maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ne seksikkäät pohjoiskorealaiset

Luin viime syksynä Barbara Demickin Pohjois-Koreaa käsittelevän Suljettu maa -kirjan, josta kirjoitin postauksen myös blogissa. Kirjassa oli monia mielenkiintoisia asioita, jotka jäivät mieleeni pyörimään, mutta erityisesti muistan kirjan kertoneen, miten eteläkorealaiset miehet pitävät yleisesti ottaen pohjoiskorealaisia naisia kauniimpina kuin etelän kasvatteja. Miesten silmää miellyttävän ulkonäön ansiosta loikkareiden oli myös kohtuullisen helppo löytää elinkumppani Kiinan tai Mongolian puolelta pohjoisesta karattuaan. 

Itse en ole tietääkseni vieläkään tavannut ketään pohjoiskorealaista, joten en voi kyseistä vertailua omista lähtökohdistani suorittaa. Jostain syystä seksikkyys ei kuitenkaan terminä ole ehkä se, mikä pohjoiskorealaisista puhuttaessa ensimmäisenä tulee mieleen. Pohjoisen naisista oleva kuvamateriaali on tosin aika harvalukuista, joskin viime aikoina korealaisissa lehdissä on ollut muutamia otoksia muun muassa Pohjois-Korean hallitsijan siskosta, joka kuvattiin veljensä seurassa viime viikon vaalien yhteydessä. Ja koska kaikensorttisia salaliittoteorioita on liikkeellä, niin omaan turvallisuuteensa vedoten blogisti jättää sen tarkemmin analysoimatta siskon ulkonäköä, ihan vain varmuuden vuoksi. Uteliaat löytänee siskon kuvia kuukkelista etsimällä. 

Makunsa kullakin. 

Tämän päivän Korea Times otsikoi raflaavasti, että vastikään tehdyn tutkimuksen mukaan eteläkorealaiset miehet todella mieltävät pohjoisen naiset eteläkorealaisia naisia seksikkäämmiksi. Artikkelin tarkempi tutkailu tosin paljastaa, että kyseessä ovat keski-ikäiset miehet, joiden suosio pariutumismarkkinoilla ei syystä tai toisesta ole välttämättä ollut päätähuimaava. Raportti kuitenkin kertoo, että miesten mielestä pohjoiskorealaiset naiset suorastaan "sädehtivät kauneutta". Lisämeriittiä pohjoisen naiset saavat muun muassa anteliaisuudestaan, kypsyydestään sekä ronklaamattomuudestaan (onko tuo edes sana?). Tarkoittaa siis, että pohjoisesta loikanneet naiset eivät lähde treffeille metrin mittaisen vaatimuslistan kera, vaan kohtaavat miehet omina itsenään, avoimesti ja jalat maassa. Etelä-Korean naisethan ovat nykyään tunnettuja kovista vaatimuksistaan miessukupuolta kohtaan, josta syystä yhä useammat miehet kokevatkin yksinkertaisemmaksi hakea morsmaikkunsa ulkomailta.

Ei ainakaan yrityksen puutteesta voi moittia. Itse en varmaan viitsisi jokapäiväiselle marssille lähteä kymmenen sentin koroissa.

Mutta palatakseni vielä miesten luonnehdintoihin pohjoiskorealaisista, niin on jokseenkin helppo ymmärtää, mistä tuo henkisen kypsyyden ja luonnollisuuden arvostaminen juontaa juurensa. Itse olen ainakin lukuisia kertoja pyöritellyt päätäni ja ihmetellyt täkäläisten naisten käytöstä, joka muistuttaa mielestäni enemmänkin teinityttöjen kikattelua ja kiherrystä kuin aikuisen, vastuullisen ja fiksun ihmisen käytöstä. Tietysti fiksuja ja kypsiä versioita löytyy tuon tuosta, mutta välillä ihmettelen, eikö useimpien täkäläisten tyttöjen tarvitse missään vaiheessa aikuistua?

Artikkeli kertoo vielä lopuksi tilastollisen faktan: deittifirman raportin mukaan 48,1% naimattomista ja 51,1% eronneista miehistä pyysi eteläkorealaista naista treffeille toisenkin kerran. Sen sijaan peräti 65% miehistä, sekä naimattomista että eronneista, pyysi pohjoiskorealaista naista uusintatreffeille. Koska ne vaan on niin seksikkäitä!

9 kommenttia:

 1. Apua mitkä korot! Onkohan tarkoitus pitää miespuolisten kollegoiden mieliala korkealla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Onhan noi aika vinkeät ton puvun kanssa...

   Poista
 2. Jaa, vaikea arvioida tuota naisten seksikkyyttä:). Minun silmiin kaikki aasialaiset näyttävät aika samalle, eli en osaa arvoida tuleeko joku Kiinasta, Japanista vai Pohjois-Koreasta. Mutta asusteet on viimisen päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin samalla tavalla ennen, mutta kun täällä hetken tutustuu a(a)siaan, niin alkaa huomata eroja! Tietty pohjois- ja eteläkorealaiset sekä japanilaiset nyt ovat aikatavalla samannäköisiä. Vähän kuin aasialaisille suomalaiset, ruotsalaiset tai vaikka virolaiset...

   Poista
 3. KL:ssä asuu paljon eteläkorealaisia. Malesiankiinalainen tuttavani kertoi, että korealaiset käyvät kauneusleikkauksissa ja pääasiassa operoidaan nenä. On kuulemma niin ruma..En mä kyllä huomannut, että olis mitenkään erityisen ruma ollut...sen mitä niitä nyt kehtasin tuijotella :) Minusta aasialaiset naiset ovat kauniita... kehuu taikinanaama täältä kiinasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä; eteläkorealaiset johtavat kauneusleikkausten määrässä per naama, Soulissa jopa 25% 19-60 -vuotiaista naisista on käynyt veitsen alla! Yleisin on kyllä käsittääkseni se silmäluomileikkaus, mutta nenä tulee varmaan hyvänä kakkosena :D Sitten on vielä niitä tosi karmeita ja vaarallisia leukaluun hiomisia sun muita, huhhuh!
   Vaikka minunkin mielestäni aasialaiset ovat kauniita. Mutta heidän ihanteensa vain on eri kuin meillä. Mulle tulee edelleen usein sitä kommenttia, että "voi kun sinulla on niin pieni naama!!" (joka ilmeisesti on täällä jotenkin toivottava piirre?)

   Poista
  2. Tässä Eat Your Kimchin tietoiskuvideot aiheesta:
   Whats the ideal Korean woman?
   m.youtube.com/watch?v=TkZT6LTTJIU

   Poista
  3. Ja: Korean vs. North American Beauty Standards
   http://m.youtube.com/watch?v=Q7zW9KjSzOQ

   Poista
  4. Kiitos linkeistä! Noihin kyllä törmää täällä hämmentävän usein. Ja aika erikoisiltahan osa suomalaisen korvaan kuulostaa, mutta totta on myös se, että korealaiset ovat harvinaisen yksimielisiä siitä, millaiset piirteet on kauniilla naisella. Täällä se ei taida olla makuasia :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...