tiistai 6. elokuuta 2013

Sillan alla on hyvä olla

Lämpötilat kolkuttelevat joka päivä +35 astetta. Kun siihen lisää vielä 86 %:n ilmankosteuden, niin lopputuloksena on melko uuvuttava sää. Koska korealaiset pakoilevat auringonsäteitä muutenkin fanaattisesti, saa vallitseva sää heidät tekemään mitä ihmeellisempiä asioita aurinkoa vältelläkseen ja oloaan helpottaakseen. 

Eräs kummastusta aiheuttanut tapa on kerääntyä siltojen alle. Sillan alla toki maa on viileämpi ja aurinko ei sinne paista missään vaiheessa päivää, mutta on se silti jotenkin epäilyttävää. Ihmiset kerääntyvät sankoin joukoin nauttimaan lounaasta, sojusta ja toistensa seurasta suurten siltojen alle. Kummallisinta kyseisessä tavassa on kuitenkin se, että sillan alla viivytään vielä pimeän tultuakin, kun silta ei enää tarjoa erityisempää suojaa auringolta. Iltamyöhällä siltojen alla istuvat seurueet sytyttävät mahdollisesti lampun tuomaan hieman valoa, mutta eivät kuitenkaan missään tapauksessa siirry pois sillan alta esimerkiksi joen varteen ihailemaan kaupungin valojen heijastumista hiljalleen virtaavasta vedestä.

Sillanalus täynnä väkeä. Ehkä jonain päivänä kokoan lounaan kassiin ja lähden katsomaan meininkiä. Vaikka itse kyllä valitsisin mieluusti vihreämmän ja pehmeämmän nurmikon joen rannalla...

Silloilla on toinenkin yllättävä funktio, jota en ollut aiemmin tullut edes ajatelleeksi. Toissailtana kävimme miehen kanssa lyhyellä iltakävelyllä joen varressa ja koukkasimme uuden kävelysillan kautta. Yllätykseksemme sillalle kiivettyämme näimme koko sillan pituudelta porukkaa istumassa ja makaamassa sillalla. Osa porukasta oli syömässä iltapalaa, mutta suuri osa oli tuonut mukanaan alustan ja tyynyn ja nukkui täyttä häkää. Eikä kyseessä olleet laitapuolen kulkijat, vaan aivan tavalliset, keskiluokkaiset asukkaat, joilla varmasti on oma koti olemassa. Ainoa keksimämme selitys asiaan oli se, että kyseisillä silta-asukkailla ei varmaankaan ole ilmastointia kotonaan, ja koska joen yllä sillalla käy mukava tuulenvire, on nukkuminen sillalla todennäköisesti huomattavasti helpompaa kuin tukalassa kolmenkymmenen asteen lämmössä kotosalla.

Chilipalot ovat ilmestyneet taas joka kadunkulmaan kuivumaan. Jos tietäisin varmuudella, ettei kukaan näkisi, saattaisin napata yhden maistiaisen mukaan. 

Urheilun harrastaminen alkaa myös olla melko hankalaa näillä kuumuus-kosteus-asteilla. Kekseliäällä korealaisella on kuitenkin ratkaisunsa tähänkin ongelmaan, ja tänä aamuna perheemme toinen osapuoli heräsi kello neljä aamulla lähteäkseen pelaamaan golfia työkavereiden kanssa. Melkoista lajille omistautumista, sanoisin... Joka tapauksessa Donghaen auringonnousu oli kuulemma maineensa veroinen ja merimaisema kentältä vallan kaunis. 

Aamuvirkut golffarit Donghae Navy Golf Clubilla. Taustalla East sea eli paikallinen Itämeri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...