sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Viikonlopun parhaita paloja

Koko viikonloppu vierähtikin taas yhdessä hujauksessa Soulin sykkeessä. Tällä kertaa kuvia tuli otettua vain kourallinen, joten tässä viikonlopun parhaat palat lyhyillä selostuksilla...

Perjantai-illan vietimme Soulin kansainvälisimmällä alueella Itaewonissa. Itaewonin kaduilla näkee yleensä jopa enemmän ei-korealaisia kuin paikallista väestöä, ja myös ravintolatarjonta on normaalia monipuolisempaa korealaisten ravintoloiden keskittyessä (kaikkialle) muualle. Miehen -ja aika monen muunkin- mielestä korealaiset oluet ovat mauttomia, laimeita ja kaikin puolin mitäänsanomattomia, ja sen vuoksi suunnistimme yksille Itaewonin uuteen ja hartaasti odotettuun tulokkaaseen, Reilly's Taphouseen, jossa blogistikin sai eteensä varsin maukkaan vesimeloni-vehnäoluen. Ennakkoluuloista huolimatta oli muuten melkoisen vinkeän makuista, hyvää jopa! Taphousen olutvalikoiman edessä kalpenevat useimmat korealaiset pubit, joten paikan päällä vieraillaan todennäköisesti vielä tulevaisuudessakin.

La-su -väliseksi yöksi valitsimme hotellin Sinchonin alueelta, jossa emme ole aikaisemmin vierailleet. Alueella riittää hotellia, motellia, hostellia ja ties mitä majoitusta vieri vieressä, ja omaamme olimme varsin tyytyväisiä. Sillä mitäpä olisi hotelli ilman aulassa olevaa popcorn-konetta (ja asiakkailla oli tietysti rajaton oikeus popcorn-annoksiin, jipii!). Olen aikaisemminkin havainnut, että vaikka korealaiset eivät juurikaan juhli joulua, ovat joulukoristeet paikallisten suuressa suosiossa. Jopa niin suuressa, että niitä ei yleensä "riisuta" ollenkaan, vaan ne kenottavat paikallaan läpi vuoden julistamassa joulumieltä. Näin siis myös meidän hotellissamme, jonka aulassa oli paitsi tämä iloinen valopukki, myös oma hyllykkönsä erilaisille joulukukka-, reki- ja porokoristeille. 
Vain yhden metropysäkin päästä Sinchonista löytyy Soulin ehkä nuorekkain ja eläväisin alue Hongdae. Lähimaastossa sijaitsee useita yliopistoja, mm. Ewha Women's University sekä taiteisiin keskittynyt Hongik University, josta syystä alue on täynnä opiskelijoita ja heille suunnattuja palveluja. Paitsi mielettömät määrät kaljakuppiloita ja edullisia ravintoloita, myös kohtuuhintaisia vaate- ja kenkäkauppoja, taidekauppoja ja kehystämöjä sekä tietysti uskomattoman paljon kahviloita. Kahviloiden joukossa oli lukuisia kissakahviloita, mutta löytyipä joukosta myös koirakahvila, koiranpentukahvila sekä riemastuttava lammaskahvila!


Pakkohan tänne oli poiketa!
Kaksi kaunista ja rohkeaa kaveria oli aitauksessa kahvittelijoiden ihasteltavana. Ainakin lampaiden villapeite oli sen verran valkoinen ja hyvin föönattu, että olisi voinut epäillä heidän karanneen suoraan Lambi-mainoksesta...

Mitään linssiludeja lampaat eivät kuitenkaan olleet. Ehkä ovat sen verran saaneet olla kännykkäkameroiden kohteena, että piilottelivat naamaansa mieluummin seinää vasten. Mutta vähän sentään piti tulla määkäisemään aidanraosta...
Toki Hongdaesta löytyi myös Hello Kitty -kahvila. Ja ketäs muitakaan siellä asiakkaina, kuin aikuisia miehiä... 

