keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kuulostaa tutulta

Treenailin sitten salilla tänään tämän tahtiin, kuulostaako tutulta?Muistin kyllä hämärästi, että jotain aasialaiscovereita tästä biisistä on tehty, mutta että ihan kaksi erillistä eteläkorealaista tyttöbändiä, joista toinen sattuu vielä olemaan aivan käsittämättömän suosittu (siis juurikin tämä videolla esiintyvä Girls Generation)?! Wau. Jonna ja Erin ovat varmaan ihan otettuja suosiosta.

Vaikka eipä kerta ole ensimmäinen. Parikin kertaa olen Bumpinissa ollessani havahtunut tutun kuuloiseen lauluun, kun soittolistalta on kajahtanut muun muassa Raappanaa tai Jätkäjätkiä. Aina yhtä ilahduttavaa, ja jotenkin siitä innostuu, vaikkei kyseisistä bändeistä varsinaisesti nyt muuten innostuisikaan. 

Syyskuun alettua ovat vihdoin korealaisetkin koululaiset palanneet opinahjoihinsa. Syksyn tulon huomaa myös epävakaisemmista säistä; tänään salille lähtiessäni oli jo melko viileää, taivas tumman pilvimuurin peitossa ja sainpa pienen sadekuuronkin niskaani. Mutta salilta palatessani aurinko kyllä paistoi taas sinisen taivaan täydeltä, joskin alhaisempi lämpötila tuntuu ilahduttavan raikkaalta, ei enää tunkkaiselta +30 asteelta.

Vielä ehtii mukaan toiselle kasvukaudelle. Viime viikkoina monilla takapihoilla on näkynyt kaalintaimia, sillä kakkoskierros on alkamassa. Pahin kuumuus on jo ohi, mutta lämpöä riittää silti vielä parin kuukauden ajalle ja kaalit kerätäänkin vasta juuri ennen kimchintekokautta (kimjang) marraskuun taitteessa.

Salireissulla sain taas todisteita korealaisesta työturvallisuudesta sekä ohikulkijoiden huomioonottamisesta. Tässä siis käynnissä operaatio "puiden harvennus". Ohikulkijoille ja autoilijoille ei kuitenkaan olla vaivauduttu laittamaan minkään sortin varoituksia. 

Siellä sitä taiteillaan, pitkävartisen sahan kera...

...ja oksankarahkat tiputeltiin minne sattuu, vaikkapa nyt ohiajavien autojen tuulilasiin tai suojatiellä kulkevien pahaa-aavistamattomien jalankulkijoiden niskaan. 

Syksyn tulo tuntuu jo varsin mukavalta ajatukselta. Viime vuoden tutustumiskäynnin perusteella odotan lämpimien ilmojen jatkuvan ainakin lokakuuhun saakka, ja vielä marraskuussakin tarkenee toivottavasti kevyehköllä takilla ennen pitkän ja kylmänkostean talven alkamista. Innokkaimmin kuitenkin odotan jo tulevaa ruska-aikaa, vaelluskautta sekä loka- ja marraskuussa tulevia suomalaisvierailuja.

Loppukesän tunnelmaa...

Sateenvarjot ja päivänvarjot sulassa sovussa, joka päivä pitää kuitenkin ottaa mukaan JOKU varjo. Ja huomaa myös hirsiseinä: harvinaisuus tällä seudulla!

"...ja määhän ne myrkytin!" Onko tämäkin joku syksyn merkki? Vastaan tuli kaksi samanlaista partiota, reput selässä, pää ja kasvot huivilla peitettynä, pitkähihaiset päällä ja sitten vain ruiskuteltiin menemään. Varmaankin parasta, etten tiedä tarkemmin, mitä kyseinen pullo sisältääkään...
Ai niin, todettakoon vielä, että viides kerta lopulta sanoi toden, ja ilmastointilaitteemme toimii sittenkin! Eihän sitä enää varsinaisesti tarvita, mutta jos vaikka tulisi vielä joku intiaanikesän tapainen. Ja voitte varmasti kuvitella, miten ilmastointiasentajan ryhti parani lähes kymmenen senttiä helpotuksen paistaessa kasvoilta, kun hän vihdoin pääsi ilmoittamaan äreähkön oloiselle blogistille, että "kato, kato, nyt se toimii!"

