maanantai 10. helmikuuta 2014

Lunta tulvillaan (on meidän parkkipaikka ja kaikki muutkin mestat)

Lumisade jatkuu edelleen. Tällä hetkellä lumikertymä alkaa lähennellä metriä, ja pelkästään sunnuntain aikana senttejä tuli lähes kolmekymmentä. Gangneungissa koulut on suljettu, bussivuorot peruttu, supermarketit kiinni ja kaupunki muutenkin melkolailla poikkeustilassa. Vaikka mikäs tässä, leppoisassa talvisäässä, kunhan vain ei tarvitse mihinkään mennä tai mitään tehdä.

Mutta koska sisällä istuminen alkaa aika nopeasti tökkimään, päätimme reippailla pihalla hieman lumitöiden merkeissä. Varsinaisena missiona oli kaverin parkkipaikallemme jättämän auton kaivaminen kinoksesta, mutta samalla taka-ajatuksena piili lepytellä äkäistä roskapoliisia eli taloyhtiömme nyrpeää talkkaria. Ehkäpä hänenkin ajatuksensa roskapusseja väärinkäyttävistä länkkäreistä muuttuisi hieman positiivisemmaksi, kun näkisi meidän huhkivan lapionvarressa yhteisen hyvän nimissä. 


Yleiskatsaus parkkipaikalle

Etsi kuvasta auto

Ystävämme parkkeerasi autonsa tähän eilen. Vuorokauden lumikertymä on siis helposti arvattavissa auton kattoa mittaillessa...

Onko siellä edes mitään autoa, oikeasti??

Jes, auto ainakin oli ihan oikea

Tadaa! Halukkaita parkkeeraajia, anyone?

Puolentoista tunnin ahkeroinnin jälkeen auto saatiin kuin saatiinkin parkkipaikalta ulos (ja oletettavasti myös tielle. Tai sitten ystävämme on edelleen pihasta vievässä alamäessä jumissa...). Näytösluontoisesti raivasimme vielä ihmisen mentävän polun autotieltä rapun edustalle korealaisten pappojen kerääntyessä ihmettelemään länkkäreiden touhuja. Homman tultua päätökseen papat naureskelivat ja tervehtivät meitä hymyssä suin, ja ehkäpä, EHKÄPÄ itse talkkarikin totesi vihdoin epäilyttävien asukkaiden olevan sittenkin tavallisia, tunnollisia ja kunnollisia naapureita. 

Puuraukat uupuvat lumikuorman alle

Eilisen päivän vietimme Yongpyongin laskettelurinteissä, jossa lunta oli yllättäen vähemmän kuin Gangneungissa ja kelikin oli päivällä ainakin hetken ajan aurinkoinen.20 kommenttia:

 1. Uskomatonta!!! mikä lumimäärä, kuin Suomessa pari talvea sitten. Täällä taas odotellaan vesisadetta saapuvaksi, on poikkeuksellisen kuuma ja ei ole satanut kuukauteen!!! hiki valuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia lumikinoksia näkyy Suomessa ehkä kerran viidessä tai kymmenessä vuodessa, mutta en ole IKINÄ nähnyt kerralla satavan näin paljon! Suomessa tuohon mahtuisi jo koko pitkän talven lumikertymä.

   Poista
 2. Jokus on tullut mietittyä mikä olisi se lumimäärä mikä Suomessa täytyisi kerralla tulla, että kaikki olisi suljettu. Kaksi metriä? Tuntuu, että täällä mennään vaikka umpihangessa :) - ainakin jos kerran ulko-ovesta ulos pääsee.

  En valita talvesta ja lumesta en! Paitsi jos tänne tulee puoli metriä nyt kun kaikki on melkein sulanut....

  VastaaPoista
 3. Ei minuakaan lumi haittaa, paitsi sen verran, kun sen vuoksi kaikki paikat on kiinni ja olemme jumissa kotona. Mutta ajatus siitä, että nämä metriset kinokset muuttuvat todennäköisesti 1-2 yössä loskaksi ahdistaa jo valmiiksi aika paljon!

