perjantai 4. tammikuuta 2013

Kamaa!

Useiden myöhästymisten ja lykkääntymisten jälkeen aloin jo uskoa, että tavaroitamme kuljettava laiva on joutunut merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi. Lopulta kuitenkin saimme vahvistuksen, että tavaroiden pitäisi saapua meille tänään iltapäivällä, vihdoinkin!

Olen viettänyt jo puoliksi unettomia öitä yrittäessäni miettiä, minne saamme kaikki kalusteet mahtumaan. Vaikka asunto on noin 25 neliömetriä suurempi kuin edellinen asuntomme, emmekä suinkaan pakanneet edes kaikkea tavaraa mukaan, niin silti tuntuu, että vaikeuksissa ollaan. Asunnon neliöt hukkuvat erilaisiin parvekkeisiin, käytäviin sekä kylmähuoneisiin, ja esimerkiksi kaappitilaa on melko niukasti. Lisäksi joka huoneessa olevat seinän kokoiset ikkunat vaikeuttavat huonekalujen asettelua huomattavasti. 

Kalusteet ja tavarat pakattiin konttiin noin kaksi ja puoli kuukautta sitten. Tässä vaiheessa en edes enää muista, mitä kaikkea kontti mahtaa sisältää, ja uskon, että suurta osaa tavaroista en jäisi kaipaamaan, vaikkeivat koskaan perille saapuisikaan. Mutta mitä sitten olen kaivannut erityisen paljon? Ehdottomasti pyykkikonetta, kahvinkeitintä ja silitysrautaa. Vaatteita, talvitakkeja, kenkiä, kaulahuiveja ja pipoja. Lakanoita ja pyyhkeitä. Verhoja. Pölynimuria ja siivousvälineitä. Pyykkikoria. Tuoleja, päiväpeittoa, lipastoa. Pikkulusikoita, laseja, viinilaseja. Sauvasekoitinta, leivänpaahdinta, uunivuokia, salaattikulhoja. Kunnon veitsiä. Kynttilöitä. 

Olemme eläneet varsin askeettisella varustuksella viimeiset kuukaudet, sillä emme ole halunneet ostaa kaikkea sitä tavaraa paikanpäältä, mitä meille on joka tapauksessa tulossa kontissa. Melko pienellä määrällä materiaa tulee vallan hyvin toimeen, mutta pinnahan siinä kiristyy, kun iso lusikka ei mahdukaan hillopurkkiin tai kun yrität noukkia lattialta villakoirat ja leivänmuruset käsin. 

Kalusteiden, vaatteiden ja muun tavaran lisäksi odotan kuitenkin vähintään yhtä paljon kontin mukanaan tuomia joululahjoja sekä ruokatarvikkeita: hapankorppua, kuitupastaa, näkkileipää, kaurahiutaleita, täysjyväjauhoja sekä mausteita. Ja sitä mahtavaa kahvin tuoksua, mikä huomenna aamulla kahvinkeittimestä leijailee! Päinvastoin sitä kahvin tuoksua en  kyllä odota lainkaan, joka sieltä kuuluisasta termarista todennäköisesti leijailee...

Ja kunhan kalusteille on keksitty pätevät sijainnit ja muutenkin tavarat ovat paikallaan, lupaan postata kattavan kuvapäivityksen meidän kodista. Siihen saakka pärjätään vielä aamulenkkikuvilla, joita napsin eilen ja tänään kotikulmilta. Tällaisina aurinkoisina pikkupakkaspäivinä taivas on uskomattoman sininen ja lähes aina pilvetön. Ja tällaisina päivinä myös vuoristo näkyy kauniisti "laskoksineen", kun pilvisinä päivinä sitä ei välttämättä näy lainkaan tai näkyviin piirtyy ainoastaan tumma siluetti. (kaksi kuvista on napattu kännykkäkameralla, arvaatte varmaankin, mitkä...)

Melkein kotipihasta, heti asuntokompleksimme ulkopuolelta

Tässä kohdin joki virtaa kapeana ja sulana...

...kun taas paikoitellen joki on leveä ja jäässä. Taustalla (oikea yläkulma) näkyy meidän talo, Yangwoo.

2 kommenttia:

  1. Jee kamat! Itse tosin juuri pulmailen liian kaman kanssa. Miten on mahdollista, että 66 neliötä riitti meidän romppeille, mutta 90 ei? Ihania kahvihetkiä toivottaa A-M

    VastaaPoista
  2. Hei A-M, kiva kuulla susta :) Me naurettiin kanssa, että tässä on ekologisuus ja vihreät arvot huipussaan, kun tuodaan tavaraa Suomesta Koreaan ja puretaan laatikoita suoraan roskikseen... Mutta kun ei sitä kaikkea osannut katsoa "sillä silmällä" etukäteen. Esim. vuoden 2012 kalenteri on ihan hirveen hyvä olla täällä mukana, samoin kuin vaikkapa Alkon mainoslehdykkä ja sitä rataa. Ajateltiin, että kun muut ulkkarit pitää täällä muuttomyyntiä FB-ryhmissä kun ne lähtevät pois, niin me voidaan tehdä päinvastoin ja pitää muuttomyynti heti tänne muutettaessa :)
    Ps. kahvi oli kyllä hyvää...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...