lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kotikutoinen kissakahvila

Kotona ollaan ja muutaman päivän aikana olen saanut nauttia niin suomalaisesta helteestä kuin myös helteen kääntöpuolesta, eli ukkosmyrskystä ja rankkasateesta sähkökatkoineen. Mutta sehän kuuluu kesään, eikö?
 
 
 

 
Parissa päivässä olen myös ehtinyt ihmetellä kaikkia niitä asioita, joita en edes muistanut kaivanneeni. Kuten pehmeää patjaa ja petauspatjaa. Kivipaateen verrattavissa oleva korealainen nk. runko"patja" herättää edelleen öisin aina kylkeä kääntäessäni, ja aamuisin olkapäässä on punainen läiskä kertomassa siitä, kummalla kyljellä on nukuttu. Täällä koti-kotona sen sijaan tunnen itseni vanhalla runkopatjalla nukkuessani suorastaan kuninkaalliseksi.
 
 
 

Mahtavaa on se, että vettä voi juoda kraanasta, eikä vesipulloja tarvitse raahata joka paikkaan mukaan. Hedelmät ovat kaupassa edullisia ja marjat äidin pakastimessa ilmaisia! Kotikutoinen kissakahvilakin löytyy omalta pihalta neljän huomionkipeän karvapallon pyöriessä jaloissa samalla, kun itse voi hörppiä termarikahvia pihakeinussa. Ja täällä santsikuppi tulee kaupan päälle.


Toisaalta en myöskään muistanut, että kesäyöt ovat näin valoisia. Tottakai juhannuksen aikoihin kerroimme korealaisille innokkaasti yöttömästä yöstä ja siitä, miten pimeä ei laskeudu ollenkaan, mutta en kuitenkaan muistanut, millaisia nukkumisongelmia kuuluisa yötön yö tarjoaa. Ennen siitä ei ole tarvinnut huolehtia, sillä unirytmi löytyi pikkuhiljaa pitenevän päivän mukana, mutta näin kertarysäyksellä valoisuus aiheuttaa heräämisen täysin pirteänä viimeistään kello viideltä. Vaikka eihän se haittaa. Lomalla kun voi ottaa päivätorkut (tai kahdet) milloin vain. Ja aamun varhaisimmat tunnithan voi aina hyödyntää blogin kirjoittamiseen!
 

8 kommenttia:

 1. Olipa outo katsella kotimaan kuvia sun blogissa, on tainnut jo tottua niihin eksoottisiin ruokatarjoiluihin sunmuihin :D

  Ihanat karvapallerot!!! Mukavaa lomailua kotona - ja kerkeehän sitä taas nukkua sitten joskus, eiks niin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) karvapallerot ovat joo ihania, varsinkin, kun ne ovat helppohoitoisia ulkokissoja (ja erityisen helppohoitoisia, kun hoitajina toimii nuo omat vanhemmat... ;))

   Poista
 2. Meillä 11 yötä ja sitten menoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ihan kalkkiviivoilla jo! Tervetuloa /-menoa siis, toivottavasti auringonpaiste suosii teitä siinä vaiheessa, sillä nyt tuntuu olevan kovin sateista. Vaikka onhan se kesäsadekin aika leppoisaa.

   Poista
 3. Ihanaa Suomi-loman jatkoa!

  Minulle tuo, että raanasta tulee juomakelpoista vettä ihan missä vain, aiheuttaa aina yhtä suurta ihmetystä. Ihan käsittämätön ihme!

  Minä käytän öisin sellaista silmälappua (sillä on varmaan jokin virallinen nimikin, mutta en nyt muista), kun sillä saa ympäristön tuntumaan pimeämmältä. Intiassa käytän samaa lappua tuulettimen takia, kun jatkuva viima saa silmät vuotamaan. Onneksi sinulla löytyi unirytmi noin helposti. :-)

  Iiiihania karvapalleroita. <3 Virtuaalirapsutukset heille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapsutukset menevät perille!

   Tuo silmälappuhomma voisikin toimia, kunhan siihen vaan vähän totuttelisi...

   Poista
 4. Kisut! <3 Koko ulkosuomalaismaailma on Suomessa kesa-heinakuussa. Kapinoin ja vietan talvea kuumin juomin, askarrellen ja leffoin ;) Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lomatoivotuksista! Ja hyvää talvea sinne, ei muuta kuin kynttilät palamaan ja käperryt sohvannurkkaan leffoja katselemaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...