sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mojitoa muovipussissa

Korean talviturkkikin on vihdoin kastettu. Merivesi on näin elokuun alussa mahtavan lämmintä ja suuret, lempeät aallot keinuttelevat uimapatjoilla kellujia edestakaisin rannan tuntumassa. Kävimme eilen katsastamassa Anmokin rannan tungoksen, ja ranta tosiaankin oli kirjavana vieri viereen pystytettyjä telttoja ja suuria katoksia. Suurin osa rantailijoista pysytteli kuitenkin turvallisesti hiekan päällä, sillä korealaisten uimataito on kuulemma hyvin kehnoa, jossei suorastaan olematonta. Lähes poikkeuksetta veteen uskaltautuneilla oli päällään pelastusliivit tai muut kellukkeet, eikä uimisesta juuri voine puhua, vaan enemmänkin uimapatjojen, -renkaiden ja -lelujen päällä roikkumisesta, myös aikuisten osalta. Kuten sanottu, korealaisten leikkimielisyys pääsee aina silloin tällöin yllättämään.

Tänään päädyimme Anmokin sijasta hieman syrjäisemmälle rannalle, jossa polskijoita oli vain kourallinen suositumpiin rantoihin verrattuna. Paikalliset katselivat suorastaan henkeään pidätellen, kun me pujahdimme sukeltaen aaltojen joukkoon, ilman kellukkeita tai liivejä. Rannat ovat hyvin äkkijyrkkiä ja jo parin metrin etäisyydellä vedenrajasta eivät jalat enää ulotu pohjaan. Vesi on kuitenkin puhtaan oloista ja lämmintä, mutta erityisesti blogistia miellyttää hiekkapohjan puhtaus, meduusojen, merimakkaroiden ja terävien kivien sekä epäilyttävien merenelävien poissaolo. Ei siis tarvitse joka kerta pohjaan kurotellessa arvuutella, minkä limanuljaskan päälle kulloinkin varpaat luiskahtavat.

Eväät kassiin ja rannalle!

Rauhallisempi ranta noin 10 km matkan päässä kotoamme

Matkalla rannalle ajoimme puutarhan ohi, jossa oli jonkin sortin tapahtuma meneillään. Ihmiset olivat tekemässä ostoksia, syömässä pihaan pystytetyssä ravintolateltassa sekä päiväkävelemässä kukkapeltojen keskellä. 

Pelloilla kulki pitkospuu-tyyppisiä käytäviä mutta myös taustalla näkyvä kukkatunneli, jota pitkin pääsi keskelle peltoa.

Näköalapaviljonki lepohetkiä varten.

Korean lomakausi on elokuussa kuumimmillaan. Vaikka tiesimmekin, että viikonloppuiltaisin ranta suorastaan pursuilee turisteja ja bileitä, en ollut uskoa silmiäni, kun eilen illalla kävimme rannalla kävelyllä: hiekkarannalle oli pystytetty suuri esiintymislava, jossa DJ:t soittivat musiikkia noin 20 000 nuoren hyppiessä ja heiluessa pitkin rantaa. Loput noin 30 000 turistia istuskelivat rantabaareissa ja -ravintoloissa, hiekkarannalla sekä pitkin Gyeongpo:n ympäristöä. Ja länsimaalaisia mahtui joukkoon yhden käden sormilla laskettava määrä, eli ulkomaalaisia turisteja ei juuri rannalla näe. Etukäteen olimme kuulleet myös seikkaperäisiä selostuksia siitä, miten kauniit ja rohkeat soulittaret sonnustautuvat bikineihin, ja piikkikorkoihin, irtoripsiin ja tekokynsiin ja tulevat esittäytymään rantabulevardille. Olin jopa viritellyt kameran sopivasti valmiiksi, mikäli näitä bikinit-korkokengät-rolfnordströmit -tyttöjä sattuisi näkyville, mutta pettymykseksemme emme sittenkään kohdanneet yhtäkään bikini-korkkari-yhdistelmää. Tirkistelykierrokselle pitänee siis lähteä vielä uudelleen, mikäli mielin blogin lukijoita kyseisillä kuvilla viihdyttää. 

Savukoneet, dj:t ja kunnon lava tarjoavat hyvät rantabailut

Juomakärryn herra tarjoili ystävällisesti drinkkejä minigrip-pusseista.

Yksi mojito muovipussissa, kiitos. Oli maistuvaa ja rokotti kukkaroa vain noin 3,50 euron edestä.
 
