maanantai 17. helmikuuta 2014

Hellan ja pöydän välissä

Sain haasteen Jenniltä Sanoin ja kuv(as)in -blogista: "kerro oma lempipaikkasi kotona". Helppo homma, se on jotakuinkin tässä:


"Tässä" sijaitsee siis osapuilleen keittiön pöydän, hellan, jääkaapin ja uunin välimaastossa, keittiössä, tottakai. Oikeastaan lempparipaikka on keittiön pöydän ääressä, mutta koska kokkaaminen, leivonta sekä nälkäisenä (tai kylläisenäkin) jääkaapin sisällön tuijottaminen ovat kaikki hyviä ja mielekkäitä ajanvietteitä, valitsin paikan niiden keskiöstä. Tänään keittiön pöydän ääressä nautittiin Suomiruokaa: perunoita, jauheliha-suppilovahverokastiketta sekä porkkanaraastetta. Ihanan maanantaimaista! Yritin googletella mitä mielikuvituksellisimmilla hakusanoilla, mikä mahtaa olla yleisesti ottaen korealaisten lempipaikka kotona; onko se ehkä lämmitettävällä matolla keskellä olohuonetta, nukkumamatolla makuuhuoneen nurkassa vaiko ehkä suihkussa, jossa jokainen korealainen tuntuu ainakin viettävän runsaasti aikaa useita kertoja päivässä? Tai ehkä lavuaarin ääressä, hammasharja kädessä? Kuukkeli ei osannut antaa vastausta. Pitänee järjestää galluppi. 

Kun tänään on satanut vaihteeksi lumen sijasta märkää räntää, on ainakin yksi varsin suosittu paikka taloyhtiömme maanalainen parkkihalli: viime viikkoisen lumisavotan jälkimainingeissa kukaan ei vahingossakaan aio enää jättää autoaan ulkoparkkipaikalle tai ylipäätään mihinkään, missä on vaara, että se hukkuu kinosten sisään. Parkkihallissa alkaa siis olla tunkua, mutta onneksi sopu sijaa antaa...


Korealaiset ovat onneksi parkkeeramisessaan melko höveliä porukkaa: auton voi oikeastaan jättää ihan mihin vain, kunhan muistat, että renkaat ovat suorassa ja vaihde vapaalla. Vaihtoehtona on jättää auton tuulilasille oma puhelinnumero, johon nalkkiin jääneet parkkeeraajat voivat sitten (yrittää) soittaa, jotta auto saadaan siirrettyä. Mekin aloitamme yhä useamman aamun pelaamalla ensin viiden minuutin autodominoa: "jos mä työnnän tän tästä eteenpäin, niin mahdutko sä siitä välistä vai vieläkö pitää työntää näitä kahta muutakin ja jos, niin mitenkäs tuo tuolta pääsee sitten pois..."

Mutta kertaakaan ei vielä olla jääty totaaliseen parkkijumiin. Ja kivoja, spontaaneja koreanvahvinmies (/-nainen/-blogisti) -fiiliksiä tulee autoja työnnellessä lähes joka aamu. Kelpaa ihan aamutreenistä!

10 kommenttia:

 1. Hih, aamu alkaa autojen työntelyllä :) Kyllä menisi tuollaisesta suomalaisella herne nenään ja pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun (ehkä ensimmäisen viikon) mekin ihmeteltiin hassuja parkkeeraamisia, kunnes tajuttiin jutun juoni. Ei täällä kannata moisesta hermostua; tulis vielä joku stressireaktio, kun kaiket päivät meuhkaisi muiden parkkeeraamisesta!

   Poista
 2. Suloiset tossut! :) viihdyn kyllä ihan samassa paikassa kuin sinäkin parhaiten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossut on kyllä rakkaat <3

   Keittiö ja sohva (ja sänky), siinäpä ne tärkeimmät...

   Poista
 3. söpöt ainot ja lämmittää. lempipaikkani on parveke

  VastaaPoista
 4. Lämmittää tosiaan! Etenkin, kun näissä korealaisissa asunnoissa on tämä kohtuu tymäkkä lattialämmitys... eipähän varpaat palele (paitsi heti, kun lähtee kotoa...)

  VastaaPoista
 5. Minä inhoan parkkihalleja, mutta kun niissä on saanut täällä minibussilla parkkeerata useamman kerran, on harjoitus tehnyt mestarin. Minun lempipaikka kotona on myös pöydän ääressä. Joskus myös hellan ääressä, mutta ei aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täkäläiset parkkihallit ovat superahtaita, eikä tuo autojen parkkeeraus sinne sun tänne auta yhtään, mutta olen onneksi säästynyt vielä kolhuitta, vaikken mikään mestarikuski laskekaan olevani. Harjoitus kuitenkin tekee..no jossei ihan mestaria, niin pätevän kuskin kuitenkin.

   Poista
 6. Onpas teille herkullisen näköistä maanantairuokaa. :)

  Mielenkiinnolla odottelen myös korealaisten lempipaikkagallupin tuloksia! Parkkihallin (ehkä hetkellinen) suosio on ainakin varsin helppo ymmärtää...

  VastaaPoista
 7. useful for the information that has been conveyed thanks a lot ya

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...