torstai 17. tammikuuta 2013

눈!

Otsikon mukaisesti siis lunta. Eilen illalla nukkumaan mennessä huomasimme lumisateen alkaneen. Lumipyryn lisäksi alkoi myös ukkostaa ja salamoida, erikoinen yhdistelmä! Lumipyry on jatkunut tähän päivään saakka ja näyttää tällä hetkellä taas sakenevan iltaa kohti. Ilma on kuitenkin sen verran lämmin, että maahan tullessaan lumi sulaa nopeasti, ja isommat tiet ovatkin täysin sulat. Hyvä niin, sillä täällä päin ei talvirenkaita juuri tunneta. Myös korealaisten investoinnit aurauskalustoon ovat melko vähäiset, joten miehen työpaikalla olikin ryhdyttävä "do it yourself" -tyylisiin toimiin aurauksen suorittamiseksi. Näppärästi miehet olivat askarrelleet trukista lumiauran, jotta tehtaan piha saatiin kulkukelpoiseksi.

"tein itse ja säästin..."Jalkakäytäviä ei tietenkään aurata, joten kävelin kuntosalille polvia myöten loskassa

Lumen tulo harhauttaa ajattelemaan, että ilma olisi kylmennyt, vaikka tosiasiassa tänään on ollut melko lämmin päivä. Toppatakki on kuitenkin Gangneungissa asuste, jota ei juurikaan riisuta päältä muualla kuin ehkä suihkussa. Lämmitys on erittäin kallista, jonka vuoksi suurin osa julkisista tiloista pidetään hyvinkin viileänä. Esimerkiksi ravintoloissa tarjoilijoilla on lähes poikkeuksetta toppatakit päällään ja myös asiakkaat syövät takit niskassa. Itse inhoan takki päällä syömistä, mutta ilmankaan ei yleensä tarkene olla. Usein tarjoilijat kuitenkin tuovat erillisen lämmityslaitteen pöydän viereen estääkseen syömäpuikkojen jäätymisen kiinni sormiin.

Myös kaupoissa myyjät ovat tyypillisesti toppatakeissaan ja onpa kuntosalillakin nähty juoksumatolla korealainen kipittämässä untuvatakki päällään! Normaalisti partureissa, kuntosaleilla, ravintoloissa ja kaupoissa on erilliset lämmittimet, joiden ympärille ihmiset kerääntyvät sulattelemaan sormia ja varpaita. Pikkuhiljaa alan ymmärtää, miksi lämmitetyt huovat, istuinaluset sekä wc-istuimet ovat täällä niin suosittuja.

2 kommenttia:

  1. Luin kertaistumalta koko blogisi ja olen nauranut kyynelet silmissä ääneen useamman kerran. Ihailen hyvää asennettasi ja tyyliäsi! Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten asettuminen Koreaan edistyy.

    VastaaPoista
  2. Moi Kata, tervetuloa seuraamaan blogia! Ja kiitos kivasta kommentista, aamu lähti heti mukavasti käyntiin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...