sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tärkeimmät mukana

Laatikoita, lisää laatikoita, vielä vähän laatikoita... Laatikoita oli lopulta 78 kappaletta, ja omasta mielestäni yksi puuttuu joukosta. Nimittäin se, missä on koko kaksi kuukautta odottamani kaurahiutaleet sekä ilmeisesti myös se termospullo. 90% laatikoista on kuitenkin jo purettu, eikä kaurahiutaleista ole näkynyt vilaustakaan.

Itse tavaroiden muuttaminen sujui varsin helposti, kun muuttomiehet nostivat paketit suoraan ikkunan kautta seitsemänteen kerrokseen asuntomme keittiöön. Ei siis lainkaan kantamista, hissin odottelua tai muuta perinteistä muuttamisen hankaluutta. Ainoastaan paketit nosturilla ylös, ikkunasta sisään ja tyhjien laatikoiden aihiot takaisin alas. Mutta hankaluutta on kyllä riittänyt, kun olemme yrittäneet sovittaa kaikkea tavaraa pikkuruisiin kaappeihin. Korealaisia vaatekaappeja ei selvästikään ole suunniteltu miehen kokoisille miehille; kun laitoin miekkosen puvun takin henkariin, niin kaapin ovi ei mahtunut kiinni, sillä olkapäät puskevat ulos kaapista. Samoin on kenkäkaapin laita (kyllä, meillä on erikseen kenkäkaappi ja se on äärettömän epäkätevä sekä tilaa tuhlaava systeemi), nimittäin kengät oli aseteltava ainoastaan joka toiselle hyllylle, muuten ne eivät mahtuneet. 

Täydet laatikot ylös, tyhjät laatikot alas

Yhteensä seitsemästäkymmenestäkahdeksasta laatikosta noin kolmekymmentä olisi voinut kaikin mokomin "hukkua matkalle" tai joutua niiden piraattien kynsiin. Laatikoista paljastui muun muassa sellaisiakin aarteita kuin vuoden 2009 Pirkanmaan puhelinluettelo ja keltaiset sivut (avaamattomana muoveissa), Alkon  viime syksyn viinikatalogi sekä vuoden 2010 Repe ja Romu -jätehuoltokalenteri. Kaikki varsin tarpeellisia nykyiset olosuhteet huomioiden. Lisäksi mukaan oli pakattu esimerkiksi yksi ikkunaverho, tyhjiä piparkakkurasioita ja pahvilaatikoita sekä miekkosen viisaudenhammas yläasteajalta. 

Eihän sitä koskaan tiedä...joten otetaan mukaan. Kaiken varalta.

Kaikesta roinasta huolimatta oli mahtavaa saada vaihtaa lakanat puhtaisiin, kaivaa se oma ja paras pipo päähän sekä syödä aamupalanäkkärit keittiön pöydän ääressä. Myös joululahjat saatiin avattua ennen loppiaista ja virallista joulun päätöstä. Nyt täällä vihdoin alkaa tuntua kodilta!


Joulupukkikin käväisi paikalla

2 kommenttia:

  1. Voe elämä! Luen täällä vanhoja päivityksiäsi tyrskähdellen. Ihanaa, että teilläkin oli noin tarpeellisia tavaroita muuttokuormassa! Meiltä löytyi mm. juhannuksena synttäripaketista löytyneen legolaatikon laatikko. Siis TYHJÄ pahvilaatikko. Lapsi toki oli äärimmäisen onnellinen. Osa tavaroista etsii vielä epätoivoisesti paikkaansa, joten hymähtelyjä on varmaan vielä luvassa. Takaisin muuttaessamme kuvittelen olevani niiiiin paljon viisaampi. Esimerkiksi keittiön tavarat pakataan keittiössä laatikoihin, joissa lukee "keittiö". Ei siis laatikoita, joissa on rullaluistimet, astioita ja leluja. Ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kuten sanottu, niin kaikin mokomin ois saanut pari muuttolaatikkoa vaikka hukkuakin matkalla (mutta EI se kaurahiutalelaatikko kuitenkaan!). Mitäköhän kamalaa sitä tulee sitten aikaan vietyä Suomeen? huhhuh.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...