sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sunnuntaibrunssi Grand Hyattissa

Lähipiiri tuntee blogistin suurena aamupala-ahmattina. Mielestäni aamiainen on päivän tärkein ateria, ja usein viikonloppuna heräilen aamulla jo seitsemältä siihen, että maha kurisee ja kahvia tekisi mieli. Mies vitsaileekin hankkivansa minulle hätäbanaanin yöpöydälle, jotta voin haukata ensin sen ja saada siten pari tuntia lisäaikaa aamu-unille.

Ja koska aamupalaa uppoaa pohjattomaan vatsaani suuriakin määriä, niin samaan syssyyn kannattaa hoitaa lounaskin. Brunssille, siis. Soulissa ykkösbrunssin arvonimeä kantaa ansaitusti Grand Hyatt -hotellin sunnuntain shampanjabrunssi, jota aikaisemmassakin postauksessa taisin hieman hehkuttaa. Olin luvannut miehelle jo etukäteen jättäväni kameran kotiin, mutta kännykällä oli kuitenkin ihan pakko ottaa pari napsua (valitettavasti osa kuvista jäi aika sumeiksi).

Meren hedelmiä: jättiläisrapua, simpukkaa, katkarapua.
Tästä lähtien tarjoilen itsekin aina lihapullat lasissa.

Pääkokkina hääräsi sveitsiläinen Marco ja apukokkeja taisi olla kymmenkunta.

Teimme seurueellemme pöytävarauksen toista viikkoa sitten, ja kerrankin vapaita paikkoja oli saatavilla. Olemme metsästäneen paikkoja kyseiselle brunssille muutamia kertoja aiemminkin, mutta se on ollut joka kerta täyteen buukattu. Kyseinen brunssi on kokenut paitsi melkoisen hintatason nousun parin viime vuoden aikana, myös pientä karsimista shampanjan suhteen: vuosi sitten tarjolla oli valittavana joko yhden lasillisen sisältävä tai "all you can drink" -tyylinen brunssi. Sittemmin pohjaton kaato on harmillisesti kuitenkin poistettu listalta tuntemattomasta syystä (vai olisiko syynä ollut Hyattiin kantautuneet huhut shampanja-ahneista suomalaisista...?).

Odotukset olivat siis korkealla. Ja ne täyttyivät kirkkaasti. Itseäni miellytti erityisesti se, että vaikka ruokalajeja oli tarjolla varsin runsaasti, eivät pöydät kuitenkaan notkuneet mitä erilaisimmista vaihtoehdoista, vaan tarjottavissa oli selkeästi panostettu määrän sijasta laatuun. Ruoka oli tietenkin satumaisen hyvää ja palvelukin moitteetonta. 

Härän sisäfilettä, parsaa, katkarapurisottoa, valkosipulia ja grillattua kanaa.

Välijälkkäri. Omasta mielestäni pannarit menevät yleensä aamiaisella samaan kastiin murojen kanssa: maistuvat enemmän tai vähemmän aina samalle, eikä nyt oikeastaan koskaan mitenkään erityiselle. No, olin väärässä. Nämä pannarit olivat ehkä parasta koko brunssissa! Ja ihanan kirpakka marjahillo myös.

Alkupalaksi tarjolla oli muun muassa jättiläisrapuja, simpukoita, kylmäsavulohta, maksapateeta, juustoja, piirasta sekä erilaisia salaatteja. Pääruoaksi oli mahdollisuus valita olemassa olevista vaihtoehdoista tai pyytää kokeilta oman maun mukainen pasta- tai munakasannos. Itse maistelin sisäfilettä ja kalkkunaa, parsaa, kurpitsakeittoa ja "välijälkkäriksi" ehkä maailman parhaita pannukakkuja, joita kokkipoika paistoi hyvin pieteetillä tasan kolme minuuttia kerrallaan, ja yksi satsi siitä sitten lensikin roskakoriin, kun paisto taisi mennä pari sekuntia yli. 

