maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kesäpilkkijä

Huomasin lähes koko loman sujuneen pilkkimisen merkeissä; ensimmäiset puolitoista viikkoa meni torkahdellessa pitkin päivää (ja välillä toki otin ihan rehdit nokkikset eli nokkaunet tai paritkin) ja loput viikot sitten pilkkiongen kera järvellä. Löysimme nimittäin kotijärveltä lähes pomminvarman ahvenpaikan, josta saalista sai nostaa sitä mukaa, kun uutta matoa sai koukkuun.

En ole mikään erityisen hyvä kalamies (/-nainen), mutta sen olen todennut, että virvelillä en ole koskaan mitään saanut, enkä myöskään paikan päällä todistanut kenenkään muunkaan saavan, joten virvelöinti on mielestäni lähinnä ajanhukkaa. Mato-onkea olen viritellyt kerran jos toisenkin (enimmäkseen laiturin takana kasvavaan koivikkoon), ja sillä taas saaliiksi tulee korkeintaan kolmen sentin sinttejä. Pahimmillaan vielä särkeä, jonka pinta on yhtä limainen kuin Frederik parhaina päivinään. Yök.

Kalastusurani suurimman ahaa-elämyksen koin kuitenkin tänä kesänä, kun hoksasin, että myös kesällä voi käydä pilkillä. Eli siis vene ankkuriin, mato koukkuun ja siima järven pohjaan saakka. Saalis oli taattu. Voi sitä ummikkokalastajan riemua, kun veneeseen nousi toinen toistaan muhkeampia ahvenia; sellaisia, jotka jo kannatti säästää kotiin viemisiksi ja savustettaviksi. Ja mikäs sen maistuvampaa kesäruokaa kuin savustettu ahven!

Tällä saatteella siis Suomi-kuvia kesäpilkiltä...

Ei ehkä tyypillisin pilkkikeli, mutta varsin toimiva +27 astetta.

Ammuilla on maisemalaidun. Melkein kateeksi käy...

Janoinen Mansikki.


Todistusaineistoa.

Kaikkein pienimmät sintit lensivät takaisin järveen, mutta keskikokoiset tuotiin Robsulle päiväevääksi. Ruokalepo otettiinkin omenapuun katveessa.

10 kommenttia:

 1. millonkas sitä lähdetään takaisin koreaan? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdetään keskiviikkona. Ellei oteta jotain ylläri lentojenperuutusta/-lykkäystä ja lisälomaa (no ei kai oikeesti...paitsi jos vielä kerran menis pilkille...)

   Poista
 2. Vai loppusuora jo menossa. Meidän pojat ne veti mato-ongella hienoja lahnoja. Ne on savustettu ja syöty. Pitäiskö testata tuota pilkkiä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkistä tuli mun suosikki heti :D Nyt ei enää mikään muu kelpaakaan... Suosittelen! Meidän järvessä ei taida pahemmin lahnaa edes olla, että ehkä siinä syy, miksi mato-onki ei nappaa.

   Poista
 3. Vau on teilla maisemat ja paikat missa lomailla, nauttikaa loppuajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naatitaan naatitaan! Vaikka itse asiassa lomailumaisemat jo vaihtuivat vielä näin viimeisiksi päiviksi kaupunkiin, mutta mukavaa on täälläkin.

   Poista
 4. Ihan tuli lapsuus mieleen! Istuin kesäisin setäni busterissa Rajasalmen sillan alla pilkkionki kädessä ja kiskoin ahvenia ylös. Näissä ajan kultaamissa muistoissa ahvenia tuli tosi paljon eikä setä ehtinyt muuta kuin irroitella meidän muksujen kaloja koukusta :) A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja aurinko paistoi AINA ja oli mahtavat kesäkelit ja ja ja... :) Hauskaa, että sullakin on kesäpilkkikokemuksia. Mitäköhän sillä pilkillä nousis tuolla Korean päässä? Mustekalaa??

   Poista
 5. Vastaukset
  1. :D oli muuten kivat onkireissut, ihan tässä alkaa taas Suomen kesä houkutella, kun noita kuvia katselee!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...