keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Wappu versus Labor day

Teekkari voi lähteä Wapun vietosta, mutta Wappu ei nähtävästi lähdekään teekkarista ihan niin helposti. Vasta vuosikymmen sitten (laskin kolmeen kertaan, kun en uskonut siitä olevan niin kauan) hytisin Koskipuistossa tuntikaupalla odottaen pääsyä -tai joutumista - hyiseen Tammerkoskeen. Tänä vuonna vietin vappuaaton kotona katsellen telkkaria ja syöden nakkia perunasalaatin kera. Vappuaamuna ei päänsärystä ollut tietoakaan, joten suuntasimme tiemme batting cagen kautta salille ikävystyttävän tervehenkisissä merkeissä. Eipä ole vanhaksi tulemista. Batting cage tarkoittaa baseball-harjoitteluhäkkiä, josta on tullut uusi, säännöllisen epäsäännöllinen harrastuksemme. Käymme miehen kanssa huitomassa mailalla häkissä aina silloin tällöin, kymmenen pallon erissä. Koppeja on kahdelle eri nopeudelle, eli voit valita haluatko lyödä 100 km/h vai 130 km/h vastaan puskevia palloja. Hauskaa, rentouttavaa ja hyvä keino purkaa ylimääräistä energiaa tai aggressioita!

Sieltä ne pallot tulee. Kovaa. Ja kovempaa.


Ja kannattaakin pysytellä verkon takana, kun blogisti on mailan varressa.
Mutta sitten itse asiaan: Julistan kilpailun "tamperelainen Wappu vs. gangneunglainen Labor Day" alkaneeksi:


Sää: aurinkoinen, plus kuusitoista astetta. Suomessa sateista, kylmää ja ankeaa. Gangneung johtaa 1-0.

Brunssi. Tehtiin itse, hyvää oli, mutta silli puuttui. Näiden värikkäiden riisipallojen ohjeen löydät ruokablogin puolelta, eli http://www.lily.fi/palsta/poyta-koreaksi. Tilanne: 1-1.


Lakkeja pidettiin vain neljän seinän sisällä. Korealaiset eivät ehkä olisi arvostaneet valkoista(ruskeatäplikästä) tupsulakkia. Skumppa tosin maistui samalle kuin Tampereellakin. 1-2.

Sillalta olisi kyllä päässyt kastautumaan joessa, mutta syvyys ei varmasti riittäisi edes polviin saakka. Tosin vesi on taatusti lämpimämpää kuin Tammerkoskessa ikinä.
Gangneung 2 - Tampere 2.

Oikeastihan wapusta teki poikkeuksellisen se, että emme tehneet miehen kanssa jo legendaarisiksi muodostuneita wappumunkkeja, vaan sen sijaan suuntasimme paikallisen munkkimiehen ständille. Erittäin hyvää, ilmavaa, vastaleivotun lämmintä ja tuoretta, mutta kardemumma puuttui taikinasta. 2-3.

Wapputorin antimet. Monipuolisempaa ja taatusti terveellisempää kuin Tampereella. Ehkä myös vähemmän humalaisia liikkeellä. 3-3.

Herkut. Maistiaisina mantelilastuilla kuorrutettua friteerattua kanaa. Nam. Mutta ratkaisevana tekijänä toimii kuitenkin METRILAKU Tampereen eduksi. Sitä vain ei Koreasta saa. Tampere siis voittaa niukasti 3-4. 
Kerrottakoon nyt kuitenkin, että siinä mielessä sekä Gangneungin että Tampereen vaput yhtenevät, että molemmissa on epämiellyttävästi nähtävillä tarpeiden tekemistä keskellä katua. Tänään seurasimme auton ikkunasta liikennevaloissa, kun vihanneksia myynyt mummu livahti kadunkulman kukkapuskaan vetäen housut alas ja helpottaen oloaan, ihan siinä kaikkien nähden. Taisi olla kirjaimellisesti hätä. En tosin aio kyseisen mummon salaatteihin koskea. 

Wapun ohella mieltäni on lämmittänyt myös saamani kaksi blogitunnustusta, jotka matkasivat Koreaan Pepin blogista sekä jo hieman aikaisemmin Finn for Life -blogista. Iso kiitos ja kumarrus; ihanaa, että matkaatte mukanani blogimaailmassa!Tunnustukset matkaavat tällä kertaa yhdessä eteenpäin Katalle Belizeen sekä Petralle Ankaraan! Käykäähän tutustumassa myös heidän mainioihin ulkosuomalaisblogeihin :)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa seurata touhujasi ja vielä mielenkiintoisesti ilmaistuna, kun on jäänyt tuo yhteydenpito muulla tavalla viime vuosina... Korjattakoon se kesälomalla? T:Kaisa B.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että seuraat mukana! Kyllä toi fb on siitä hyvä, että pysyy edes jollain tavalla vanhojen tuttujen elämänmenossa kiinni, vaikkei oltaisikaan nähty vuosiin. Ja ehdottomasti korjataan tilanne kesällä!!! ps. teidän kissat on ihania :)

   Poista
 2. Somesta oikein huokuu, miten tärkeä juhla se vappu suomalaisille on. Nyt se alkaa itsestä jo tuntua jotenkin etäiseltä, kun en sitä vuosiin ole viettänyt. Sen sijaan saattaapi olla, että olen kastautumistasi silloin Tampereella ollut todistamassa, muistelisin siellä rannassa vappuaamupäivää tuolloin viettäneeni... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin se vapun juhlinta alkaa painottua aina vaan enemmän ja enemmän ruokapuoleen ja vähemmän ja vähemmän juomapuoleen, mutta ruokaahan nyt voi "harrastaa" missä päin maailmaa tahansa. Ja onpa pieni maailma, jos ollaan jo samassa puistossakin ehditty palella aikoinaan :D

   Poista
 3. Tänään on Tampereen sää ollut ihan ok, aurinkoinen mutta tuulinen....no, ei kauhean lämmin mutta työntekoon sopiva :)
  Hatara mielikuva että tällä päivällä oli jotain tekemistä työn kanssa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuulinkin sitten, että sää oli ollut lopulta ihan ok. Mutta kun vappuaattona sitä niin uutisoitiin, että "kolea keli hillitsi vapun viettoa", niin ajattelin että siellä on vähintään pakkasta ja räntäsadetta... Toivotaan, että viikonloppuna nautitte jo oikein kunnon lämmöstä ja paisteesta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...