sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vihdoinkin vieraita!

Ensimmäiset vieraat kotipuolesta ovat vihdoin saapuneet ilahduttamaan syksyämme. Vierailu aloitettiin perjantaina Soulista, jossa vietimme koko viikonlopun aina sunnuntaihin saakka nähtävyyksiä katsellen ja paikallisiin ruokiin tutustuen. Ensipuraisu Koreaan on tainnut olla mielenkiintoinen, yllättävä ja vähän erikoinenkin, mutta eiköhän tässä viikon kuluessa tutuksi tule niin metallipuikoilla syöminen ja lattialla istuminen kuin ruuhkat ja korealaisten terävät kyynerpäätkin. 

Perinteinen tutustumiskierros kaupunkiin aloitettiin Seoul N-Towerista; kaapelikärryllä ylös ja bussilla alas. 

Pitkä matka kotiin
Suurkaupungin ihmettelyä
Mahtaakohan tähän työhön kuulua korkeanpaikalisä? Kauhunsekaisin tuntein seurasimme huimapäisen korjausmiehen touhuja maston ylätasanteella. 

Iltaisin tutustuttiin neonkylttien värittämään yöelämään...

...ja korealaisen telttaruokailun saloihin. Erityisesti teltan katosta roikkunut vessapaperirulla aiheutti vieraissa hilpeyttä.

Teltassa tarjoiltu juustomunakas kuului viikonlopun suosikkiruokiin.

Ja hedelmät maistuivat, tottakai. Paitsi korealaiset viinirypäleet, jotka ovat todella omituisen makuisia "normaaleihin" rypäleisiin verrattuna. 

Tuliaisia saimme valtavan määrän. Parhaimmistoon kuuluivat nämä hartaasti odotetut (ja etsityt) hapansilakat, joita kassista löytyi kokonaiset neljä purkkia. Varokaa vaan korealaiset; ei olisi kannattanut kehuskella paikallisilla kala-aterioilla, sillä suomalaiset pääsevät vielä yllättämään :D

6 kommenttia:

 1. Kiva että vieraat ovat päässeet perille ja ehtineet tutustumaan jo Souliinkin. Tuo munakasrulla näyttää kyllä harvinaisen houkuttelevalta; pitäisi ehkä soveltaa kotona tuommoinen.

  Meinasitteko nautiskella hapansilakat ihan omin voimin vai tarjota niitä paikallisillekin? ;-) Mulla on yleissivistyksessä hapansilakoiden mentävä aukko - en ole koskaan tainnut maistaa hapansilakkaa! Nimi kyllä kuulostaa sellaiselta, että en ehkä ole menettänyt kovinkaan paljon... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta puhuen itse en ole koskaan maistanut hapansilakkaa, eikä ole mieskään (mutta on haistanut, ja sen perusteella luvannut ettei taatusti koskaan maistakaan!).. Nämä ovat oikeastaan tuomisia korealaisille ystävillemme; eräs heistä oli nähnyt netissä videoita, joissa ihmiset (mm Madventures) haistavat ja maistavat hapansilakkaa. Ilmeisesti touhu näytti aika karsealta / huvittavalta, ja hän on useasti kysellyt hapansilakan perään, joten saamansa pitää!

   Poista
 2. Juustomunakas näyttää hyvältä.

  Me saimme aikoinamme Japaniin tuliaisina mm. HK:n sinistä hienossa lahjapakkauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munakas oli herkkua ja maistui viileässä teltassa hyvältä, kun se tuotiin pöytään höyryävän kuumana suoraan pannulta, nam!

   Tuliaiset ovat kyllä hyvä keksintö (nimim. ruisleipää suussa...) :D

   Poista
 3. Vau mitkä maisemat ja todella huikean kokoinen kaupunki, tuntuu Helsinki kyllä niin pieneltä moisien suurkaupunkien rinnalla :) tuollainen kaapelikärrykyyti olisi mielenkiintoinen, mutta en tiedä olisiko korkeanpaikankammoni samaa mieltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soul on kyllä jäätävän kokoinen paikka. Eihän sitä vieläkään tajua, kun suurin osa reissuista tulee kuitenkin tehtyä ihan vain samoilla, enemmän tai vähemmän tutuilla kulmilla, että kaupunki vain jatkuu ja jatkuu...ja jatkuu...

   Kaapelikärry oli ihan ok, koska se kärry ei kulje liian korkealla, vaan aikalailla puiden latvoja hipoen. Itse kärsin lievästä korkeanpaikankammosta, mutta tuo oli aika iisiä kyytiä. Suosittelen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...