keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Wannabe- TV-tähti on syttynyt!

Anthony Bourdainin ruokamatkoista kertovat sarjat "No reservations" sekä "Antony Bourdain minilomalla" kuuluvat omaan lempiohjelmistooni. Ei sillä, ettäkö erityisesti pitäisin itse herra Bourdainista, jolla on mielestäni aina samat "ooh, aah, this is amazing, the best (lisää tähän mikä ruoka tahansa) I've ever had..." -läpät, mutta pidän ohjelmasta, koska siinä matkataan kattavasti vähän joka paikassa ja maistellaan madcook-osaston lisäksi myös ihan tavallisia ruokia. (Tässä yhteydessä sanottakoon, että olin herran Suomi-jaksoon varsin pettynyt.)

Toisin sanoen herra Bourdain edustaa mielestäni hyvin unelma-ammattiani: hän matkustaa, syö ja saa tähtitieteellisen summan rahaa siitä hyvästä. Kyllä kelpaisi itsellekin. 

Viime viikolla sain erikoisen puhelun kielikurssiani järjestävästä Gangneungin kulttuurikeskuksesta. Aluksi koko keskustelu käytiin korean kielellä, jolloin tajusin ainoastaan, että seuraavana maanantaina klo 13:30 tulen keskukselle ja menemme siitä yhdessä syömään ravintolaan. Ajattelin kyseessä olevan koko luokan yhteinen lounasretki, ja olin toki asiasta kovin innoissani. Hetken kuluttua puhelin soi uudelleen, ja tällä kertaa joku kertoi englannin kielellä samat asiat lisäten tosin mukaan, että paikalle tulee joku kuvaaja ja minua saatetaan haastatella ruokailun yhteydessä, mikäli sopii. No sopiihan se.

Maatila sijaitsi lähellä kaupunkia metsän ja peltojen ympäröimänä. Paikka oli erittäin rauhallinen, kaunis ja vehreä, toisin sanoen täydellinen sijainti rentouttavalle pitkälle lounaalle.

Päärakennus koostui useista huoneista ja kiertyi sisäpihan ympärille. Huoneisiin kuului mm. kirjastohuone, makuuhuone vaatekaappeineen, ruokailuhuone sekä vanhan mummon huone, jossa halmoni (할머니) eli isoäiti istuskeli lattialla ja seurasi televisiokuvauksia heilutellen ja  esitellen hampaatonta, mutta sitäkin leveämpää hymyään eksoottisille ulkomaalaisille.
Maanantaina siis käytin ylimääräisen varttitunnin meikkaamiseen ja tukan laittamiseen, ollakseni sitten mahdollisessa haastattelussa hieman normaalia edustavammassa kuosissa. Päästyäni kulttuurikeskukselle asia ei juurikaan valjennut enempää, mutta tapasin filippiiniläis-korealaisen Maritessin, joka kertoi tietävänsä asiasta suurinpiirtein yhtä paljon kuin minäkin. Lähdimme lopulta erään korealaisen tädin mukana autolla kohti metsän keskellä sijaitsevaa maataloa, jossa toimii myös perinteinen korealainen ravintola. Paikan päällä vasta tajusin, että kyseessä oli Korean kansallisen TV-kanavan KBS:n kuvausryhmä, joka on tullut tekemään haastattelua minusta ja Maritessistä. Tarkoituksena oli, että talon emäntä valmistaa meille korealaisia ruokia, joita me maistelemme ja kommentoimme haastattelijalle. 

Lounas odottamassa kuistilla
On siis sittenkin olemassa ilmaisia lounaita! Emäntä laittoi pöydän koreaksi varsin kattavalla kokoelmalla korealaisia herkkuja. Merilevää useassa muodossa, riisiä, makeaa papumuhennosta, kaksi vuotta vanhaa kimchiä, paistettua kalaa, salaattia, marjoja, riisikakkuja... kaikkea löytyi. Ja minun tehtävänäni oli vain syödä hyvällä ruokahalulla. Ohjelman tekijä kertoi kyseessä olevan yli 300 vuotta vanha talo, joka tosin oli sisältä kunnostettu hieman nykyaikaisempaan muotoon. Maatila oli käsittääkseni melko suuri, ja aikaisemmin siellä valmistettiin suuret määrät ruokaa maatilan lukuisille työntekijöille, mutta sittemmin isäntäpari on avannut paikalle ravintolan.

