sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vessahuumoria(ko?)

Korealaisilla hotelleilla on outo viehtymys lasiseinäisiin vessoihin. Viimeisen vuoden aikana olemme yöpyneet ainakin neljässä eri hotellissa, joissa vessan seinät ovat olleen lasia, mahdollisesti hieman teipattua tai himmennettyä, mutta joissain tapauksissa ihan kirkasta, peilaamatonta lasia. Itse en ole sitä koulukuntaa, jonka mielestä on ihan ok käydä vessassa ovi auki "näin kavereiden kesken", joten koen trendin melko hämmentäväksi ja jopa epämiellyttäväksi. Toki se tekee hotellihuoneesta ilmavan ja suuremman tuntuisen sekä tuo modernia fiilistä, mutta olkoot kuinka trendikästä tahansa, ei kai kukaan kuitenkaan oikeasti halua nähdä huonekaveriaan istumassa pöntöllä?

Lasiseinäinen vessa heti sisäänkäynnin vieressä. Nice.

Viimeksi yöpymässämme hotellissa oli jopa valaistus rakennettu niin, että voit kätevästi sulkea huoneen kaikki muut valot ja jättää ainoastaan lasiseinäisen vessan valot päälle, jolloin jokainen voi varmasti kuvitella, millainen efekti saavutetaan...

Ja mitä sieltä vessasta sitten löytyy sisältä? Noh, lämmitettävät wc-istuimethan on jo niin nähty. Vaikkakin mukava lisä talven kylminä öinä. Mutta uusinta uutta ovat omalla ohjauspaneelilla navigoitavat pöntöt: wc:n seinässä on varsinainen paneeli, jossa seikkaperäiset kuvat ja koreankieliset tekstit, mutta (koska tätä sanastoa ei ole kielikurssillakaan käyty läpi (vielä)) onneksi myös englanninkielinen ohjeisto oli saatavilla. 

"Massagen" ymmärtää vielä hyvällä mielikuvituksella, mutta mitä ihmettä tekee nappulat nimeltä "rhythm" ja "move" ?? Saati nuo loput...
Kyllähän nuo lasiseinävessat menee vielä näin oman perheen kesken matkustellessa, mutta työmatkalaisena en välttämättä välittäisi asustaa vaikkapa viikkoa kahden hengen huoneessa uuden työkaverin kanssa. Mahataudissa.

22 kommenttia:

 1. Tirsk! :) Joo, tämä on kyllä niin kestohuumoria. Vähän ehkä huvittaa myös tuo "American standard" -merkki. ;) Mekin olemme tainneet yöpyä pääasiassa hotellihuoneissa, joissa on tämä yhteistä aikaa vaaliva wc-malli.

  Miehen kanssa pohdittiin näitä koralaisten karvalakkipönttöjä: kun kävimme Japanissa muutama vuosi sitten, kohtasimme pönttöjä, joissa oli myös säädettävät lotinat - siis taustaääniä niille häveliäimmille vessassa kävijöille... Sitä ominaisuutta ei olla vielä nähty täällä.

  Ihan ilmaisena vinkkinä esimerkiksi puolitoistavuotiaiden kanssa matkustaville: pöntön kansi kuuluu sulkea aina ja kaikkialla, kun siinä ei kukaan istu. Ei niinkään sen vuoksi, mitä sinne voi laittaa, vaan sen sieltä sopivan näppäinkokeilun jälkeen puskevan pesu-geysirin vuoksi... Been there, done that.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei on niitä lotinoita täälläkin saatavilla! Monesti se saattaa olla ihan erillisenä nappina esim. vessan ovessa, että siitä painelemalla saat sitten veden loisketta ihan haluamasi määrän (ei siis välttämättä vaadi mitään erityistä istuinta, vaan nappi ja kaiutin on ihan erikseen olevat). Kaikkea sitä... :D

   Poista
 2. Haha, olisipa tosiaan mielenkiintoista tietää mitä tuo rhythm and move-nappulat tekevät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin....mutta en sitten kuitenkaan uskaltanut.... :D

   Poista
 3. Kieltämättä hieman erikoisia ja mielenkiintoisia juttuja, tuollaista pönttöä en olekaan vielä livenä nähnyt! Oiskohan tossa tarkoitus harjoitella rhytm ja move -nappien avulla jotain tanssiliikkeitä asioita hoidellessa!? :)
  Lontoossa kerran kaverin kanssa hotellissa yöpyessä oli pönttö ihan kunnon seinän ja oven takana, mutta suihku huoneen nurkassa läpinäkyvän lasiseinän takana. Siinä oli kiva suihkutella samalla kun kaveri katteli vieressä telkkaria sänkynsä päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihku oli täällä samaa lajia vessan kanssa. Se on kyllä melkein yhtä kiusallista, joku yksityisyys mielestäni kylpyhuoneessa / vessassa kuuluu sentään olla.

