sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Aurinkoinen viikonloppu

Vihdoinkin kesä saapui Koreaan! Tänään vietettiin Koreassa kansallista lastenpäivää, joka tarkoitti käytännössä sitä, että kaikki huvipuistot, eläintarhat, elokuvateatterit ja leikkipaikat olivat täynnä korealaisia perheitä ja lapsille sopivaa ohjelmaa. Myös Gangneungissa järjestettiin erilaisia festivaaleja ja ulkoilmatapahtumia lastenpäivän kunniaksi ja aurinkoinen +25 -asteinen sää helli ulkoilijoita todenteolla. Myös ensi viikolle on luvattu aurinkoisia, hellerajan ylittäviä päiviä useampia, joten jokohan nyt tuon villakangastakin uskaltaisi säilöä vaatekaapin perukoille?

Viime jouluna tapasimme joulusaunassa erään suomalaisen, joka on asunut Koreassa jo noin kahdeksan vuotta, ja hän mainitsi tuolloin, että yleensä ensimmäiset t-paitakelit saapuvat Koreaan lasten päivän tienoilla. No, tänään tosiaan oli ensimmäinen päivä Korean elon aikana, jolloin uskaltauduin ulos pelkässä t-paidassa ilman takkia. Eli kyseessä taisi olla melkoinen sammakkomies!

Itse nautiskelimme lämmöstä ja paisteesta enimmäkseen rannalla sekä iltapäivän jalkapallo-ottelussa. Gangwon FC ei ilmeisesti ole paistatellut liigan kärjessä viime aikoina, mutta olkoot taso kuinka kehno tahansa, on pakko myöntää, että aina se suomalaisen potkupallon voittaa. Tosin tämän päivän matsi oli kyllä aika väsyneen näköistä, ja kun pelin maaleista ensimmäinen syntyi heti varhaisilla minuuteilla ja toinen viime hetkellä, loput 85 minuuttia siinä välissä olikin melkoisen tylsää katsottavaa. 

Peli päättyi lopulta tasan 1-1 vastustajien tasoittaessa viime hetkillä. Jalkapallo on Koreassa todella suosittua, mutta Gangwon FC ei kuulu liigan parhaimmistoon, jonka huomasi myös tämänpäiväisen pelin katsojamääristä.
Lastenpäivän kunniaksi väliajalla saimme nauttia pikkupelaajien taidonnäytteistä, kun noin 30 lapsipelaajan joukkue pelasi kuutta hieman varttuneempaa pelaajaa vastaan tiukan varttitunnin ottelun

Vietimme päivää rannalla sekä lauantaina että sunnuntaina. Osa rantailijoista uskaltautui jo kastelemaan varpaita merivedessä...

...osa nautti eväistä rantahiekalla...

...ja jotkut lähtivät jopa metsästämään laineita.

Anmok beach aallonmurtajalta kuvattunaMerivesi on kuitenkin edelleen sen verran kylmää, ettei sinne vapaaehtoisesti uimaan halua...

...mutta pieni, hienovarainen suostuttelu taisi lopulta toimia...

...ja kohta koko seurue oli käynyt uimassa vaatteet päällä. Ja asteita meressä siis ehkä +10. 

Näköala kahvilan terassilta Anmokin rannalle.

Illallisella nautimme kirsikkalikööriä kera grillattujen simpukoiden

Simpukat ja katkikset odottamassa grilliin pääsyä

Harmaat kotilot keskellä ovat merikorvia (abalone). Parat olivatkin vielä elossa, kun heitimme ne grilliin, jolloin ne alkoivat epätoivoisesti liikkumaan ja koettivat ilmeisesti kiemurrella ja kiivetä ulos kotilosta, mutta onneksi kuuma grilli teki tehtävänsä nopeasti.

Sakset ovat käytännöllinen apuväline myös simpukoiden kanssa askarrellessa. Grillatut simpukat maustettiin chilitahnalla, valkosipulilla ja juustolla, oi mitä herkkua! Jos pidät kampasimpukoista, pitäisit varmasti myös näistä.

Simpukkaillallista nautittiin hartaasti useamman tunnin ajan, ja lähtiessämme oli aurinkokin laskemassa jo vuoriston taakse värjäten taivaan kauniin vaaleanpunaiseksi. Myös rantakatu alkoi hiljalleen autioitua viikonlopputuristien lähdettyä kotia kohti.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Merikorvat olivat ainakin tuoreita, vaikka aika makaaberia katsella sivusta toisten kuolinkamppailua ennen ruokailua. ;) Itse ällöän äyriäisiä, mutta mies vieressä ihasteli annoksia vesi kielellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähän sääliksi kävi niitä lieroja, kun ne alkoivat liikuskella. Mutta simpukat olivat tosiaan mainioita, jostain syystä en itsekään aluksi ihastunut ajatukseen simpukka-illallisesta, mutta onneksi kuitenkin kokeiltiin!

   Poista
 2. Minäkään en ole mikään äyriäsifani, mutta katselen sujuvasti:). Olipas tyhjät katsomot siellä. Tämä on sellainen jalkapallomaa, että jokainen matsi taitaa olla ääriään myöten täysi. Ja liput sellaisissa hinnoissa, että ei tule mieleenkään niitä ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä liput olivat aika edulliset (n. 7-8 euroa), mutta katsomon tyhjyys selittyy varmasti osittain myös lastenpäivällä, jota juhlittiin melko ahkerasti eilen. Toisaalta, kuulemani mukaan Gangwon FC on myös hävinnyt aika paljon otteluita, joten ehkäpä katsomossa ovat jäljellä enää vain ne vannoutuneimmat fanit :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...