sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mökillä

Suomalaiset eivät ilmeisesti olekaan ainoita, jotka viettävät mielellään kesäviikonloppuja mökillä. Tänään saimme kutsun ystävämme Ericin appivanhempien "mökille", joka sijaitsee aivan Gangneungin kupeessa kukkulalta virtaavan joen varrella. Emme oikein tienneet, mitä tarkalleen odottaa, mutta pakkasimme kuitenkin uikkarit mukaan "kaiken varalta". 

Tontti oli hienolla paikalla joen varressa ja heti tieltä alas tultaessa oli vastassa mittava kasvimaa, jossa kasvoi maissia, perunaa, chiliä, tomaatteja sekä muita kasviksia. Lisäksi kivipolkua reunusti kaikissa punaisen ja oranssin sävyissä hehkuvat kukkaset. Mökkiä paikalta ei kuitenkaan varsinaisesti löytynyt, ainoastaan pieni parakin tapainen koppero, jossa ilmeisesti säilytetään keittiötarvikkeita ynnä muita kalusteita. "Mökki" olikin siis joen varteen rakennettu terassimainen tasanne, jonne oli tuotu kokonainen ulkokeittiö ruoanlaittoa varten sekä suuret päivänvarjot suojaamaan laudoitettua oleskelualuetta.

Vesi virtasi hiljalleen kukkulalta alas ihanan virkistävänä ja kirkkaana. 

Joessa uiskenteli muutamia pieniä kaloja, mutta kuulemma sieltä on mahdollista saada suurempiakin vonkaleita perhokalastamalla.

Joessa vesi oli virkistävän viileää, mutta syvyys yltti ainoastaan polven korkeudelle, joten uimahaaveet jäivät tällä kertaa toteuttamatta. Paikalla oli Ericin perheen ja appivanhempien lisäksi muitakin sisaruksia ja tuttavia perheineen, joten porukkaa riitti melkein tungokseen saakka. Itse emme tietenkään olleet varautuneet moiseen väkimäärään, joten tuliaisiksi viemämme korvapuustit sekä suppilovahverolihapullat tuntuivat varsin vaatimattomilta viemisiltä. Ohjelmassa kun oli syömistä, syömistä, syömistä, joessa pulikoimista, juomista ja taas kerran syömistä. 

Papat keskittyivät enimmäkseen korealaisen pokerin saloihin

Lapset sen sijaan nauttivat vedessä pulikoimisesta täysin rinnoin useamman tunnin ajan
Eric kertoi, että appivanhempien tontti on itse asiassa korealaisittain hyvin harvinaista herkkua, ja sellaisen hankkiminen vaatii melko hyviä suhteita eri suuntiin, sillä tonttimaita ei kertakaikkiaan ole kaupan, hinnasta viis. Appiukko oli myös tehnyt valtavan työn muuttaessaan pusikkoisen ja kivikkoisen rinteen viihtyisäksi puutarhaksi ja oleskelualueeksi, joten vaikka tontin onnistuisikin jollain keinolla itselleen haalimaan, on siinä silti melkoinen työleiri edessä, ennen kuin koko suku pääsee työn hedelmistä nauttimaan.


Ruoan jälkeen istuskeltiin rantakivillä nautiskellen vielä hieman kimchiä, nuudelisalaattia ja sojua

Anoppikin ehti ruoanlaiton ja lasten kaitsemisen lomassa istahtaa kivelle nautiskelemaan välipalaa

Lisää ruokaa... mieskin pääsi osallistumaan ruoanlaittoon raastamalla perunaa terävällä raastimella. Peruna raastettiin muusimaiseksi mössöksi, johon sitten lisättiin ruohosipulia, suolaa ja pippuria.
Muusi tasoitettiin sitten paistinpannulle ja paistettiin pannukakuksi (kamjajeon, 감자전). Mitään jauhoja, kananmunaa tai muuta sidosainetta ei perunan lisäksi tarvita. 

Puutarhan kaunokaisia
Kukkulan rinteellä puiden varjossa istuskelu oli mainio tapa viettää helteistä sunnuntaita, sillä ilma oli huomattavasti raikkaampaa kuin kaupungissa, jonka lisäksi vehreä kasvusto loi sopivasti suojaa ja varjoa polttavalta auringolta. Vaikka joessa pulahtaminen ei meiltä aikuisilta onnistunutkaan, oli mukava kuitenkin istuskella kivellä ja uittaa jalkoja virkistävässä vedessä. 

6 kommenttia:

 1. Ihana virkistyskeidas kaupungin hulinaan. Melkein kuin oma pieni siirtolapuutarha ilman naapureita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja kätevää, kun sijaitsi niin lähellä kaupunkia. Täälläkin on kyllä siirtolapuutarhan tyyppisiä alueita, mutta niillä ei (nähdäkseni) ole mökkejä ollenkaan, ainoastaan ne viljelypalstat ja ehkä jokin oleskelutila. Naapureita ei ollut, mutta kuulemma tämän tästä ohikuljkijat pysähtyvät tiedustelemaan, saavatko pystyttää teltan tontille :D

   Poista
 2. On ne vain nuo koralaisetki lapsukaiset suloisia mummin kultia niin kuin suomalaisetkin. Vedessä pulikoiminen on yli kaiken. Onnelliset lapset, joille vaari on laittanut tuollaisen kesäpaikan. Tuo "mökki" on ainakin tarpeeksi ilmava ilman seiniä mobiilin katon kanssa. Suomalainen väsäisi siihen nyt ainakin teltasaunan. Saunominen kovalla helteellä on ihmeen virkistävää, vaikka korealaiset ehkä sitä osaisi kuvitellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin juuri, että jaksaisiko sitä edes saunaa lämmittää näillä helteillä... Mutta kyllähän Suomessakin illalla mennään rantasaunalle ja siitä sitten uimaan, sehän nimenomaan on kyllä virkistävää -kuten sanoit.

   Poista
 3. Kotoisen näköistä mökkeilyä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiiliskin oli aika kotoisa, ja lapset ainakin nauttivat olostaan hurjasti. Se on tietysti kätevää, kun on useampia saman ikäisiä serkuksia jne, niin on sitten tarpeeksi leikkikavereitakin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...