tiistai 15. lokakuuta 2013

Syksyn merkkejä

Hieman kateellisena ihailen Suomessa asuvien blogistien ruskakuvia, joita nyt tuntuu olevan jokainen blogi pullollaan. Ja miksipä ei, ruska on upeaa ja sitä on ilo katsella kuvienkin välityksellä. Kuvat eivät kuitenkaan välitä sitä mahtavan kirpeää syysilmaa, joka täällä ei ole vielä edes tuloillaan. Eilen lämpötila kipusi lähelle hellerajaa, joskin tänään sitten on tullut vettä koko taivaan täydeltä niin, että kadut lainehtivat ja räystäät tulvivat. 

Korean ruska-aika alkaa pikapuoliin olla parhaimmillaan, mutta tänä vuonna kuulemma väriloisto tulee olemaan varsin vaatimatonta. Täältä toki puuttuvat ne muutamat, kirpakat pakkasyöt, mutta kuulemma mennyt kesäkään ei ollut ruskalle suosiollinen. Kaupunkilaiset haluavat kuitenkin palasen edes vähän laimeamman värisestä luonnosta, ja täten Seoulin ja Gangneungin välinen moottoritie on taas tukossa lähiviikonloput. Suurin osa ruskanmetsästäjistä suuntaa askeleensa Seoraksanin vuorelle Gangneungista pohjoiseen, Yangyangin ja Sokchon suuntaan. Lähimaastojen Odaesan ja Daegwallyeong ovat nekin varsin suosittuja, samoin hieman eteläisempi Taebaek. 

Ennusteet ovat ainakin tarkat, mutta niiden paikkansapitävyys saattaakin olla eri juttu (etenkin, kun tämä kyseinen kartta julkaistiin jo kuukausi sitten... kuva täältä.

Vuorilla on jo nähtävillä muutamia varsinaisia väripilkkuja, mutta täällä lämmittävän meren rannalla värit ovat vielä varsin vaatimattomat. Pari viikkoa kun odotellaan, niin nähdään, mikä tulee olemaan tämän vuoden ruskasesongin lopputulos!

Pieniä väripilkkuja on sentään jo nähtävillä!

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, näyttääpä siellä jo kivalta! Täällä Soulissa on vasta orastavaa kellerrystä havaittavissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi yönä on kuulemma tulossa kylmempää, joten ehkä se tästä alkaa "punertua". Vuorilla (matkalla Soulista tänne) oli jo nähtävissä enemmänkin, mutta ei kuitenkaan sellaista Suomeen verrattavaa ainakaan vielä. Odotellaan...

   Poista
 2. Olipa kiva lukea korealaisesta ruskasta. Vai että oikein ruskanmetsästäjiä! Ja tulin tietämään myös, että ruska on englanniksi foliage. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo foliage oli mullekin ihan uusi sana. Ehkäpä Englannissa ei ole liikaa ruskaa nähtävillä, niin ei sitä ilmiötä kuvaava sanakaan ole kovin tuttu? Mutta aina oppii jotain uutta :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...