torstai 20. kesäkuuta 2013

Mittumaari mielessä

Olin pitkään suunnitelut lentäväni Suomeen ja kesäloman viettoon jo juhannukseksi. Viime hetkellä päädyin kuitenkin lykkäämään lentoa vielä viikolla, sillä halusin päästä viimeisille kielikurssitunneille sen sijaan, että useampi tunti olisi jäänyt juhannuksen vuoksi väliin. Juhannuksen vietosta ei siis tarvitse stressata, täällä kun ei moisista juhlista ole tietoakaan. Ensi viikolla pääsen vihdoin kohti kotia ja ihan omakohtaisesti kokemaan, miltä se Suomen suvi taas maistuikaan. Ajatuksissani toki mansikoille, herneille, uintireissuille, saunavihdalle ja grillimakkaralle, mutta todellisuudessa varmaankin hyttysmyrkylle ja ulkohuussille. Vaikka eihän sekään huono ole!

Akuutissa nostalgiapuuskassani ajattelin keräillä vielä hieman koti-ikävää ja nostattaa kotiinpaluufiiliksiä, joten tässä tulee asiat, joita eniten odotan tulevalta Suomi-lomalta (satunnaisessa järjestyksessä):

Kotimaisemat ja järvessä uiminen. (kiitos kuvasta isoveljelle)

Herneet, mansikat, herukat, raparperit, vadelmat.... (kuva täältä)
Suomalaiset juomat. Blogisti huomauttaa, että aikoo kyllä juoda muutakin kuin lonkeroa kesän aikana, mutta tämä kuva nyt on jotenkin niin...suomalainen. Joo, vielä suomalaisempi olisi ollut koskenkorva, mutta sitä en aio juoda koko kesänä. (kuva täältä)

Ruisleipä. Need I say more? (kuva täältä)

Raejuusto, rahka, maustamaton jogurtti, juustot.... kaikki maitotuotteet. (kuva täältä)

Sauna, rantasauna, savusauna, mikä vaan sauna. Ja vihta kans! (kuva täältä)

Tampere. Ihan paras kaupunki. (kuva täältä)

Ja tietysti perhe ja kaverit. Kohta nähdään, jee!! (kuva täältä)
Edellämainittuja odotellessa toivotan kaikille hyvää ja aurinkoista juhannusta! Ja muistakaa olla varovaisia siellä tuhansien järvien rannoilla (ja ihan erityisesti niillä järvillä)!


4 kommenttia:

 1. Aika suomalainen lista :)
  Kumma juttu, mutta ruisleipä ja lauantaimakkara maistuu aina kotiin tullessa taivaalliselta - vaikka tuskin koskaan muuten syön lauantaita !

  Mukavaa loman odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruisleipä on kyllä niin hyvää. Ei mikään elinehto, että ilmankin pärjää, mutta onhan se maku sitten ihan taivaallinen taas pitkästä aikaa. Lauantaimakkara kyllä vaatiikin jo aika kovan koti-ikävän, että mä sitä kaipaisin :D

   Poista
 2. Aika samat:). Järvi vaihtuisi mereen ja kaupungit olisi minulla toiset:). Onneksi ruisleipää on pakkasessa ja grillimakkaraa, kyllä niillä jo vähän voisi leikkiä juhannusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnea, ruisleipää pakkasessa... Mä en itse asiassa kauheasti nykyisellään syö edes grillimakkaraa, eikä se kuulu mun haaveisiin millään tavalla, mutta miten kävikään, kun viime viikonloppuna pyöräiltiin rannalta kotiin ja jostain leijaili sellainen autenttinen grillatun makkaran käry... voi että se tuoksui hyvälle! Ja tuli koti-ikävä :) sellainen tuoksu, jonka olemassaoloa ei edes muistanut...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...