perjantai 21. helmikuuta 2014

Korean oma niksipirkka

Koreassa on muutamia englanninkielisiä, kansallisia sanomalehtiä, joiden nettisivuilla surffailen lähes viikoittain pysyäkseni edes hatarasti maan keskeisten puheenaiheiden tasalla. Useimmiten selailen Korea Heraldia, Korea Timesia tai Chosun Ilboa, mutta myös Korea Observer on ihan kelpo uutisfoorumi ulkomaalaiselle. Jokaisella lehdellä on omat, hauskat osionsa, joiden pohjalta tutustua paremmin korealaisten mielenmaisemaan, kuten esimerkiksi Korea Timesin aina yhtä kiehtova saju-osio, jossa opastetaan ihmisiä terveyden, kodinhoidon tai parisuhteen parantamiseksi korealaisen sajun (ennustamisen) tai vaikkapa feng shuin avulla, tai page0, jossa kerrotaan lähinnä tavallisen korealaisen kulttuurin ongelmista ja ilmiöistä seikkaperäisin artikkelein. Vielä edellisiäkin viihteellisempiä lukukokemuksia tarjoaa lehden oma Dr. Phil eli Dr. P, jolta lukijat penäävät ratkaisuja lähinnä lemmenasioihin ja parisuhteen ongelmiin. 

Muutama päivä sitten törmäsin kuitenkin aivan uuteen palstaan, nimittäin Chosun Ilbon niksipirkkaan. The Tip of the Day -palstalta löydät ratkaisun mihin tahansa arjen ongelmaan, kuten miten pidät hatun muodossaan pesun jälkeen ("kuivaa se kulhon päällä"), miten estän liukastumiset jäisellä kävelytiellä ("kiepsauta kuminauhoja kenkien ympärille") tai vaikkapa miten puhdistan tahmeat sakset ("hiero niihin vanhentunutta aurinkorasvaa ja pyyhi sen jälkeen lika pois"). Miksiköhän muuten viimeisimmässä pitää hieroa nimenomaan vanhentunutta aurinkorasvaa? Eikö joku muu, esimerkiksi kasvovoide, kelpaa? Entäpä tuore aurinkorasva?

Ja vielä lisää vinkkejä arjen sankareille:

Puhdista näppäimistö maitoon kastetulla pumpulipuikolla.

Poista pahat hajut jääkaapista kuivahtaneella leivällä

Vältä krapula syömällä usea viipale kurkkua ennen nukkumaanmenoa (usein tuleekin just tota kurkkua syötyä, eikä esimerkiksi pitsaa tai makkaraa...)

Vihreä tee -kylpy toimii jalkadeodoranttina

Hampaat voi valkaista hieromalla niitä banaaninkuorilla.

Ja jos (ja kun) joku kuitenkin menee näitä Niksi-Pirkkaan lähettämään, niin niksipalkkiot voi osoittaa suoraan blogistille :)

14 kommenttia:

 1. Heh heh! hyvää viikonloppua sinne niksikoreaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... :D

   Poista
 2. Nyt ei korealaiset vinkit täysin vakuuta :) En mitenkään näe itseäni hankaamassa hampaitani banaaninkuorella, Pirkan niksiä eli ruokasoodaa voisin ehkä kokeilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä muitakin vinkkejä hampaille, mm. sitruunamehulla hankaaminen....kelpaisko se?

   Poista
 3. Miksi puikko pitää kastella juuri maitoon? :P Vauva-aikana tuli haisteltua kuivahtanutta maitoa niin paljon, että aika hyvät perustelut pitää olla, että lääräilen sitä mihinkään vapaaehtoisesti. Melkoista niksi-Korea -aineistoa silti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua kanssa ihmetytti tuo maito?? Mieluummin kokeilisin vedellä, sitten ehkä laimealla pesuaineliuoksella... mutta ei nyt maidolla :(

   Poista
 4. Ou jee, mä rakastan niksejä! Mulla on juurikin kesken kirja nimeltä "Nykykeittiön niksit". :-D Mutta ei ne niksit ole läheskään yhtä hyviä kuin nämä, mutta toisaalta ne saattavat olla ehkä hieman toimivampia. Tuota vihreä tee -niksiä voisin kyllä kokeillakin, jos olisi tarvetta. Löytyisi vihreälle teellekin joku käyttötarkoitus. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siellä oli myös sellainen niksi, että "miten saan vihreän teen maistumaan paremmalta! :D en lukenut vastausta, mutta ehkä pitää käydä vielä konsultoimassa sivuja...

   Poista
 5. Jaahas. Vai että banaaninkuorilla valkoiset hampaat. Perustuuko se kuoresta irtoavaan valkoiseen kerrokseen hampaan päällä? Pirkan niksit olikin jo jäänyt unholaan. Siellä muistaakseni käytettiin paljon sukkahousuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Niksipirkka-suosikki oli sukkahousuista tehtävä handsfree: pujota kännykkä lahkeeseen ja sido sitten sukkahousut pään ympärille autolla ajamisen ajaksi niin, että kännykkä on valmiina korvan kohdalla. En tiiä, toimiiko, mutta ajatus on tärkein :D

   Poista
 6. Mitä ihmettä, luulisi, että näppäimistöön jää ikävä vanhan maidon haju jos sitä yrittää maidolla puhdistaa. Uskaltaiskohan näitä kokeilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä kyllä sitä maitoa ehkä kokeilisi. Hyi! Mutta pumpulipuikko on muuten kyllä hyvä idea tuohon.

   Poista
 7. Ja onko tämä tuoretta kurkkua vai etikkakurkkua ? En usein tarvitse reseptiä, mutta olisihan hyvä tietää, minkälaiseen kurkkuun sitä tarttuu ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin, että tuoretta kurkkua. Perustunee siihen vesimäärään (miksei vaan voisi juoda vettä??). Enpä ole tullut moista ennen ajatelleeksi, ainakaan siinä justiinsa nukkumaanmenoa ennen... Ens kerralla siis pitää varata ajoissa kurkku jääkaappiin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...