maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mureung Valley ja viikonlopun ylläripaketti

Perjantain shoppailuista selvittyäni valkeni lauantaiaamu aurinkoisena, ja erityisen aurinkoiseksi sen teki lähetin tuoma jättimäinen yllätyspaketti. Posti toi tullessaan paitsi pitkään kaihoamani Ikean verhot, myös ruispaloja, suklaata, lonkeroa, ruisjauhoja, kaurahiutaleita, lihaliemikuutioita, mehua, presidentti-kahvia, kaurakeksejä, paahdettua sipulia sekä ruismakaronia ja kinder-munia... Ihana yllätys, ja erittäin tarpeellinen! 

Herkkuja, herkkuja! Ja kossua.
Yllätyksestä toivuttuamme suuntasimme iltapäivällä kohti Donghaeta ja Mureung Valleytä, jota myös Korean Crand Canyoniksi kutsutaan. Mureung Valleystä pääsee kiipeämään jopa 1400 metrin korkeuteen, mutta matkalle mahtuu myös useita vesiputouksia, näköalapaikkoja sekä Samwhasan temppeli. Olimme lähtökuopissa vasta iltapäivällä neljän maissa, joten päätimme jo heti alkuunsa kiivetä ainoastaan Ssangin ja Yongchun vesiputousten kohdalle, sillä pimeys laskeutuu puoli seitsemän aikoihin. Mureungissa on neljä eri pääreittiä riippuen siitä, mille huipulle haluat kiivetä, ja kaikki reitit ovat keskimäärin 11-13 kilometriä pitkiä. Ensi kerralla lähdemme matkaan siis eväsrepun kera heti aamunkoitteessa ja yritämme ehtiä ihan huipulle saakka. Tosin matkaan pitää varustautua myös kunnon energiatankkauksella, nimittäin jo 2,6 kilometrin kiipeäminen suhteellisen helpolla polulla oli lopulta melko koettelemus jalkalihaksille.
Paluumatkalla pysähdyimme vielä kurkistelemaan Samwhasan temppelin pihalle ja huomasimme siellä ilmoituksen Temple Stay -ohjelmasta. Eli mikäli temppeliviikonloppu vielä  jatkossa kutkuttelee mielen päällä, on lääke löydettävissä yllättävän läheltä.

Vaikka kevät on jo tuloillaan, oli laakso vielä melko harmaa ja väritön. Uuden reissun ajankohta kannattanee ajoittaa hieman pidemmälle kevääseen, jolloin puut alkavat vihertää ja luonto näyttää virkeämmältä.

Lyhyelläkin patikkamatkalla ehdimme nähdä useita vesiputouksia. Vuorilta virtaava vesi oli todella kirkasta ja uskoakseni myös melko virkistävän kylmää...

Samwhasan temppelin piha

Munkilla oli juuri rumpusoolo meneillään

Lähtöpisteessä vesi solisi vielä rauhallisesti maaston ollessa melko loivaa
Sunnuntain vietimme jännittävissä merkeissä ystävämme Ericin luona päivällisellä, siitä voitte lukea lisää täältä. Päivällinen oli erittäin onnistunut, joskin aiheuttaa jo päänvaivaa, sillä kutsuimme perheen vastavierailulle kotiimme ensi viikonloppuna, jolloin tarkoituksena olisi tarjota myös suomalaisia herkkuja. Ruokalistalla on ainakin hirvenlihaa, savumuikkuja, suppilovahveroita ja ruisleipää sekä graavattua lohta. Nähtäväksi jää, millainen vastaanotto on suomiherkuilla korealaisten keskuudessa, mutta ainakin heitä on jo varoitettu!

4 kommenttia:

 1. Minullekin saisi lähettää tuollaisia yllätyksiä, mutta ilman sitä koskenkorvaa. Kosken korvalla istuisin kyllä mielelläni tuollaisessa maisemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Koskenkorvakin tuli tarpeeseen, kun korealaiset ovat niin kiinnostuneita siitä, millaisia alkoholijuomia Suomessa juodaan. Nyt voimme tarjota pikkuisen alkusnapsin ennen ruokaa (haluan nähdä heidän ilmeensä!)

   Poista
 2. Onpas hienoja kuvia, ja asiallinen paketti :-)

  (Sinulle on haaste blogissani!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, jee :) Itse asiassa mäkin muuten haastoin sinut tuossa pari postausta takaperin (viitoshaaste) mutta taisin unohtaa mainita siitä sinulle (tuli nyt mieleen, kun luin sinun haasteestasi) :D Joten jos haluat vielä pohtia lisää vastauksia kimurantteihin kysymyksiin, niin käypä tsekkaamassa... Ja kiitos tästä, otan kopin ja lähden pohtimaan vastauksia!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...