sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Yhden illan Whitney Houston

Eilen sain suureksi riemukseni kutsun "tyttöjen iltaan", johon kuului ensin ruokailu dakkalbi-paikassa ja sen jälkeen itsensä nolaamista korvia hivelevää laulutaidetta norebang-karaokessa. Dakkalbi on ruokalaji, joka nauttii suurta suosiota erityisesti ulkkareiden keskuudessa, mutta toki paikallisetkin arvostavat hyvää kanapataa. Dakkalbiin kuuluu kaalia, kanaa, riisipötkylöitä (valkoisia, tahmeita pötköjä) sekä mahdollisesti sipulia, porkkanaa tai muita kasviksia ja öljyistä chilikastiketta. Koko komeus kaadetaan keskelle pöytää sijoitettuun pannuun, jossa sitä paistetaan rasvan roiskuessa kaikkien vaatteille. Monissa dakkalbi-ravintoloissa annetaankin ruokailijoille omat esiliinat punaisilta rasvaroiskeilta suojautumiseksi. Dakkalbi on tulisuudeltaan vaihtelevaa, toisinaan melko mietoa aiheuttaen ainoastaan jatkuvaa nenän niistämistä (mikä tietysti oli se synneistä suurin korealaisessa ruokapöydässä), mutta olemme syöneet myös pannullisen kanaa, joka sai tulisuudessaan miehen kulmakarvatkin hikoilemaan ja omat huuleni polttamaan kuin helvetin liekeissä ja lopulta koko suun tunnottomaksi. Mutta on se silti hyvää...

Kun vatsa oli aivan ähkynä, siirryimme laulupuuhiin Melon-norebangiin. Yksinkertaisuudessaan homma toimii niin, että tiskillä varataan ja maksetaan huone, johon pääsee (myös omien eväiden kera) tunniksi-kahdeksi oman porukan kesken laulamaan. Korealaiset ovat intohimoisia karaoken ystäviä ja monet paikalliset käyvätkin harjoittelemassa laulamista näyttääkseen parasta osaamistaan porukan kesken. Myös meidän seurueeseemme kuului muuan korealainen, joka suoriutui niin Whitney Houstonista kuin Musestakin varsin tyylikkäästi.

Yllätyksekseni norebangista löytyikin sekä suomalaista designia että suomalaisia lauluja laulettavaksi. Valikoimassa oli ainakin The Rasmusta, HIM:iä ja Nightwishiä

Ikivihreä "I will survive" korealaisittain

Korealainen karaoke on muutenkin suotuisampi myös meille tavallisille kuolevaisille (joiden tulkinta I will always love you:sta muistuttaa lähinnä Bridget Jonesia), sillä laulettaessa mikkiin ääni ei kuulu niin "raakana" kuin suomalaisessa karaokessa. Laulajan ääni tulee enemmänkin kaikumaisesti häivytettynä säästäen täten kuulijat pahimmilta ylilyönneiltä. Täten myös blogisti heitti häveliäisyytensä romukoppaan ja antoi palaa useammankin kappaleen edestä.

Illan komediapuolesta vastasi karaokekappaleiden taustalla pyörineet videot, jotka olivat todennäköisesti otoksia korealaisista elokuvista tai saippuasarjoista. Suurin osa videoista ei liittynyt millään tapaa laulettavaan kappaleeseen, ja suurta huvitusta aiheutti mm. Snoop Doggy Dog:n taustalla näkynyt video, jossa korealainen nuori pariskunta juoksentelee käsi kädessä pitkin katuja. Yllättäen tyttö kaatuu ja loukkaa polvensa katukivetykseen, jonka jälkeen nuori sulho sitten pyyhkii naarmua hellästi pumpulilla Snoop Doggyn laulaessa samalla: "When the pimp's in the crib ma drop it like it's hot, and if a nigga get an attitude pop it like it's hot..." (blogistin huomio: ei, en todellakaan esittänyt ko. kappaletta)

Karaoke-krapulasta selvittyäni kävin tänään myös Gyenongpo-järvellä kävelemässä. Pakkastuuli oli jäätävän pureva, eikä järven ympärillä näkynytkään tavanomaista sunnuntailenkkeilijöiden ruuhkaa. Nappasin kuitenkin muutaman kuvan patsaista, joita riittää järven rannalla kymmeniä.

Patsashuumoria korealaisittain: yksi paljastaa takapuolensa ja toiset pitelevät nenästään...


Tämän patsaan kohdalla on hieman epäselvää, liekö kyseessä huumori vai kauhu

Gyeongpo on hyvin kuvauksellinen paikka, jossa usein näkee myös turisteja kameroinensa

Pressun takana kätevästi tuulensuojassa. Veikkaan, että polkuauto tulee olemaan kesähitti!

Koiranulkoilutusta korealaisittain. 

6 kommenttia:

 1. Ihania koiria! Taisi muuten ensimmäistä kertaa herahtaa vesi kielelle näitä ruokajuttuja lukiessa. :)

  t. nimim. Nothing-from-the-sea

  VastaaPoista
 2. Joo, en tiedä miksi melkein aina tulee kuvattua ja kirjoitettua vain niistä omituisista ruuista, kun täällä on kyllä järjettömän hyvät sapuskat noin yleisesti ottaen. Eikä läheskään kaikkeen kuulu mitään, mikä omaisi lonkerot/kidukset/kotilon. Parannan tapani ja bloggaan lähipäivinä myös herkkuruuista!

  VastaaPoista
 3. Täältäpäs löytyi kiinnostava blogi! Palaan ajan kanssa tutkimaan, millaista siellä pallon toisella puolella oikein on :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä blogi, nostattaa kivasti matkakuumetta. Dakgalbi oli niitä harvoja safkoja joihin Koreassa tykästyin, sitä tulikin sitten vedettyä ehkä liiankin kanssa.

  Mutta joo, toivottavasti jaksat kirjoitella jatkossakin juttuja Koreasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dakgalbi taitaa olla nro. 1 länkkäreiden keskuudessa korealaisessa keittiössä. Mulla on myös tullut jo vähän yliannostus :) Mutta omasta mielestäni kyllä korean BBQ on sitä ruokien aatelia!
   Lisää juttuja Koreasta on kyllä tulossa (mutta nyt heinäkuun ajan lomailen Suomessa).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...