Lauantai-iltana Soulissa järjestettiin 11. Seoul Fireworks Festival. Paikan päälle odotettiin noin miljoonaa katsojaa, ja sinnehän toki blogistikin suuntasi askeleensa. Käyttöön otettiin pettämätön bätmän-suunnitelma: päätimme jo etukäteen, että emme mene perille asti itse tapahtumapuistoon, vaan jäämme Han-joen toiselle puolelle seuraamaan ilotulituksia. Muuten ihan hyvä suunnitelma, mutta kun metrossa näytti tältä, niin tuli mieleen, että olikohan bätmän-plan sittenkään aivan uniikki ajatus... Vaikka onhan tuossa tungoksessa hyvätkin puolensa; kun ilma alkaa olla sen verran tunkkaista, että blogisti pelkää pyörtyvänsä, ei se oikestaan haittaa, sillä vaikka taju hetkellisesti lähtisikin, ei taatusti ollut huolta kaatumisesta tai esimerkiksi pään lyömisestä johonkin, sen verran tiukkaan pakattua porukkaa oli ympärillä!


Eikä me sitten ihan ainoita oltu siellä sillallakaan. Ja tämähän siis EI ollut se varsinainen tapahtumapaikka... 

Kuvamateriaali kyseisistä ilotulitteista jäi varsin vaatimattomaksi. Parempia otoksia voitte käydä katsomassa vaikkapa täältä.

9 kommenttia:

 1. Löysin eilen blogisi ja selasin sen jo läpi :) Erittäin mielenkiintoista.. Erilaiset kulttuurit kiinnostaa aina, varsinkin kun itsekkin olen maailmanmatkaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva juttu :) Tervetuloa lukemaan! Yritän aina välillä muistaa niitä "erilaiset kulttuurit" -kirjoituksiakin kirjoitella, vaikka välillä pyöritäänkin vaan oman navan ympärillä... ;)

   Poista
 2. Meloniolut kuulostaa kiinnostavalta! Ja tuo Hello Kitty -kahvila, sinne pitäisi päästä! :3

  Näytin muuten blogisi korealaiselle kaverilleni, oli hälle varsinainen nostalgiatrippi. Kielestä ei tietty ymmärtänyt, mutta kuvista senkin enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä päin Koreaa ystäväsi on kotoisin, Soulista? Hauskaa, että kuvat tuntuvat tutuilta... !

   Hello Kitty -kahvilassa ei käyty sisällä, en usko, että olisin saanut miestä raahattua sinne :D

   Poista
  2. Soulista joo. Kun mä kitisen Pariisin ruuhkista, hänestä täällä on vähän turhankin hiljaista. Näiden kuvien perusteella nyt ymmärrän ehkä hiukan paremmin, mitä hän tarkoitti. ;)

   Poista
 3. Vesimeloni-vehnäolut kuulostaa minusta aika karmaisevalle. Mutta toisaalta, niin kuulosti mansikanmakuinen olutkin, ennen kuin jouduin kerran maistamaan sellaista. Se muistutti jopa vähän siideriä. Minusta tuommoiset erikoisemmat oluet sopivat erityisesti sellaisille, jotka eivät ole oluen ystäviä; he saattavat tuota kautta jopa innostuakin oluesta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesimeloni oli kyllä todella makeaa, mutta väittivät kiven kovaa, että oli aidoista hedelmistä eikä esanssista tehtyä. Mun makuuni se sopi, olen erityisesti vehnäoluiden ystävä, mutta sen verran sokeriselta sitten kuitenkin maistui, että toista tuopillista samaa tavaraa ei enää olisi mennyt alas. Mutta kaikkea pitää kokeilla, eikö...? Minä pidän myös belgialaisista hedelmäoluista, mutta ne ovat -kuten sanoitkin- enemmän jo siiderin makuisia, mielestäni niissä se oluen maku on enää vain häivähdys. Tämä oli enemmän olutta, vesimelonivivahteella :)

   Poista
 4. Hih, lammaskahvila :) Ovat tosiaan hyvin föönanneet valkaistut turkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä... miksiköhän ei ole vielä tullut vastaan vaikkapa possukahvilaa (olisin heti kanta-asiakas!)?
   Suomessahan tuollaiset kiellettäisiin varmaan alta aikayksikön kaikenmaailman terveysvirastojen toimesta. Aina kaikki hauska on kiellettyä (Suomessa nimittäin...) :(

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...