sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kovaa peliä Suwonissa

Viikonloppuna oli tarjolla jännitystä lentopalloilun muodossa, kun Suomen miesten lentopallomaajoukkue matkasi Suwoniin pelaamaan kaksi maailmanliigan karsintaottelua Etelä-Korean joukkuetta vastaan. Vanhana lentopalloilijana (paino sanalla vanhana) oli tietysti pakko päästä katsomaan ja kannustamaan Suomen joukkue voittoon. Suwon sijaitsee lähellä Soulia, joten ajomatkaa kertyi noin kolmisen tuntia per siivu, mutta ajokeli oli onneksi mitä mainioin ja tunnelma lämpesi paitsi jännittävän matsin, myös porottavan auringon myötä aina +36 asteeseen. 

Kannustus kunnossa.

Suomalaisdelegaation toinen puolikas

Saavuimme paikalle hyvissä ajoin, jotta pääsimme virittämään evästyksen (nuudelit) ja kannustuksen ("Hyvä Suomi!" -kyltti) kuntoon. Lisäksemme bongasimme katsomosta kaksi muutakin suomalaista, joten yhteensä meitä innokkaita Suomen kannustajia oli siis paikan päällä neljä. Vastapainoksi korealaisia oli saapunut katsomoon noin tuhat kertaa enemmän, sillä kyseinen areena veti yhteensä 5000 katsojaa, ja katsomo oli melko täynnä aivan ylimpiä piippuhyllyjä lukuunottamatta. Kylttimme herätti kuitenkin toivottua huomiota Suomen joukkueessa, ja pääsimmekin viettämään lyhyen juttutuokion kahden pelaajan sekä joukkueen toimihenkilön kanssa heidän kavutessaan katsomoon tervehtimään meitä oikein kädestä pitäen.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Peli oli jännittävä, ja vaikka numeroita katsoessa voisi sanoa Suomen voittaneen selkeästi 3-0, oli tunnelma katsomossa melko kiihkeä ja jännitys säilyi aina viimeisen erän viimeiseen palloon saakka. Korealaiset kannustushuudot, cheerleaderit ja rummuttajat pitivät melutason korkeana, mutta aina sopivan hetken tullen kajahti katsomosta yksinäiset (mutta sitäkin tulisemmat) kannustushuudot "Hyvä SUOMI!".

Suomen lisäksi C-lohkossa pelaavat Kanada, Etelä-Korea, Portugali, Japani ja Hollanti.
Lauantain peli päättyi Suomen voittoon erin 3-0 ja sunnuntaina pelattiin vielä astetta jännittävämmissä tunnelmissa, mutta yhtä mukavalla lopputuloksella voittoon erin 3-2. 
Peli näkyi Koreassa myös TV:ssä, mutta epäselväksi jäi, pääsimmekö itse telkkariin. Luultavasti parempi niin. (Kuva Suomen Korean suurlähetystön Facebook-sivuilta)
Reilun pelin näkökulmasta korelaiskatsomo oli varsin kohteliasta ja etenkin alussa Suomen joukkueen ensimmäiset pisteet saivat katsomon kohahtelemaan kunnioituksesta. Erityisen mieleenpainuvaa oli viittomakielinen keskustelu vieressämme istuneen sympaattisen pappakaksikon kanssa. Papat olivat selvästi vaikuttuneita suomalaisten pelistä ja hyvistä suorituksista, ja halusivat osoittaa kannustusta myös meille sinivalkoisen joukkueen kannattajille. Ja ilmeisesti he olivatkin niitä harvoja korealaisia meidän katsomossamme, joita kovaääninen suomenkielinen kannustushuuto ja eräs raitapaitainen, innokas naisihminen pomppimassa joka pisteen kohdalla penkistä ylös ei sattuneesta syystä haitannut ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...