sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ei niin mustavalkoinen Soul

Soulin reissu toi taas kerran piristävää vaihtelua arjen keskelle. Kaupungissa hengailu tuntuu tuovan aina sopivasti perspektiiviä Etelä-Koreassa asumiseen ja usein mietinkin, miten erilaista elämäni olisi, jos olisimmekin muuttaneet sinne miljoonakaupunkiin tämän pikkupaikan sijasta. Ainakin tekemistä riittäisi kotirouvallekin, vaikka toisaalta saattaisi iskeä jopa mahdollisuuksien runsaudenpula. Soulista olisi helppoa löytää muita, samassa elämäntilanteessa olevia, jopa eurooppalaisia tai suomalaisia kavereita. Saatavilla olisi kaikki, mitä ikinä voit tarvita ja vielä enemmän kaikkea, mitä et todellakaan tarvitsisi. Kuntosalit olisivat modernimmat, ostosmahdollisuudet rajattomat, ravintolavalikoima huikeasti laajempi ja englanninkielistä tekemistä niin paljon, ettei kielimuuri ainakaan toimisi syypäänä osallistumattomuudelle tai tekemisen puutteelle. Olisi kulttuuria, taidetta ja historiaa. Näyttelyitä, messuja, urheilua ja konsertteja.

Liikenteenohjausta

Maisema Hannam Stationilta. Talojen matto levittäytyy korkean kukkulan rinteille.


Ei elämää ilman älypuhelinta

Hengähdystauko kaupungin vilinästä Shinsegaen tavaratalon katolla Sky Parkissa.

Liikennettä riittää aina ruuhkaksi asti. Ja saahan sitä melko helposti ruuhkan aikaiseksi, kun käyttää epäjohdonmukaista liikenteenohjausta: kun kaistan päällä on yhtäaikaa sekä vasemmalle kääntymisen kieltävä liikennemerkki, että vasemmalle osoittava vihreä nuolivalo, niin mennäkkö vai ei? (blog. huom: kyseinen kuva ei liity tapahtumaan)Mutta eihän asia tietenkään ole niin mustavalkoinen. Gangneungissa tapaan paikallisia, jotka elävät tavallista elämää ja ovat valmiita päästämään meidät kurkistamaan siihen. Olemme erityisiä omalla tavallamme, joka aiheuttaa sekä riemua että turhautumista. Elämme luonnon ympäröimänä ja voin milloin tahansa pinkaista lenkille, uimaan tai vaeltamaan ilman tuntikausien matkustamista, puhumattakaan metrolla sukkuloimisesta. Asiat hoituvat nopeasti, sillä täkäläinen ruuhka on mikroskooppista verrattuna Soulin tuntikausien autossa jonottamiseen. Lauantai-iltapäivän kaupassakäynti sujuu melkein kuin Suomessa ikään, kun taas pääkaupungissa se lohkaisisi vähintään neljä tuntia vapaapäivästä. Kielitaito karttuu pakon edessä nopeammin, sillä englanninkielistä (saati suomenkielistä) keskustelukumppania ei löydy kovin helposti. 

Sivukujalla iltakävelyllä


Itselleni koen kuitenkin nykyisessä asuinpaikassani tärkeimmäksi lähinnä kaksi asiaa; luonnon läheisyys ja paikallisten ihmisten aitous. Uskon, että niitä kaipaisin Soulissa asuessani kaikista eniten. Onneksi kuitenkin täältä on Souliin tasan yhtä pitkä matka kuin sieltä tänne; vain kolmen tunnin ajomatkan päässä on siis aina kaikki, mitä tarvitsen.

Ripaus luksusta: perjantaioluet Sheraton-hotellin 41. kerroksessa


15 hampurilaista neljälle hengelle. Ne oli kyllä tosi pieniä. Ja TOSI hyviä.

4 kommenttia:

 1. Mina luulen etta saatte Koreasta paljon enemmin irti pikku kaupungissa, juuri se etta on pakko antautua kielella ja aidoille paikallisille tekee asumisesta siella varmasti mielenkiintoista, suurkaupungit ovat aina tavallaan vahan samanlaisia. Hienoja Kuvia Soulista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, suurin anti pikkukaupungissa ovat varmasti ihmiset. On helppo kuvitella, miten "kyllästyneitä" soulilaiset ovat länsimaalaisiin, ja siellä tuskin syntyy (ainakaan kovin paljon) aitoja ystävyyssuhteita ulkomaalaisen ja korealaisen välille. Toki sekin on mahdollista, mutta ehkä todennäköisempää täällä kauempana. Välillä olisi kuitenkin kiva asustaa isossa cityssä ja päästä nauttimaan sen eduista :)

   Poista
 2. Olipa kiva kun kommentoit blogissani, niin löysin tänne ihmettelemään korealaista menoa. Ehdin jo lukea monta postausta taakse päin.

  Olen asunut Japanissa ja Korean maisemat tuovat mieleen Japanin ja meinaa ihan haikeus iskeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit lukemaan, tervetuloa mukaan :D

   Japani on varmaan monella tapaa samannäköinen -ja sitten kuitenkin IHAN erilainen. Itse olen piipahtanut Japanissa vain sen viime kevään pikareissun, joten vaikea sanoa tarkemmin, mutta mies ainakin on sitä mieltä, että aivan erilaista. Mutta maisemat varmaan ainakin samankaltaisia!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...