lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusyön romantiikkaa

Kesäpäivänseisaus kului Gangneungissa tihkusateisissa merkeissä. Sadekausi on alkanut ja tästä eteenpäin jokaiselle päivälle on luvattu sadetta, enemmän sadetta tai ihan monsuunimaista kaatosadetta. Sadekausi kestää Koreassa noin kuukauden ajoittuen täällä pohjoisemmassa osassa maata kesäkuun lopun ja heinäkuun ajalle. Etelässä sadekausi lie alkanut jo viikko-pari sitten. Sade ei kuitenkaan tarkoita, että lämpötila laskisi mihinkään, vaan mittari pukkaa hellelukemaa tihkusta huolimatta. Esimerkiksi torstai-iltana ennen puoltayötä lämpöasteita oli edelleen +27, mikä tarkoittaa sitä, että nukkuminen on ollut täysin mahdotonta, sillä ikkunoiden auki pitäminen tai minkään sortin läpiveto ei oikeastaan hyödytä mitään, ja bonuksena olemme saaneet heräillä keskellä yötä pihasta kantautuviin roska-auton piippauksiin sekä kissojen soidinmenoihin. 

Sadekausi on saapunut. Eli kotoa lähtiessä rahapussi, kännykkä, avainkortti, sateenvarjo -check.

Kaikki kuitenkin muuttui torstaina kohdatessani uuden kesärakkauteni. Hänen nimensä on LG Whisen, hän on pukeutunut kokovalkoisiin ja seisoo uljaana olohuoneen nurkassa. Tyyppinä hän on tosi viileä eikä edes pidä suurta melua itsestään. Kesäheilani on siis tietenkin uusi ilmastointilaitteemme, jonka johdosta vihdoin kelpaa kääriytyä pehmoisen peiton alle viileään ja hiljaiseen makuuhuoneeseen.

Paitsi ilmastointilaitteen osalta, ilmassa on ollut muutenkin kesäyön romantiikkaa. Eilen saimme olla todistamassa erään nuoren miehen hartaudella suunnittelemaa kosintaa Rush-baarissa. Kyseessä on paikallinen muusikko, joka on tuttu näky Rushinkin lavalla, ja hän oli päättänyt kosaista tyttöystäväänsä kantapaikassaan. Pahaa-aavistamattoman morsiamen istuessa baaritiskillä alkoi yht'äkkiä televisiossa pyöriä romanttinen musiikkivideo, joka oli koottu parin yhteisistä kuvista sekä muutamista tekstiriveistä. Videon pyöriessä taustalla herra asteli sisään tummassa puvussaan kukkapuskan kera ja polvistui hämmentyneen tyttöystävänsä jalkoihin ojentaen samalla sormuksen rasiasta. Kaikesta päätellen vastaukseksi tuli "kyllä", jonka jälkeen koko baarin asiakaskunta halusi ottaa kuvia morsiamen nieleskellessä liikutuksen kyyneliä ja sulhasen myhäillessä naantalinaurinkomaista hymyään. 

Kas näin. Kukkapuska - sormus - polvistuminen - onnellinen poseeraus.
Oi, juhannusyön taikaa <3 

2 kommenttia:

 1. Näyttää ainakin ihanan kirkkailta värit tuon sateen kera! :) Riittääkö siellä suojaksi varjo vai tulvivatko kadutkin nopeasti kovilla sateilla? Taivaalta satava vesi ei minua haittaa, mutta jaloista päin nouseva aiheuttaa ällötystä ja täällä kaupunkialueella se tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus.

  Kyselyä jatkaen, ovatko sinusta näppituntumalla tavallisia kosinnat ja kihlaus Koreassa? Täällä tutut parit ovat vain sopineet menevänsä naimisiin ja kihloissakin on oltu tasan sen aikaa, että ovat saaneet häät järjestettyä. Mutta voi tietysti olla vain mun epähömppäromanttinen tuttavapiiri :P Häät sitten onkin olleet tosi hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on sateisempi päivä, niin kadut tulvivat helposti ja kumisaappaat ovat aivan pakolliset. Itse en ole vielä(kään) ostanut kumppareita, mutta nyt täytyy kyllä aktivoitua sillä saralla.

   Kosinnoista ei ole tarkempaa tietoa, mutta käsitykseni (ja keskustelujen) perusteella sanoisin, että kosinta on hyvin tärkeä korealaisille naisille, se pitää olla juuri sellainen amerikkalainen, siirappisen romanttinen spektaakkeli. Mutta kihlausaika on kai aika lyhyt, uskoisin, että suuri osa päättää hääpäivän heti kihlautuessa. Ja häät todellakin ovat täällä kalliita, isoja ja hienoja. Tai niin olen kuullut, en ole vielä ollut vieraana kertaakaan...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...