torstai 10. lokakuuta 2013

Saahan sitä haaveilla...

Iltalehti uutisoi Fodor 100 Hotel Awards -kilpailusta, jossa oli rankattu maailman hienoimmat ja mielenkiintoisimmat hotellit järjestykseen eri kategorioissa. Listaus vaikutti varsin hyvältä, vaikkakin ehkä hieman yksipuoliselta ottaen huomioon, miten paljon upeita luksushotelleja on olemassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan ulkopuolella. Itseäni ihmetytti muun muassa se, että "ei-niin-maistuvasta" keittiöstään kuulu Englanti sai useammankin merkinnän kulinaaristen helmihotellien joukossa. Ja että jenkit loistivat lähes joka kategoriassa melko suvereenilla osuudella.

Noh, oli miten oli, minulle kelpaisi viikon loma ihan missä tahansa näistä sadasta huippuhotellista. Esimerkiksi Saint Vicente ja Grenadiineilla (vai kirjoitetaanko se Saint Vicentellä ja Grenadiineilla??) sijaitseva Cotton House vaikuttaisi olevan vallan näppärä lomakohde, miksei myös Serengetin kansallispuiston Four Seasons Safari Lodge tai vaikkapa Italian Anacaprin Capri Palace Hotel & Spa... En laittaisi vastaan. Rahapussi kylläkin laittaisi vastaan, en halua edes ajatella, mitä viikko kyseisissä luksuskohteissa mahtaisi kustantaa...

Ja saipa Koreakin yhden hotellin sadan parhaan listalle, nimittäin siistien cityhotellien listalta löytyy Busanissa sijaitseva Park Hyatt Busan. Ja hotels.com kertoo, että jos vaikkapa haluaisin ottaa kyseisestä hotellista huoneen viikonloppuna, keventyisi pankkitili siitä lystistä kokonaiset 302 euroa lauantai-sunnuntai -väliseltä yötä, perusmallin kahden hengen huoneesta. 

Mutta saahan sitä haaveilla, saahan..?? Kuva Hyattin facebook-sivuilta.

Että jospa sittenkin jäisin vaan tänne Gangnamiin...tääkin on ihan kiva. Puhtaat lakanat ja sata tv-kanavaa, mitä sitä oikeastaan muuta kaipaa? Vaikka eihän se kylpyamme miljoonakaupunki-/merinäköalallakaan varsinaisesti pahaa tekisi...

Ens kerralla sitten Hyattiin. Ja on mulla nytkin aika "sleek city address", onhan tää sentään ihan Psyn huudeilla, keskellä Gangnamia!

6 kommenttia:

 1. Yritin käydä katsomassa tuota Fodorin sivustoa, mutta tulin vain huonolle tuulelle. Jotenkin tosi huonosti toteutettu kokonaisuus. Tai mun mielestä ainakin se tuntui vaikealta käyttää.

  Mä olen todennut, että liian fiinit hotellit ei ole mun juttuni. Mulla on niissä koko ajan sellainen norsu posliinikaupassa -olo, ja tunnen itseni ihan ufoksi hienosti pukeutuneiden asiakkaiden ja pramean sisustuksen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo totta, mäkään en tykänny yhtään siitä sivustosta, mutta se mobiiiversio oli paljon parempi ja selkeämpi.

   Ja totta tuo toinenkin, mutta jos menis vaikka sellaiseen niin eksklusiiviseen ja syrjäiseen hotelliin, että ei tarvisi paljon muita hotlavieraita nähdä... :D

   Poista
 2. Minullakin on oman kokoisia haaveita, myös hotellihuoneiden suhteen. Mutta saa sitä haaveilla isommastikin. Eikä vaan saa, vaan suorastaan pitää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nimenomaan, täytyy olla jotain, mitä odottaa :)

   Poista
 3. Haaveilen, että kerran elämässäni pääsisin johonkin todelliseen luksushotelliin. Noin muuten vapaa-ajan matkustamisessa suosin pientä, kodikasta ja mielummin vanhahtavaa kuin modernia sisustusta, työmatkoilla tulee aivan tarpeeksi nuhjattua niissä perusbisnes-hotelleissa, jotka ovat kaikki aivan identtisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulle kelpaa kyllä ne bisneshotellitkin, jos ovat siistejä ja uusia. Tai hyvällä näköalalla :) Mutta totta puhuen ovathan ne tosi persoonattomia, ja kun oot nähnyt yhden, oot nähnyt kaikki. Me myös miehen kanssa yleensä suositaan lomalla vähän vaatimattomampaa ja panostetaan ne "säästyneet" rahat sitten parempiin ravintoloihin ja muuhun hemmotteluun. Se on mielestäni ihan hyvä kombinaatio!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...