   Poista
 4. Mulle sattui samanlainen hotellihuone kuin Annikalle. Suihku oli kahdelta seinältä lattiasta kattoon lasia. Siinä sitä kaverin kanssa vuorotellen aamulla suihkuteltiin. Sitä oppi aika nopeasti kääntämään pestävän paikan oikeaan seinään päin eikä esim. ahteriaan kohti kaverin naamaa :)

  Lasiseinäinen vessakoppi menisi yhden yön mukavana kuriositeettina. Mutta en viitsisi edes miestä pöntöllä koko viikkoa katsella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran nähnyt tällaisen lasiseinävessan myös turkulaisessa hotellissa. Mahtoiko ko. hotellin suunnittelija olla aasialainen vai muuten vaan symppas näitä omituisia lasiseiniä.

   Poista
 5. Ai näitä on oikeasti?? K-draamoja katsellessa on lasiseinäisiä vessoja ja suihkuja nähty mutta luulin sen olevan jonkinlainen rikkaitten erikoisuus! Mikä innostus korealaisilla on big brother -tyyliseen vessailuun... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi ymmärtää. Onneksi sentään julkiset vessat ovat vielä normaaliseinillä varustettuja :D

   Poista
 6. No jo on :o
  Seuraavalla kerralla sitten tottamooses kokeilet kaikki muuvit ja rytmit :D
  Osaat sitten meille maalaishiirulaislle kertoa että mitä ne oikein on....jookos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus vielä tartun härkää sarvista ja USKALLAN. Kukas sen tietää, vaikka olis ihan mukavatkin lisäominaisuudet!

   Poista
 7. Mä olen joskus törmännyt näihin lasiseinäkylppäreihin Intiassa, ja koen ne äärimmäisen kiusallisina, vaikka olisi kuinka tuttu huonekaveri. En ymmärrä niiden viehätystä, joten jos joku keksii /tietää syyn näiden suosioon, minäkin kuulisin sen mieluusti. :-)

  Mulle saattaisi tulla pienimuotoinen paniikki, jos näkisin kaikki nuo nappulat vessassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että osa viehätystä on ainakin tosiaan se "ilmavuus", että pieneen huoneeseen ei ängetä umpiseinäistä koppia keskelle, vaan huone antaa suuremman vaikutelman. Mutta kyllä mä mielelläni olisin sitten vaikka vähän pienemmältä näyttävässä huoneessa.

   Poista
 8. Justiinsa joo. Jotakin sisustuslehtiä selaillessa törmäilen silloin tällöin koteihin, jossa on yhdistetty makuuhuone-kylpyhuone. Minä mietin, että kuka haluaa tehdä tarpeitaan avovessassa ja kuka haluaa, että makuuhuone haisee sille itselleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku aika sitten mekin yövyttiin sellaisessa hotellissa, jossa vessa ja kylppäri oli erikseen, mutta käsienpesuallas oli sängyn vieressä varsinaisessa huoneessa. Miksi ihmeessä käsienpesuallasta ei voinut laittaa sinne kylppäriin, kun siellä kuitenkin oli tilaa?! Tässä meidän lasivessahuoneessa oli myös kylpyamme ihan avoimesti tuossa sängyn vieressä, ilman mitään seinää (edes lasi-). Luulisi senkin olevan vähän hankalaa, kun vettä roiskuu jne..?

   Poista
 9. Maailmassa on monenlaisia ihmeellisyyksiä! En ainakaan rupeaisi tuossa pytyssä tukkaani pesemään. Minua naurattaa myös tuo vaahto- tai jauhesammutin lasivessan vieressä. Aasiassa käytetään tosi tulisia mausteita. Mahtaako tuo punainen mökkylä seinällä olla taskulamppu kaiken varalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskulamppupa hyvinkin, täällä niitä on aina ripoteltu pitkin seiniä. Meillä on kotona keittiön seinässä ainakin yksi, ja on kai se hyvä olla vaikkapa sähkökatkoksen varalta, mutta yhtään katkosta ei kyllä ole ollut vuoden aikana.

   Poista
 10. Eikö kukaan huomauta tosta enema-nappulasta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, sanoin hotellissa miehelle, että sitä nappia en ainakaan halua painaa :D

   Poista
 11. Ihanaako olisi käyttää Move nappia. Ehkä saisi uutta liikettä käyntiin käyttämättömään tavaraan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...