keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäisvisiitti

Mietin pitkään, kannattaako lähteä näin lyhyelle reissulle Suomeen asti, mutta nyt viikkoa myöhemmin voi todeta, että kyllä kannatti. Lyhyessäkin ajassa ehtii purkaa koti-ikävää ja todeta, että täällä asiat ovat paikallaan, aivan kuten ennenkin. Voi siis levollisin mielin palata takaisin Koreaan matkalaukku täynnä ruisleipää ja kahvia. 

Viikko on kulunut ennätystahtiin. Paljon on ehditty, mutta paljon jää vielä ehtimättä ja monet kyläilyt täytyykin siirtää seuraavaan kertaan. Kantava teema kuluneella viikolla on ollut tietysti Korean niemimaan " äärimmilleen kuumentunut" tilanne. "Äärimmilleen kuumentunut" heittomerkeissä siksi, että kuvaus on lähinnä suomalaisten ajatus asiasta. Koreassa sen sijaan ketään ei edelleenkään oikein kiinnosta. Pohjois-Korea on uhitellut jo kymmeniä vuosia, ja korealaisten mielestä juttu onkin luokkaa "paljon melua tyhjästä". Viikon aikana olen saanut vastata yli kymmeneen kyselyyn mahdollisesta sotatilasta ja siitä, aionko tosiaan vielä palata Koreaan takaisin. Sanottakoon niin, että eipä tilanteelle kannata paljon ajatusta uhrata; sitä paitsi, jos Pohjoinen sitten hyökkäisikin, niin ei siellä varmasti tuhlattaisi kalliita ohjuksia meille päin, kun eihän siellä maaseudulla edes asu ketään...!

Alla vielä muutama kuva kuluneelta viikolta:


Pääsiäiseen kuului tietysti olennaisesti mämmi, mutta yhtäkään suklaamunaa en syönyt. Kuvassa blogistin veljien taidonnäytteitä noin kolmenkymmenen vuoden takaa. 


Lumikenkäily oli uusi tuttavuus. Ja vaikkei sitä kukaan uskokaan, niin kävin myös hiihtämässä (kahdesti!) ensimmäistä kertaa sitten yläasteen. Nyt voikin taas olla rauhassa seuraavat 15 vuotta.

Järven jäällä kävin ulkoilemassa jokaisena päivänä

Zorro lepuuttaa

Bätmän sen sijaan oli leikkisämmällä tuulella. Ja tänä aamuna pihaan tallusteli sydäntäsärkevän mouruamisen kera myös Jerry-kissa, joka on viettänyt jo kuukausia uudessa kodissa, mutta ilmeisesti routa ajoi pors...eikun kissan kotiin.

Lisäksi viikkoon on kuulunut toki äidin lihapullia ja perunamuusia, lihasoppaa, sämpylöitä, ruisleipää, kaurapuuroa, lukemattomia pakasterasioita vadelmia, mustikoita ja karviaisia, ainakin kolme pullollista viinimarjamehua, Oltermanni-juustoa, rahkaa sekä raejuustoa. Nam. Onpa kiva käydä kotona!

4 kommenttia:

 1. Ihania kissoja ja mita talvisia aurinkopaivia wau! Suomen lehdistössa on kylla aika paljon ollut Korean uutisia viime aikoina ja sodalla massailya, taalla taas huomattavasti vahemmin. Hyvalta kuulosta Suomiviikkosi, tuli ihan vesi kielelle noista ruuista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit ovat olleet mahtavia koko viikon. Onko täällä muka aiempina vuosinakin ollut NÄIN aurinkoista NÄIN monta päivää peräkkäin...???

   Poista
 2. Kiertokautta osuin blogiisi. Kävimme helmikuussa Pohjois-Koreassa ja se kulma maailmasta kiinnostaa nyt etenkin kun poikani opiskelee Dalianissa, Kiinassa siinä Keltaisen meren toisella puolen.

  Kansainvälinen lehdistö on tehnyt P-Korean uhittelusta ykkösuutisen ja sen perusteella saan minäkin vastata kaikenlaisiin kysymyksiin.

  Tutkinkin blogiasi ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjois-Korean vierailu kuulostaa jännittävältä. Se on varmasti aidosti eksoottinen kohdemaa!
   Mieheni on vieraillut muutamankin kerran Kiinassa, mutta minä en ole vielä sinne saakka ehtinyt (ja Hongkongia ei lasketa...), joten se lienee seuraava kohteemme. Kätevää on se, että välimatka Koreasta Kiinaan on lyhyt, joten esim. Pekingiin voisi ehtiä ihan pitkänä viikonloppunakin.

   Ja tervetuloa blogin seuraajaksi! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...