  Suomessa kun on riittävästi aurakalustoa ja kokemusta lumen kanssa toimimisesta (ja talvirenkaat!!), niin eihän siellä hätää ole. Täällä lumilinkoja ei liiemmin näy, eikä esim. piha-alueita tai jalkakäytäviä kolata ollenkaan; ainoastaan autotiet niiltä osin, kuin ehditään.

  VastaaPoista
 4. Huh huh! Aika hurjaa! Ei käy kateeks tuo lumimäärä vaikka onkin eksoottisen näköistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sitä ihan suomalainenkin menee jo sanattomaksi tämän tuiskun keskellä. Naureskellaan ja otetaan kuvia; ihan kuin ei oltaisi ennen lunta nähtykään :D

   Poista
 5. Hassua suorastaan. Etenkin kun ei tarvitse itse olla lapioimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan. Hassua myös niin kauan, kunhan ei tarvi kesärenkailla lähteä mihinkään... ja hassua niin kauan, kuin kotona riittää hätävaramuonitusta, eli ei tarvi lähteä etsimään auki olevaa kauppaa :D Saas nähdä, koska se hymy hyytyy...

   Poista
 6. Jär-kyt-tä-vä määrä lunta!! :D Samalla tosi kaunista noin puhtaan valkoisena ja laskettelurinteen maisemat on utuisen vaikuttavat. Oon nähnyt lunta viimeksi kolme vuotta sitten, joten ois oikeastaan hauska huhkia lapion varressa ja saada hyötyliikuntaa! Puhumattakaan tärkeistä irtopisteistä muiden silmissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän olis ihan mun unelmakeli - jouluna! On kyllä nättiä.
   Mä tykkään myös lumihommista, kunhan niitä saa tehdä omaan tahtiin, vapaaehtoisesti ja lopettaa sitten, kun ei enää jaksa :) Kun taas silloin , kun on kiire, kylmä, epäsopivat varusteet jne, se on aika karseeta...

   Poista
 7. Ohhoh mikä määrä lunta! Kyllähän tuollainen metri saa Suomessakin kaupungit sekaisin, kun auraus vie aikaa ja on vaikeaa kun kadunvarret on parkkeerattu täyteen autoja. Mutta Suomessahan kaupat eivät pysy kiinni kuin lakisääteisesti ;)

  Kivannäköinen laskettelupaikka. Millainen on korealaisten laskettelijoiden taitotaso? Itse aikoinani hämmästyin japanilaisten tasosta. Aloittelijat pysyvät kuuliaisesti aloittelijoiden rinteessä ja muissa rinteissä kaikki olivat hämmästyttävän taitavia.

  Suomessahan rinteessä kuin rinteessä saa varoa, että milloin päälle laskee venäläinen, (tai Lapissa britti) tai vailla valvontaa oleva vauhtiaan hallitsematon lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Yongpyongissa on todella paljon kiinalaisia turisteja laskemassa. Taitotaso on vaihteleva; suurin osa on todella, todella aloittelevaa, mutta myös hyviä laskijoita löytyy. Rinteet eivät käsittääkseni ole Japaniin verrattavissa lainkaan, sillä eikös Japanissa ole maailman parhaita laskettelupaikkoja (en ole käynyt, enkä juuri laskettele, mutta niin olen kuullut...)? Yongpyong on Korean parhaita laskettelukeskuksia, mutta mielestäni verrattavissa ehkä Rukaan tai Leviin...

   Kyllä täällä täytyy todellakin olla silmät selässä kun mäkeen lähtee. Ja kun itsekin olen aloittelija, niin se on sitten tuplastressi, kun yrität pitää huolen edessä JA takana tulevista laskijoista... :)

