maanantai 24. helmikuuta 2014

Lätkää ja luksuskylpyjä

Viikonloppua vietettiin jälleen Soulin sykkeessä, sillä viime kerrasta olikin jo vierähtänyt hyvä tovi aikaa. Länsipuolella Koreaa oli jo huomattavasti kuivempaa, lämpimämpää ja miellyttävämpää ainakin sään puolesta, joskin ilmanlaatu oli heikentynyt harmaan sumuiseksi pienpartikkeleista. 

Saavuimme kaupunkiin lauantai-iltapäivällä, heitimme tavarat hotellille ja suuntasimme tapaamaan Samia ja Tainaa (taallamuualla.wordpress.com), jotka olivat bonganneet alkuillaksi meille oivan pop up - ravintolan Itaewonista. Paikanpäällä oli tarjolla herrrrrkullista pulled pork - hampurilaista hyvän oluen kera; jotain, mitä Gangneungista on melko turha etsiä (meikäläisten suunnalla kun ei harrasteta pop up-ravintoloita, ei pulled porkia eikä hyviä oluita). Ruokailun ja ensimmäisten kuulumisten vaihdon jälkeen etsimme käsiimme sopivan sporttiravintolan, jossa jännäsimme porukalla Suomi-USA - ottelua. Paikalla oli myös jenkkiläinen tosifani, kenen pää notkahti joka maalin jälkeen yhä syvemmälle hartioiden väliin. Lohdukkeeksi miehet kävivät tarjoamassa masentuneelle jenkille muutaman juoman ja valomerkin jälkeen baarissa kuunneltiinkin vielä Maamme-laulua voittajien -ja erityisesti Teemun- kunniaksi. 


Pop up -ravintolan pulled pork-purilainen, coleslaw ja sipsit. Nam!

Sporttibaari yllätti hyvällä palvelullaan: valomerkin tultua meitä tultiin ystävällisesti ohjaamaan ulko-oven suuntaan antamalla samalla pahvimukit, joihin saimme kaataa tuopeissa olevat oluet, kun henkilökunta tarvitsi tuopit jo tiskattavaksi. Mutta pahvimukien kera saimme oluet take away -tyyliin!


Sunnuntaiaamuna ilmanlaatu (ja olo...) ei ollut ainakaan edellispäivää parempi, joten mikä olisikaan ollut sopivampaa ajanvietettä kuin lekotella Korean ehkä ylellisimmässä jjimjilbangissa, Dragon Hill Spassa. Kyseessä oli ajatukseltaan tyypillinen korealainen kylpylä-sauna; samantapainen, josta jo viime viikonloppuna postasin, erotuksena kuitenkin paljon hienommat ja laajemmat allas- ja saunavalikoimat yhteensä kuudessa kerroksessa, erilliset ravintolat, pelialueet, lepo-osastot ja ulkoaltaat unohtamatta tietenkään monipuolisia kauneuden- ja terveydenhoitopalveluja. Saatavilla oli perinteisimmästä päästä ainakin mani- ja pedikyyrit, hierontoja joka lähtöön sekä kuorintoja, parturointeja ja muita vartalohoitoja. En kuitenkaan perehdy tässä postauksessa sen enempää enää korelaiseen kylpemis- ja saunomiskulttuuriin, mutta asiasta kiinnostuneiden kannattaa katsastaa Dragon Hill Span sivut sekä monipuolinen esittely vaikkapa täältä (blogistin huomio: hinnat ovat nousseet hieman ko. artikkelin kirjoitusajankohdasta; viikonloppuna aikuisen sisäänpääsy maksoi 13 000 wonia (noin 9 euroa) ja esimerkiksi bibimbap-annos oli 8000 wonia. Varsin kohtuullista joka tapauksessa).

Sisäänkäynti löytyi lopulta parkkihallin lomasta, bambuverhoiltujen seinien uumenista.

Vielä viimeinen kuva eteisestä ennen kuin kamera laitetaan piiloon...


Perusteellisen kylpyläesittelyn sijaan päätin jakaa lukijoiden kanssa kuitenkin kylpylän valitut palat:

- Kylpylässä oli kattava pelialue, joka oli täynnä lähinnä japanista tuotuja videopelejä huvipuisto- tai peliluolatyyliin. Intouduimme testailemaan useampia, esimerkiksi tanssimattoa, rumpupeliä, myyrän saalistusta, viidakko-hämähäkki-ammuntapeliä, koripalloa sekä ykkössuosikiksi nousutta, ah, niin yksinkertaista, mutta viihdyttävää vessapeliä: pelissä ukkeli seisoo jalat ristissä ja selvästi kammottavassa vessahädässä, kun takaa tulee yhä uusia ja uusia vessanpönttöjä. Pelaajan on tarkoitus "valmistella" pönttö toimitukseen sopivaksi: kansi ylös, istuinrengas alas. Jos kiiressä epäonnistut pöntön valmistelussa, tulee hätä käteen tai ukkeli luiskahtaa vessanpönttöön. Hauskaa ja koukuttavaa (ja niin  japanilaista...)

