perjantai 9. elokuuta 2013

Kasarihitti

Eilen oli miehen syntymäpäivä. Vaikka juhlat juhlittiin jo etukäteen Suomessa, päätin kuitenkin muistaa miestä pienimuotoisesti järjestämällä hänelle työpäivän jälkeen rantapiknikin. Joten miehen tultua kotiin nappasimme mukaan uikkarit ja pyyhkeet sekä ison korillisen piknikherkkuja. Tällä kertaa menu oli enemmänkin eurooppalaishenkinen kuin korealainen, ja piti sisällään mm. perunatortillaa (sillä jotain piti keksiä papan antamista perunoista), tonnikala-tortillarullia, kanaa ja currydippiä sekä vihanneksia ja hedelmiä. Ja jälkkäriksi tietysti mokkapaloja, noita jokaisen 1980-luvulla lapsuutensa eläneen superherkkupaloja. 

Itse olen siitä erikoinen 80-luvun lapsi, että en itse asiassa tykkää mokkapaloista enkä sen vuoksi leivo niitä juuri koskaan. Mutta pidin kyllä kovasti eilen suklaataikinan nuolemisesta kiposta (ja lastasta, ja vatkaimista ja ja ja...). Ja siitä kuorrutteesta. Miksi, oi miksi kaikki taikinat ovat aina parempia raakana kuin uunista tulleena? Miksei joulupipareitakin voisi vain syödä pelkkänä taikinana?

Aitoon 80-luvun tyyliin kuuluvat tietysti myös värikkään strösselit. Osansa herkusta saavat  myös miehen työkaverit, joten saapa nähdä, mitä mieltä korealaiset ovat supermakeista mokkapaloista.

Ja jotta mokkapalaylläri olisi täydellinen, olin myös hankkinut kolme kynttilää tortunpalan päälle. Valitettavasti kuitenkin rannalla vallinnut leppoisa tuulenvire ei myötäillyt synttärikynttilöiden polttelua, joten kynttilöiden puhaltaminen jäi väliin. Ajatus on kuitenkin tärkein.

Tällä kertaa piknikillä ei tarjoiltu kuohujuomaa, mutta jotain spesiaalia kuitenkin...

Itse rantapiknik sujui täydellisessä kelissä, sillä iltakuuden jälkeen lämpötila oli juuri sopiva sekä uimiselle että syömiselle ilman, että hiki valui noroina pitkin kasvoja. Samalla saimme ihmetellä myös Korean ilmavoimien lentokoneita lähietäisyydeltä, sillä lentotukikohta sijaitsee aivan rannan naapurissa, ja aina silloin tällöin korviahuumaavan pauhun saattelemana koneet nousivat ja laskeutuivat läheiselle radalle. 

Kalastajia aallonmurtajalla.

Tämä setä heitteli rantaveteen jonkinlaista katiskaa narun päässä. Epäselväksi jäi paitsi suuren kahvipannun tarkoitus, myös se, mitä herkkuja hän rantavedestä saalisti.

Auringon laskiessa lämpötila ei juurikaan laske, joten rannalla istumista voi jatkaa vaikka kuinka myöhään.

Rantakahvilat valmistautuvat iltaan
Nopean mereen pulahtamisen jälkeen keskityimme lopulta nauttimaan eväistä ja auringonlaskusta, sillä itse uima-alue suljetaan kello seitsemän aikoihin, jolloin vartijat tulevat veneellään huutelemaan kovaääniseen ja hätyyttelemään viimeisetkin polskijat pois rantavedestä. Rantahiekalla saa siitä huolimatta oleskella vaikka läpi yön. Viikonloppu on tulossa, ja piikkisesongin mukaiset valmistautumiset käynnistyvät jo torstaisin varsinaista yleisöryntäystä odotellessa. Pimeän laskeuduttua rantateltoissa syttyivät värivalot, karaokelaitteet käynnistyivät ja baarimikot alkoivat valmistautua iltadrinkkien sekoittamiseen. 

8 kommenttia:

 1. Mokkapaloista tulee kylla ihanasti lapsuus mieleen, vaikka mun siskokapinallinen laittoi niihin kookosrouhetta paalle :) Olen samaa mielta taikinoista, vaikka olenkin alkanut kammota raa'an kananmunan syomista. Ehka tuosta taikinaherkkusyysta tuleekin tehtya paljon kosteita suklaakakkuja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen kuullut tollasesta kookoshuijauksesta. Hävytöntä! Raa'at kananmunat täälläkin jännittää, mutta toistaiseksi on selvitty vielä satunnaisista taikinamaisteluista ilman salmonellaa tai muuta mukavaa. (*koputtaa puuta*)

   Poista
 2. Mä olen myös löytänyt mokkapalat uudelleen. Kyllä siinä varmaan se parikymmentä vuotta vierähtikin paussia pitäessä. Saksassa mokkapalani ovat suuri hitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että mokkapalat on sillä tavalla universaali resepti, että varmaan kaikkialla maailmassa tykätään niistä. Makeaa, makeampaa, rasvaista ja suklaista; pakko olla hyvää!

   Poista
 3. Hitsi, taidankin tehdä mokkapaloja töihin, kiitti inspiksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekkosen raportin mukaan kaikki meni, joten ainakin korealaisella työpaikalla mokkapalatuliaiset olivat lopulta hitti :) Ja ole hyvä!

   Poista
 4. Mokkapaloista en ole koskaan niin välittänyt, mutta mutakakku (Kaikki äitini reseptit -blogissa mun vakkariohje!) sen sijaan maistuu senkin edestä, sillä se on valmiinakin melkein taikinan makuista ja pehmeää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kokeilin tuota vinkkaamaasi kakkua, mutta harmillisesti paistoin sen vahingossa liian kypsäksi... Mutta oli se silti todella hyvää, vaikka vähän kuivempaa. Ohje oli kyllä niin simppeli (ja helpot raaka-aineet), että pitää kokeilla vielä uusintaotos!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...