Jälkiruokapöydästä löytyi ainakin hedelmiä, mansikoita, kakkuja, kurpitsa- ja hedelmäpiirasta, jogurttikakkua, tiramisua, suklaamoussea vohvelissa, vihreä tee -macaronseja, kookosvanukasta sekä jääteöä ja mangosorbettia. Ja tietenkin kahvi toiveiden mukaan. 

Onneksi jälkiruoille on oma vatsansa.

Jälkiruokien kuningatar on perinteisesti tiramisu. Itse kuitenkin rankkasin suklaamoussen parhaimmaksi. Ja mangosorbetti oli myös hyvää. Ja mansikat. Ja...

Ruokailuun käytimme aikaa yhteensä noin kolme tuntia, ja voin kyllä myöntää brunssin olleen sekä vuoden odotuksen että melko suolaisen hinnan arvoinen. Lisäbonuksena saimme vielä ihailla Hyattin luistinrataa, jouluvalaistua jättiläiskuusta sekä maankuulua leipomoa jouluherkkuineen. Hyatt on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, vaikkei lompakko välttämättä antaisikaan periksi siellä yöpymiselle. Hinta heiluu jossain kolmensadan euron tienoilla yötä kohden, joka menee Soulin kalliimpaan päähän, mutta mainittakoon nyt vertailun vuoksi, että kaupungissa on myös yli tuhat euroa yöltä (standard-huoneesta!) veloittavia puljuja, että kaikkihan on tietysti suhteellista... 

Aulassa oli vaatimattomasti valaistu joulukuusi
Kimallusta riittää...

Takapihalla oli luistinrata mahtavin kaupunkinäkymin varustettuna
Leipomossa oli kunnon joulutarjonta piparkakkutaloineen kaikkineen
Epäselväksi jäi, oliko talo oikeasta piparitaikinasta tehtyä. Ainakin se näytti epäilyttävän paksulta ja kiiltävältä, ikään kuin lakatulta. Myyjältä kysyessämme vastaus oli, että "kyllä, ne ovat myytävinä. Siis ovat kyllä myytävinä", josta päättelimme, että ehkä ne olivat muovisia ja myyjä ihmetteli omituisia ulkomaalaisia, jotka olisivat halunneet syödä kivat muovikoristeet...

Poliittisesti korrekti joulupukki
Pikkuherkkuja pukinkonttiin (ja ei todellakaan edullisemmasta päästä...)
Pukkipipareita

No kyllä siellä vatsassa aina on tilaa yhdelle...
Jos haluat saada uunituoretta. Kirjaimellisesti.

Jos siis ensiluokkainen brunssi Soulissa kiinnostaa, voi lisätietoja etsiä täältä. Pöytävaraus on ehdoton ja sen kanssa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. 

20 kommenttia:

  1. Vautsi, olipa tuskallista lukea tätä teidän ruokalistaa! Ihania herkkuja ja mainiota, että oli niin laadukasta.

    Alkoi kovasti kiinnostaa, että millaisia ovatkaan tuhannen euron standard huoneet? Saisitkohan yöpyä sellaisessa ilmaiseksi, jos kirjoitat blogijutun ;)

    Luistinradan maisema on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sen tonnin huoneen haluaisin minäkin nähdä (mutta en maksaa)... Pitäisköhän soittaa ja tarjota blogidiiliä? :D Lupaan kertoa vierailusta yksityiskohtaisesti blogissa...

      Poista
  2. Nyt valuu kuola näppäimistölle. Mikä brunssi! Mulla on vaan kotoisasti kaurapuuroa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan kaurapuurollekin aikansa ja paikkansa!