"Ai eiks vielä saanutkaan aloittaa? Mutku mulla on niin kova nälkä..."

Talon emäntä istuutui syömään kanssamme ja kertoi meille myös ruoista tarkemmin. Maritess nautti lounaasta silminnähden yhtä paljon kuin minäkin.

Varsinaisessa haastatteluosiossa minulta kyseltiin mielipiteitä maatilasta ja rakennuksista sekä syömistämme ruoista. Maritess uskaltautui 14 vuoden kokemuksella kertomaan omat vastauksensa koreaksi, mutta sen verran jännittävä kokemus oli kyseessä, että hänellekin tehtiin tukisanalaput kameran taakse sanojen sekoamisen varalta.
Ja tänäaamuna kännykkä piippasi viestin merkiksi. Filippiiniläinen ystäväni oli nähnyt minut aamun uutisissa! Pienen googletuksen ja muutamien korealaisten avustuksella kaivoimme siis pätkän esiin internetin syövereistä, joten tässä Korean uusi Anthony Bourdain, olkaa hyvät. (video nähtävillä siis linkin takana, valitettavasti en saanut sitä ladattua suoraan blogiin).


Itsensä näkeminen telkkarissa on tietysti järkytys, ei enempää eikä vähempää. Itseäni harmittaa tuo kummallinen venkoilu, kun en oikein tiennyt, mihin olisin katsonut; kamera on toisessa paikassa ja haastattelija tuijottaa silmiin toisesta nurkasta. Jos hieman saisi vielä treenata, niin kyllähän tuosta oman telkkariohjelman juontajaksikin ajan myötä hioutuu :)

14 kommenttia:

 1. Mielestäni olit paljon parempi kuin Anthony B ja puikot pysyivät hyvin kädessä ! Olet sukeltanut Korealaiseen menoon uskomattoman nopeasti - hieno saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, "parempi kuin Anthony"... kiitos! :) Puikot alkaa jo pysyä kädessä, kiitos ahkeran ravintoloissa käymisen.

   Poista
 2. Hauskaa:). Kyllä se ura siitä varmaan urkenee....

  VastaaPoista
 3. Matkailu avartaa :)
  Tiedä mikä ura tästä urkenee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkailu todellakin avartaa. Ja ikinä ei tiedä, mihin kaikkeen sitä joutuukaan mukaan...!

   Poista
 4. Hauskaa nähdä pätkä korealaisia uutisia ja bloggaaja livenä! Hyvältä näytti enkä huomannut mitään venkoilua. Nyt omaa showta kehittämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin hetken, että laitanko sittenkään ihan videota julki, kun en ole itsestäni kuviakaan juurikaan postannut, mutta sitten ajattelin, että menkööt! Sehän oli ihan hauska pätkä :)

   Poista
 5. Onnea tv-tähdelle! Kohta alkaa yhteydenottoja tulla, ja saat oman ruokaohjelman Korean telkkariin. ;-)

  Sitä katsoo itseään aina ihan hirveän kriittisenä - ihan eri silmin kuin muut. Minusta sinä olit ihan luonnollinen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, no se vasta olisikin jotain, oma ruokaohjelma! :) kiitos kauniista kehuista.

   Poista
 6. Olipa kiva kun jaoit tuon kokemuksen kanssamme! Tuo pätkä muistutti kymppiuutisten loppukevennystä. Vain puuttui että uutisankkurit olisivat lopuksi kommentoineet että siinäpä rohkeita ulkomaaneläviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitäisiköhän laittaa maikkarille ehdotus kymppiuutisten loppukevennykseksi, että ottaisivat pari ulkomaalaista suomalaiseen ruokapöytään ja katsottaisiin, mitä he pitävät suomalaisesta ruoasta? :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...