Rannalla heilumisen lisäksi olemme ehtineet myös rikkomaan lakia. Tai ainakin paikallisia kierrätyssääntöjä. Matkalaukkuja purkaessani keräsin hyvän kokoelman suomalaisia muovipusseja kaappiin roskapussitarkoitukseen, vaikka toki tiedän, että pääsääntöisesti roskat tulisi laittaa tarkoituksenmukaiseen vihreään tai valkoiseen roskapussiin. Omassa kaapissani ei nyt vain sattunut olemaan yhtäkään vihreää roskapussia, joten ajattelin tämän kerran nyt sujauttavani roskat Helsinki-Vantaan lentokentän tax freestä napattuun muovipussiin. Kiikutin roskapussin katokseen aamulla, ja jo iltapäivällä lähtiessämme kohti rantaa tuli samaan hissiin pihan vartija kiikuttaen samaista roskapussiamme kädessään. Ja totta tosiaan, rannalta palatessamme löysimme roskapussin ovemme ulkopuolelta odottamasta. Ei ollut ilmeisesti kummoinenkaan salapoliisitehtävä arvata, kuka talon asukas mahtaa pakata roskansa englanninkielisellä tekstillä varustettuun muovipussiin. Hmph. 

Tosin uteliaista talon asukkaista on kyllä kovasti paljon iloakin. Erityisesti naapurin nauravaisesta papasta, joka tänään innostui meidän kotiinpaluustamme niin paljon, että halusi antaa meille muovikassillisen perunoita. Kyllä kiitos, kelpaa. Koreassa perunoiden hinta on päätähuimaava suomalaiseen perunaan tottuneelle, joten reippaan viiden kilon kassillinen perunoita on jo huomattava lahjoitus ja selvästikin ystävällinen ele naapureita kohtaan.

Pottuja pottuja. Vaikken mikään varsinainen perunansyöjä olekaan, niin onhan potut sentään vaihtelua Korean nuudeli-riisi-nuudeli-riisi -osastoon. 

10 kommenttia:

 1. Vau, onpa kiva idea tarjoilla juoma pienessä muovipussissa (ei kyllä ehkä ekologisin vaihtoehto) :) maistuisi kyllä mojito täälläkin, etenkin noilla hinnoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli hauska. Aika hyvääkin, joskin ei nyt aidon veroista, mutta ei kai puolikkaalla hinnalla voi odottakaan kokonaista laatua :D

   (Ja nyt sitten etsimään sopivia perunareseptejä sinne toiseen blogiin. Koemateriaalia ainakin piisaa...)

   Poista
 2. Hauska postaus! Jään jännityksellä odottamaan, josko onnistut saamaan kuvallista aineistoa biksu-korkkari-pimuista. :)

  Mutta mikä vitsi niissä roskapusseissa on? Lajitellaanko roskat tietynvärisiin pusseihin vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aika tiukkaa tuo roskien lajittelu, siis muovit, pahvit, tölkit ja biojäte tulee lajitella melko tarkasti ja sitten noihin roskapusseihin laitetaan se, mitä ei muuten lajitella. Ja roskat pitää pakata tietynlaisiin roskapusseihin (joita voi ostaa paketissa tai sitten ottaa ostoskassina kaupasta), ja ne värit taitaa merkitä täällä meillä päin pussin kokoa, mutta kuulemma eri alueilla on eri värit eri roskille tai jotain sellasta. Soulissa on kuulemma vielä paljon tarkempaa, toki on paljon enemmän ihmisiäkin.

   Poista
 3. Tuohan olis varsinainen mökkimohito :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten, kun sen vielä heittää pakastimeen, niin tulisikohan siitä mojito-mehujää?! (--> kokeiluun asap...)

   Poista
 4. mukavan kuuloista siellä päin :) miksi päätit muuttaa koreaan? oho minkälainen mojito pussissa ! ja perunoita!! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutimme tänne mieheni kanssa töiden perässä, siinäpä se lyhykäisyydessään. Mukavaa on ollut ja hyvin viihdymme :) (etenkin näin kesällä, kun lämmintä riittää...)

   Poista
 5. Hauska idea. Ja Suomessa vietettiin eilen avointa puutarhapäivää, liekö sielläkin oli sellainen:)? Meillä tosin oli esikoisen konfirmaatio, joten jäi puutarhat tällä kertaa välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla, että oli jotain vastaavaa! Tapahtuma tosin näytti kestävän useammankin päivän (aina huomiseen saakka).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...