      Poista
  3. Ai että! Me taidetaan mennä kanssa joku sunnuntai, kuulostaa mielettömän herkulliselta. Ja samalla voisi käydä luistelemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Hinta tosin taitaa olla verrattavissa siihen aulabaarin hinnastoon ;)

      Poista
  4. Huh, huh. Huikea brunssi! Täytyypä nousta sängystä ja käydä aamiaisen tekoon, vaikka meidän tarjoilut ovatkin aika vaatimattomat tuohon verrattuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy myöntää että _aika harvoin_ tulee itsekään sisäfilettä noin niinkun aamupalalla syötyä :D

      Poista
  5. Alkoi tuo kovin aikainen oma aamiainen (kuppi kahvia, kanelikorppu ja mansikkarahka) tuntua paljon vaatimattomammalta kuin kuvittelinkaan :D
    Hyvä brunssi sillointällöin kohentaa mielialaa kyllä pitkäksi aikaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kyllä olisin voinut pari ylimääräistä euroa vielä pulittaa, jos olisi ollut mansikkarahkaa tarjolla!!! Rahka kuitenkin jää täällä aina vaan haaveeksi... :(

      Poista
  6. herranjumala etta tuli nalka, siis sellainen ihan tajuton etta pakko saada heti noita kaikkia herkkuja! Ainakin niissa hotelleissa missa on tullu kaytya aikoinaan opastyön ansiosta niin tuolla suunnalla maailmaa hyvien hotelleiden kaikki ruokatarjoilut on ihan kasittamattöman hyvia, nam, olisin syöny itteni halki tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvissä hotelleissa on hyvät tarjoilut, mutta valitettavasti hinta on sen mukainen! Ainakaan Koreassa hotelleihin ei juuri koskaan kuulu aamupalaa, tai jos kuuluu, niin hyvin vaatimaton sellainen. Sitten kohtuuhintaisen aamiaisen maksettuasi toteat, että se oli aivan yhtä tyhjän kanssa; jos haluat kunnon aamiaisbuffetin (siis sellaisen Suomen standarditasoisen), niin siitä joutuukin pulittamaan jo aikalailla. Ja se jos mikä ketuttaa... siksi ehkä tämä tuntuikin niin ylelliseltä!

      Poista
  7. Ei saa kiusata ihmisiä tälleen. Itsekin olen ihan armoton aamupalafani, ja söisin noita herkkuja oikein mieluusti. :-P

    Mutta nyt pitää udella, että paljonko tuolla brunssilla oli hintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta pyöri noin 60 eurossa. Oli kuitenkin todellakin hintansa väärti, sillä ruoka oli todella hyvää ja sitä tietysti sai ahtaa itsensä aivan täyteen, kun taas esim. 60 eurolla hyvässä ravintolassa ei todellakaan saa lasia shampanjaa, sisäfilettä, parsaa, risottoa (tällä kertaa ihan oikean makuista jopa!) ja laajaa jälkiruokavalikoimaa.

      Ja selvennetään nyt vielä (jos se jotakuta mietityttää) että ei, emme todellakaan yöpyneet Hyattissa :D

      Poista
  8. Ihania ruokakuvia ! Aina välillä yritän teeskennellä, että ruoka ei välttämättä ole se kiinnostavin asia uusissa paikoissa, mutta onhan se. Minun olisi varmasti tarvinnut kieriä pois tuosta paikasta..... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelli on stategisesti hyvin sijoitettu korkean kukkulan päälle: lähdet siis kierimään mihin suuntaan tahansa, niin aina pääset sopivasti alas kaupunkiin :D

      Poista
  9. Olipas siinä. Huh. Tuntui, että vatsa täyttyi jo pelkästä katselemisesta:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olihan siinä. Ja totuuden nimissä myönnän, että kuvasin ehkä puolet kaikesta syömästäni ruoasta, eli sitä meni _paljon_. Pohjaton vatsani on maineensa veroinen :D

      Poista
  10. Lääh… no mutta tämähän jo lähentelee lukijan kidutusta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kidutusta alkoi olla itse kullekin, kun napa ei veny enää senttiäkään, enkä edes ollut ehtinyt vielä maistaakaan jäätelöä tai piirasta... Ja se pöydästä nouseminen vasta kidutusta olikin, aijaijai. Onneksi oli löysemmät housut jalassa, ja vyöstä löytyi vielä reikiä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...