12 kommenttia:

 1. Ihmeitten aika ei ole ohi! Tulihan se ilmastointilaite kuntoon. Sokea kanakin löytää joskus jyvän. Aploodeeraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopultahan se ei ollut muusta kiinni, kuin että vaihtoivat sen ulkona olevan rikki olleen pömpelin, mutta kun se jotenkin oli NIIN vaikea saada ne tajuamaan, että jos käytännössä _uusi_ laite ei toimi, se todennäköisesti kannattaa vaan vaihtaa... No mutta nyt toimii.

   Poista
 2. MAHTAVAA! Siis se ilmastointilaitteen korjaantuminen. Joskos se sitten toimisi seuraavan hellekauden kohdallakin. Meillä on kyllä ilmastointilaitteet vielä ajoittain käytössä, täällä ei viileä merituuli puhaltele. :P Jäin vaan pohtimaan, mahtaako Nylon Beat olla tietoinenkaan tuollaisesta coverista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luulen, että siellä Suomessa saattaa joku noistakin biiseistä saada jotain pikkuhiluja omaan taskuunsa. Se joku ei tosin taida olla Jonna tai Erin...

   Poista
 3. Ihana lapsuuden Suomi-hitti! Sopii tyttomaisille ja hentoaanisille laulajille. Nyt tekee mieli laittaa kunnon iltapaivakimara naita savelia YouTubesta, poikaystavan ihmeteltavaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se alkuperäinen on itse asiassa niitä hyvin harvoja biisejä, joista muista tarkalleen, missä olin kuullessani sen ekaa kertaa: oli tulossa lentopallopelistä pikkuserkkujeni kyydissä, ja siskoksista isompi halusi soittaa koko matkan NB:ä, koska "tää on iiiihana biisi" :D Ja siitä on muuten paljon aikaa!!!huh.

   Poista
 4. Mä törmäsin vähän ihan muutama päivä sitten kans tohon biisiin, outo juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Girls Generationinkin biisi on jo nähtävästi jostain vuodelta 2009 tai jotain, että tosi vanha sekin. Mutta onhan se niin hitti :)

   Poista
 5. Hih, kiva että ilmastointi toimii vihdoinkin. Parempi myöhään? :-)

  Onpa jännä, että siellä on noin selkeät vuodenajat. En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että jossain muualla kuin Suomessakin voisi olla ruska-aika. :-D

  Hauskoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin oli ihan uus juttu tuo ruska-aika, mutta eipä korealaisetkaan tiedä, että Suomessakin on sellanen :D Ne aina selittää ihan tohkeissaan, että "tiedätkös, meillä täällä Koreassa on muuten NELJÄ vuodenaikaa, mietipä sitä!" ja sitten siihen vähän nikottelee, että no joo, ei oo kovin uutta... täällä muuten se ruska-aika on ehkä vielä upeampi kuin Suomessa, kun tuo kasvusto on vähän eksoottisempi ja siten enemmän punaisia värejä on nähtävillä (ainakin viime vuonna oli). Katsotaan nyt, millainen ruska tänä vuonna tulee...

   Poista
 6. Ah, tiedän tuon tietyn innostumisen tunteen. Pompin ilmaan kun Running Mania (ihan paras sarja! <3) katsoessani Ji Suk Jin sanoi ekana Helsinki kun heidän piti luetella pääkaupunkeja. Girls Generation on kans niin söpö.
  Oon niin iloinen, että löysin sun blogisi, koska ollaan ensi keväänä tekemässä Etelä-Korean (jäädään varmaan pyörimään vaan Souliin) & Japanin reissu, täältä saa aika hyvin vinkkejä kulttuurista ja muustakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa lukemaan! :)
   Nyt on vielä sopivasti aikaa suunnitella Korean reissua, mutta suosittelen kyllä, että kannattaa sitä vähän Souliakin pidemmälle mennä, jos vaan suinkin aikaa riittää. Vaikka kyllähän Soulissakin nähtävää riittää!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...