lauantai 7. joulukuuta 2013

Linnan Juhlat Korean malliin

Pitkään odotettu itsenäisyyspäivä saapui vihdoin, ja Souliin matkattiin kauniin aurinkoisessa säässä. Suurlähettilään itsenäisyyspäivän vastaanotto alkoi kello kuusi, jota ennen piti vielä ehtiä leikkimään kampaajaa ja stylistiä sekä jännittää taksin takapenkillä, kuinka monta U-käännöstä vaaditaan, että tie lähettilään residenssille löytyy. Mutta taksikuski olikin yllättävän kartalla ja pääsi kerrasta perille korkealla kukkulalla sijaitsevalle juhlapaikalle (joskin ehkä parin ylimääräisen mutkan kautta). 

Sininen on taivas, myös tällä pallonpuoliskolla.
Juhlapaikka oli kauniisti koristeltu itsenäisyyspäivän henkeen
Suomalaista designia ja juhlajuomaa

Suomen 96:tta itsenäisyyspäivää oli saapunut juhlimaan muutaman kymmenen suomalaisen lisäksi vieraita ainakin Norjasta, Unkarista, Ruotsista, Portugalista ja tietysti Koreasta. Samalla suurlähetystö juhlisti myös Suomen ja Korean diplomaattisuhteiden 40:ttä juhlavuotta. Ohjelmassa oli suurlähettilään juhlapuhe, vesi kielellä odotettu ruokailu suomalaiseen tyyliin sekä vapaamuotoista seurustelua ja käyntikorttien vaihtamista. Oli hauskaa nähdä jo viime vuoden juhlissa tavattuja suomalaisia sekä tavata aivan uusiakin kasvoja. Vilahtipa paikalla myös Suomen oma Korea-julkkis, jolta mies kävi pyytämässä nimikirjoituksen korealaiselle kollegalleen, Gangwon-don ehkä suurimmalle Taru-fanille. Hän kun oli jo etukäteen tiedustellut, että noinkohan voisi Tarukin olla juhlissa paikalla. Jäänee nähtäväksi, millaisen reaktion yllätys kollegassa herättää...


Tarjolla oli muun muassa rosollia, lohta ja jouluisia laatikoita. Jälkiruokana oli hedelmien lisäksi perinteinen kiisseli sekä kahvin kera piparkakkuja. Nam!

Jatkot ysäriklubilla. Muun muassa.

18 kommenttia:

 1. Vautsi, varmaan hienot pippalot! Ysäriklubi kuulostaa houkuttelevalta, omat ensimmäiset diskokokemukseni ajoittuvat samaiselle vuosikymmenelle ja mielestäni olisi superhauskaa päästä joraamaan haddawayn ja dj bobon tahtiin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtavat bileet, itsenäisyyttä voisi juhlistaa parikin kertaa vuodessa... ;)

   Ysäriklubi nimenomaan kuulosti hyvältä, mutta karu todellisuus olikin se, ettei siellä ysärimusaa soitettu - ainakaan sellaista, mikä meille olisi ollut tuttua. Eikä se oikein korealaiseltakaan ysäriltä kuulostanut. Eli jatkoimme aika pian seuraavaan paikkaan...

   Poista
 2. Siis mitä, siellä oli ruokaakin! Taidan valita seuraavan maani lähetystön itsenäisyyspäiväkekkereiden tarjoilun perusteella :D Tuollaset jatkot ois kans tosi kivat, koska juhlakamppeet on jo päällä, tunnelma korkealla ja takuumielenkiintoinen porukka kasassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ruokaaaaa <3 Etenkin ne laatikot (ja lohi ja cocktailpalat ja karjalanpiirakat ja ja...) oli ihania. Mieheni totesi kello kolmelta baarin pöydässä istuessamme, että "mahtaa korealaiset ihmetellä, että miksi nuo mormonit ovat vielä yöllä juomassa olutta..." Nimittäin jos Koreassa näet länkkärin, jolla on puku päällä, ovat he (ainakin tuolla meilläpäin) oikeastaan poikkeuksetta nuoria mormonimiehiä :D :D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Minäkin taidan tulla sinne ensi vuonna syömään. En ole muuten koskaan käynyt suurlähetystön ip-pippaloissa missään maassa! Jostain syystä ei ole tullut mieleen!

   Poista
  4. No mutta ei muuta kuin tervetuloa! Kyllä sinne aina yksi suomalainen joukkoon mahtuu ;)

   Poista
 3. Meilla on ens ke kunniakonsulaatin kokkarit taalla, kahotaan millaset ovat, tuskin paakaupungin veroisia tarjoilua eli ei sita jokavuotista nakkilautasta kiertamassa missa on possunkuva isolla varoitukseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahah, varoituspossu :D Toivottavasti on hyvät pippalot, ja ainahan se juhliminen on mukavaa vaihtelua arkeen!

   Poista
 4. Oi, teillä oli oikein kunnon buffa herkkuineen! Meidän lähetystössä tarjoillaan aina vain pieniä cocktailpaloja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli sekä cocktailpalat (jotka oli muuten todella hyviä) ja sen lisäksi buffa. Kyllä meitä hemmotellaan :)

   Poista
 5. Kai lähditte lähettilään talolta niin ylensyöneinä, että vatsaan sattui? Jos ette niin teitte jotain selvästi väärin! Lähetystön harjoittelijan kanssa yritettiin aina jotenkin diskreetisti hakea lisää näyttämättä aivan hirveiltä syöpöiltä, mutta aina lautaselle eksyi ruokaa aivan hirveät määrät. Erityisesti savukala ja erilaiset juustot oli täysin vastustamattomia, kun ne on aina olleet ne ruuat, joita on Koreassa ollessa niin kovin ikävä (+kermaviili!). Se lähettilään residenssi on kyllä hyvin piilossa. Taksikuski ajoi kahdesti väärään paikkaan, ensimmäisellä kerralla aivan väärään kaupunginosaan, jonka jälkeen kaivoin hänelle kartan google mapsista kun taulapää ei osannut tulkita omaa navigaattoriaan. Lopulta se meni siihen, että minä sanelin hänelle koreaksi milloin pitää kääntyä ja milloin ajaa suoraan! Ei meinannut edes uskoa minua, sillä mitäpä nainen ajamisesta tietäisi... löydettiin kuitenkin perille minuuttia ennen tapahtuman virallista alkamisajankohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä se juhlamekko aiheutti omat rajoitteensa syömiselle, mutta täytyy myöntää, että vähän kuin parkkeerasin kyllä siihen suklaakonvehtikipon ääreen kahvikuppini kanssa...

   Poista
 6. Voi että mitkä herkut! Kaukana Suomesta rosollikin nousee arvoon arvaamattomaan. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosolli on just parasta. Aina kerran vuodessa.

   (viime vuonna löydettiin punajuuri täältä, ja saatiin omakin rosolli aikaiseksi, mutta tänä vuonna ei ole vielä näkynyt)

   Poista
 7. Meillä olisi konsulaatin pirskeet ensi torstaina, mutta jää välistä. Miehellä on töitä ja yksin ei huvita lähteä. Ruokatarjoilu on nykyisen konsulin aikana muutenkin muuttunut aika vaatimattomaksi. Teillä näyttää olevan juhlat, joihin kannattaa lähteä pidemmältäkin matkalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuoden perusteella osattiin arvata, että on hyvät pirskeet tulossa, joten ilman muuta tänne Souliin sitten ajelee. Sitäpaitsi samalla saadaan taas hyvä syy hengailla täällä vähän pidempään :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...