- Kylpylässä oli sekä miehille että naisille yhteiskäyttöön tarkoitettu, ulkona oleva uima-allas. Uima-altaan yhteydessä oli myös "suomalainen sauna", joka tosin lämpesi vain noin kuutenkymmeneen asteeseen, sekä uima-altaan reunalla muutamia aurinkotuoleja lähinnä kesää varten. Ja aurinkotuolien kohdalla, uskokaa tai älkää, oli ihka oikea "natural sun tanning area", eli auringonottoa OIKEASSA auringonvalossa! Olettaisin, että ei ole hurjan suosittu aktiviteetti korealaisten keskuudessa.

Suomalainen sauna ja oikeaa auringonottoa todellisille hurjapäille

- Kylpylän suosituin hoitomuoto on kuuluisa The Emperor's Sitz Hip Room eli huone täynnä puisia jakkaroita, joissa on reikä keskellä. Huoneen alla poltetaan erityistä puuta ja yrttejä, joista leijailee savua ylös huoneeseen jakkaran reiän kautta. Jakkarat ovat tarkoitettu siis naisille, ja niille istutaan ilman housuja sadeviittaa muistuttavan kaavun suojin. Savun on tarkoitus muun muassa puhdistaa kohtua ja auttaa naistenvaivoihin. Todistettavasti näin jakkaroilla parikin naista sadeviittojensa kanssa istuskelemassa, mutta luonnollisesti kuvien ottaminen jäi tälläkin kertaa väliin...

Tästä kuvasta ei blogisti voi ottaa kunniaa itselleen, vaan kuva löytyi pitkällisten ja seikkaperäisten googlettelujen jälkeen täältä. Mutta siis osapuilleen samalta näyttää, kuin mitä itse todistin. (Ajattelin, että kuva on pakollinen, tai muuten ei kuitenkaan kukaan usko...) Huomatkaa myös "prinsessa Leia" -tyyliin taiteillut pääpyyhkeet; niitä näkee korealaisissa kylpylöissä useinkin.

- Miesten puolella ei sentään höyrytelty alakertaa, mutta kuulemma pesualueen graniittilattialla makasi muutamakin mies nukkumassa raajat levällään ilman rihman kiertämää. Sitä luulisi, että esimerkiksi kuudennen kerroksen "pehmustetut" (tarkoittaa siis milliohutta nukkumamattoa) ja lämmitetyt lepohuoneet olisivat tarkoitukseen sopivammat, mutta mikäpä siinä, jos uni tulee kesken pesun. Ja ilman vaatteita. Keskellä vilkkainta ruuhkasunnuntaita.

Eli mikäli Soulin vierailun aikana sattuu huono ilma tai muuten vain laiskottelua vaativa päivä, suosittelen ilman muuta perikorealaista kokemusta Dragon Hill Span saunoissa ja altaissa: tätä et näe muualla!


8 kommenttia:

 1. ei huonot pöperöt ollenkaan. Mä nukuin sohvalla koko matsin, tuli niiiiiiin myöhään täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ottelu tuli puolesta yöstä puoli kolmeen, mutta kyllä sen hyvässä seurassa jaksaa katsoa ;) tosin sen jälkeen alkoi hotellin sänky kutsua jo aika kuuluvasti.

   Poista
 2. Matkailu avartaa....ihan näin kotisohvaltakin näköjään :D
  Ja että on hauskaa olla suomalainen jossain muualla silloin kun voitetaan joku kisa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisuudessahan on se hyvä puoli, että jos ollaan häviöllä, niin voi vetäytyä hiljaa takavasemmalle ja kukaan tuskin arvaa, että olet suomalainen, kun taas voiton tullen voi mekkaloida mielensä mukaan ja muut ihmettelevät, että "onko täällä tosiaan joku Suomesta!!??"

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Soulissa on aina kivaa, mutta se meno- ja tulomatka on vähän turhan pitkät. Tällä kertaa vältyttiin kotimatkalla ruuhkilta, mutta mennessä ajettiin melkein viisi tuntia :(

   Poista
 4. Mielenkiintoisia kylpylähoitoja siellä päin ja nuo prinsessa Leia päähineet on ihan upeat..... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan googlettaa, että miten sellainen pyyhepäähine oiken tehdään, se on niin hauskan näköinen :D Saattaa olla, että se kyllä vaatii useamman kuin yhden pyyhkeen; sen verran sofistikoitunut versio näyttäisi olevan kyseessä... Laitan sitten jonkun tutorial - videon blogiin, kunhan tuon haltsaan :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...