   Poista
 8. Voi elämä!! Täällä Soulissa oli (anteeksi!!) tänään ihan jumalaisen kiva sää: aurinko paistoi, pari astetta plussaa, tiet kuivia, ei tuule, kevättakki päällä, pipokin alkaa olla turha, mihin ne mun hanskat jäi... Toisaalta olen hiljaa (hyvin, hyvin hiljaa) mielessäni harmissani siitä, ettemme pääse temuamaan tuollaisiin lumimassoihin. Siinä sitä riemua riittäisi jälkikasvulla(kin). :) Varsinaisesti toivon kuitenkin sormet ristissä, ettei tänne tule enää lunta. Mulla ei tavallaan olisi mitään sitä vastaan, että tästä luiskahdettaisiin kohti kevättä eikä liukasteltaisi enää ala- ja ylämäissä. Vaikka onhan tuota korelaisten luminäppäryyttä kullä varsin viihteellistä seurata. Tavallaan. Tsemppiä sinne! Tehkää paljon lumiukkoja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain tavalla tämäkin on mielestäni ihan tosi kiva keli, kaikesta huolimatta :) Olen aina tykännyt lumisesta maisemasta ja nyt, kun ei tarvi väkipakolla lähteä mihinkään, tämä on ihan jees. Pihalla oli eilen kiva nollakeli, joka sopi lumihommiin just passelisti. Tänään ehkä menen sitten muotoilemaan sen suomalaisen lumiukon tuonne ulos, vai pitäisiköhän tehdä oikein lumilyhty!? :D

   Mutta tosiaan - kammoan sitä hetkeä, kun nämä massat alkaa viimein sulaa. Sitten ollaan taas jumissa kotona, koska mä en astu sinne 30 sentin loskaan ellei ole vähintäänkin henki uhattuna :D

   Toivottavasti Soulissa jatkuu aurinkoiset kelit!

   Poista
  2. Soulissa paistoi melkeinpä koko viikon. Sunnuntaina oli sellaista epämääräistä "sumua", muuten oli kyllä ihan unelmakeli. Täällä asumisessa on ehdottomasti parhaita puolia mm. suomalaisen marras- ja huhtikuun puuttuminen, ainakin toistaiseksi. Kumpparit ovat olleet tosi vähällä käytöllä, kuravaatteet melkeinpä turhia. Miten vähän ihminen voikaan kaivata loskaa... :D

   Miten ne teidän lumimassat muuttuivat? Tuliko loskaa? Ja mikä tärkeintä: missä on kuva siitä lumiukosta ja lumilyhdystä? ;)

   Poista
  3. No loskaahan tuli, ja sitä tulee edelleen taivaan täydeltä lisää! Siis noin 30 cm loskaa just nyt joka paikassa :(

   Ja eihän siitä lumiukko /-lyhtyhommasta tullut mitään, kun ei tonne pihalle pystynyt sellaista tekemään, ei ollut tilaa! Koko parkkis oli puolentoista-kahden metrin lumikasan alla, jossa kulki sellaisia ihmisenmentäviä polkuja ovelle ja ulos. Eli ei todellakaan ollut mitään mahkuja pyöritellä palloja :(

   Poista
 9. Voi jestas. Siellähän satoi vähän lunta! :-D

  Hyvä että näytitte talkkarille, mistä on länkkärit tehty. Talkkarilta taisi mennä luu kurkkuun - vai pitäiskö sanoa, että lapio. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ja sataa edelleen!
   En sitten tiedä, mitä se talkkari mahtoi ajatella, mutta jospa ukko edes vähän heltyisi. Tänään taitaa olla uusi savotta edessä, kun lunta on tullut eilisen jälkeen taas varmaan parikymmentä senttiä...

   Poista
 10. Se taitaa olla ihan hyvä talviolympialaisseutua - voi olla ettei tarvita mitään poppaskonsteja ?
  Onnea myös blogi äänestykseen - kävin nyt toisella kerroksella antamassa ääneni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni tuolla Pyeongchangin alueella (joka on siis korkeammalla kuin meidän kaupunki) on kyllä lunta joka vuosi, joten kaipa se "aika varmaa" olympialaisaluetta on :) Muuten vaan aika jännä nähdä, miten niin pieni paikka saadaan kisakuntoon muutamassa vuodessa! Vaikka tietysti rakentaminen on aloitettu jo aikoja sitten.

   Suurkiitos äänestäsi!! <3 ne kaikki tulevat tarpeeseen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...