maanantai 17. joulukuuta 2012

Baarissa

Kuluneina viikkoina olemme löytäneet Gangneungista jo kantapaikkamme, joissa käymme lähes joka perjantai ja joskus lauantaisinkin. Gangneungissa on noin satakunta länsimaalaista ja lähestulkoon kaikki ovat amerikkalaisia ja kanadalaisia. Lisäksi on muutamia etelä-afrikkalaisia ja australialaisia tai muita englantia äidinkielenään puhuvia. Jokainen tapaamamme länkkäri on Gangneungissa opettamassa englantia paikallisille, olemme siis ainoat suomalaiset koko kaupungissa ja käsittääkseni koko Gangwon-do:n provinssissa, mutta lisäksi olemme myös ainoat länsimaalaiset, jotka eivät työskentele opettajina. 

Kyseisiä opettajia tapaamme siis useimmiten baareissa nimeltä Bumpin, Rush sekä Bon Voyage. Bumpin on ensimmäinen "länkkäripubi", jossa tapasimme amerikkalaisia, joihin sittemmin olemme tutustuneet jo paremmin. Bumpinin omistaa Eric, aina äärimmäisen hyväntuulinen ja nauravainen korealainen, joka puhuu hämmästyttävän sujuvasti englantia. Bumpinista jatkamme yleensä kohti Rushia, joka on monen täkäläisen bändin suosiossa oleva pienehkö baari. Lähes joka viikonloppu Rushissa on ollut yksi tai useampia bändejä soittamassa, joten olemme jo tutustuneet melko laajasti myös Gangneungin musiikilliseen tarjontaan. Rushin omistaa (myös aina hyväntuuliset) veljekset, jotka hekin juttelevat hieman englantia ja laittavat ihmetykseksemme stereoista soimaan HIM:iä.

Bumpin. Näyttää epäilyttävältä mutta on sisältä varsin viihtyisä

Kolmas paikka, jossa tapaa länkkäreitä on hieman kauempana keskustasta sijaitseva Bon Voyage. Paikan omistaa erittäin boheemi Lee, joka kuulemma asustaa baarin takahuoneessa. Käydessämme baarissa viime perjantaina Lee istuskeli jalat pöydällä katsellen videoita ja juoden viskiä. 

Erikoisuutena suomalaiseen baarikulttuuriin verrattuna voisi ainakin mainita sen, että jokaisessa käymässämme baarissa ja jokaisena iltana myös omistajat / työntekijät ovat osallistuneet innokkaasti juomiseen ja snapsit putoilevat tiuhaan tahtiin heidän kurkuistaan alas. En sitten tiedä, onko kyseessä laimennetut versiot vai miten baarimikot pysyvät tolpillaan yömyöhään saakka, sillä täällä baarit menevät yleensä kiinni siinä vaiheessa, kun viimeisetkin asiakkaat lähtevät kohti jatkopaikkaa (mikä saattaa helposti venyä esimerkiksi aamuviiteen).

Kuva kertonee riittävästi viikonlopun menosta. Kuuluisa "Pantera ja kiiltonahkakengät"

Tutustuttuamme useampaan amerikkalaiseen sekä kanadalaiseen olemme huomanneet heissäkin yhden merkittävän eroavaisuuden: amerikkalaisia kiinnostaa tietää, missä Suomi tarkalleen on ja miten olemme tänne päätyneet, mutta kanadalaisten kanssa keskustelu siirtyy aina ja välittömästi jääkiekkoon. Heille suurta hupia on luetella suomalaisia jääkiekkoilijoita, ja ensimmäisten joukossa ovat tietysti aina Teemu Selänne, Jari Kurri, Esa Tikkanen sekä Teppo Numminen. Eräs kanadalainen yritti saada selvää meidän nimistämme, mutta ei millään tahtonut ymmärtää, miten ne lausutaan. Kun kautta rantain selitin, että miehen nimi on sama kuin Saku Koivun veljellä, niin johan onnistui! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...