuikkunat ovat todellakin niin tummat, että pimeässä ei näe ulos ollenkaan.

Matka kohti Samcheokia sujui kuitenkin ilman suurempia rahallisia tai fyysisiä menetyksiä, eli selvisimme ehjänä reissusta. Miekkosella oli pelkääjänpaikalla istuessaan aikaa kuvata myös hieman maisemia tien reunassa.

Jossain välillä Gangneung - Donghae - Samcheok

Ilma oli ulkoilua ajatellen täydellinen. Aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta ja lämmitti mukavasti merenrannan tuntumassa. Itse puisto sijaitsee meren rannalla ja kohoaa pienen kukkulan rinteelle. Muutama tunti kuluikin mukavasti kiiveten rappuja ylös-alas ja katsellen maisemia - sekä tietysti niitä patsaita!

Itämeren (East Sea) rannalla

Puiston historia liittyy legendaan, jossa merilevää keräävä tyttö oli hukkunut mereen ja sitä myöden langettanut kirouksen kalastajakylän ylle. Kyläläiset olivat rakentaneet rinteeseen penispatsaita, joiden tarkoitus oli suojella kylää ja kalansaalista kiroukselta, mutta jäi vielä hieman epäselväksi, että miksi juuri tällaisia patsaita... Toinen tarina sen sijaan kertoo, että korealaisilla oli tapana tulla puistoon rukoilemaan poikalapsia. Mutta nyt siis itse asiaan: kuvia, olkaa hyvät :)

 Ja tästä se lähtee...K...upla otsassa.

Puiston yhteydessä sijaitsevassa museossa oli myös aiheeseen liittyvää maalaustaidetta 

Tässä ilmeisestikin rukoillaan poikalasta 

Tasa-arvon nimissä oli museossa kuitenkin esillä myös sitä toista laija

2 kommenttia:

  1. Siis tämäpä on jo jotain! Alkoi hurjasti kiinnostaa tuo puiston syntytarina. Ovatko nuo teokset jotain 'mittatilaustyötä' ja ketkä niitä tekevät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs tiedä, ketkä patsaista ovat tehneet. Osa varmasti oli todella vanhoja, mutta en osaa sanoa, olisiko patsaita tehty vielä viime aikoinakin. Hauskaa on se, että vaikka korealaiset ovat normaalisti aika varautuneita ja häveliäitä kaiken tämäntyyppisen suhteen, niin puistossa isot rouvalaumat kikattelevat patsaille ja kuvauttavat itseään istumassa tai silittelemässä patsaita :) Kaiken kaikkiaan tosi hauska paikka! Ja lisätietoa voit katsoa vaikkapa wikipediasta, puiston virallinen nimi on siis Haesindang Park: http://en.wikipedia.org/wiki/Haesindang_Park

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...