sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pimp my dog

Amerikkalaiset järjestivät viikonloppuna perinteisen, kaikille avoimen Gangneung Photo Scavenger -tapahtuman, joka oli siis leikkimielinen valokuvauskisa. Kilpaan osallistuttiin 2-4 hengen joukkueilla ja tarkoituksena oli kuvata ennalta listattuja kohteita ja tilanteita. Aikaa oli yhteensä vuorokauden verran perjantai-illasta lauantai-iltaan, ja kuvauskohteita oli listattu satakunta. Päätimme viime hetkellä osallistua mukaan, joskin kokonaispanoksemme kilpailulle jäi melko vajavaiseksi johtuen perjantaina pikkutunneille venyneestä kuvanmetsästyksestä. Ehkäpä tämä oli harjoituskierros ja ensi vuonna sitten räjäytämme pankin?

Listalla oli sekä helppoja että lähestulkoon mahdottomia kuvattavia; suurin osa kuvauslistasta liittyi kiinteästi korealaisiin tekemässä erilaisia juttuja, tyyliin: "kuva korealaisesta miehestä sairaalan yöpuvussa polttamassa tupakkaa", "koululaiset kävelemässä käsi kädessä", "kuva tiimin jäsenestä juomasta sojua poliisin kanssa" tai "mätsääviin vaatteisiin pukeutunut pariskunta". Myös ulkonäköasioita piti etsiä, listalla oli mm. kalju korealainen, tatuoitu korealainen ja harmaaviiksekäs/-parrakas korealainen. Omat kuvabravuurimme taisivat olla "kolme kahvilaa yhdessä kuvassa" sekä "kuva korealaisesta, värjätystä koirasta". 

Tässä kuvassa on tavoitettu jotain hyvin korealaista... mies ulkoiluttamassa turkoosia pikkukoiraansa selaten samalla kännykkäänsä

Tämäkin kuva on kilpailun satoa. Kuvan otti Will Chavez (thanks Will!)
Värjättyjä koiria näkee usein Gyeongpon rannalla, jossa soulilaiset ovat viettämässä viikonloppujaan. Erityisesti vanhempien naisten suosima tapa on värjätä pikkukoirien korvakarvat ja häntä mahdollisimman kirkkaaksi, mielellään neonväriseksi. Tähän mennessä olen bongannut ainakin oranssin, pinkin ja turkoosin koiraparan puettuna tietysti asianmukaisiin rantavaatteisiin, tossuihin ja strassikaulapantaan. Parhaimmillaan koirien karvoitus ja vaatetus mätsätään omaan vaatetukseen, ja mikäli kyseessä on koiraa ulkoiluttava pariskunta, niin tietenkin myös puolison vaatetukseen. Koreassa varsinkin nuorten parien keskuudessa on tavallista pukeutua mätsääviin vaatteisiin, ja eniten matchy-matchy-pariskuntia löytyy kuulemma Jejun saarelta, jonne suuri osa korealaisia vastanaineita lähtee viikon pituiselle häämatkalleen. 

Mutta luonnottoman värisiä pikkukoiria katsellessa tulee kyllä surku. Jotenkin tuntuu, että korealaiset eivät oikein tiedä, mitä he koirillaan tekisivät; toisessa ääripäässä ne päätyvät keittona lautaselle ja toisessa ääripäässä hännät värjättyinä ja kuonot meikattuna Vuittoniin keikkumaan. 

Pitkällisen kuvametsästyksen uuvuttamina joukkueemme piristi itseään sunnuntaina myöhäisellä brunssilla So Zac's -nimisessä, amerikkalaistyylisessä kahvilassa. Pöytään kannettiin mansikkasmoothieta, vesimelonia, ihanan paksuja pannukakkuja, paahtoleipää papujen, munien ja pekonin kera sekä erikoiskahveja joka lähtöön. Tällaisen evästyksen jälkeen onkin hyvä vetäytyä loppupäiväksi kotisohvalle rötväämään ja selaamaan suomalaisten juhannuspäivityksiä facebookin uumenista. 
2 kommenttia:

  1. Onpas tosiaan kummallinen villitys tuo koirien värjääminen:). Kaikenlaista sitä oppii, kun blogeja lukee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä aika ihmeissäni ensimmäisen oranssin koiran nähtyäni. Miksi, voi miksi?? Ja kuulemma myös koirien meikkaamista näkee joskus, itse olen onnekseni säästynyt sellaiselta kammotukselta. Siis että huulipunaa ja kulmakynää koirilla? Eikö se mene jo eläinrääkkäyksestä?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...