tiistai 1. huhtikuuta 2014

Festarikevät voi alkaa

Korealaiset rakastavat erilaisia tapahtumia, festivaaleja. Vaikka talvikin on pullollaan kaiken maailman pippaloita mitä mielenkiintoisimpien aiheiden ympärillä, ovat erityisesti kevät ja kesä vilkkainta festarisesonkia. Blogistin vuosikellon mukaan festarikevät alkaa tietysti huhtikuussa, kun kirsikankukkafestivaalit pyörähtävät käyntiin. Nopealla vilkaisulla tapahtumakalenteriin laskin kirsikankukkafestareita olevan ainakin kahdeksassa eri kaupungissa. Kirsikankukkien lisäksi omat juhlansa järjestetään myös tulppaaneille, atsaleoille, sansuyu-kukalle (en löytänyt käännöstä) ja vuoristokukkasille. Eikä siinä vielä kaikki. 

Kirsikankukkafestarit alkavat Gangneungissa tulevana viikonloppuna

Lisäksi on tietysti kevään mansikkafestarit. Aidosta mansikanpoimintakokemuksesta joutuu tosin pulittamaan paikasta riippuen jopa parikymmentä tuhatta wonia (n. 14 euroa), jolloin blogisti miettii, että suomalaiset mansikankasvattajat ovat kyllä ajatelleet tämän markkinaraon ihan väärin; meilläpäin kun itsepoimitut tuppaavat olemaan valmiiksipoimittuja halvempia, uskokaa tai älkää...

Äärimmäisellä mielenkiinnolla on myös odotettu Seocheon Camellia Octopus Festivalia, jolloin vieraat pääsevät paitsi nauttimaan kameliakukkien puhkeamisesta, myös vastapyydetystä pikkumustekalasta (baby octopus). Ennakkoluuloton yhdistelmä festivaalien saralla, täytyy myöntää.

Houkuttelevia, eikö? Kaikesta huolimatta nuo maistuvat ihan hyvältä esimerkiksi tulisessa keitossa. Siitä en sitten tiedä, parantaako kamelia-kukkien katselu makuelämystäkin...

Cheongsandossa sen sijaan järjestetään Slow Walk Festival eli hitaasti kävelemisen festarit huhtikuun aikana. Ilmeisesti tapahtuman nimi kertoo kaiken oleellisen, mutta hitaasti kävelemisen ohessa on turisteilla mahdollisuus nauttia kevätmaisemista ja osallistua erilaisiin kulttuuriaktiviteetteihin. 

Kuun lopussa olisi myös tarjolla Ulsan Whale Festival eteläisemmässä Koreassa. Ulsan on satoja vuosia ollut kuuluisa valaanpyytäjien kokoontumispaikka, sillä valaiden muuttoliikenne on reitittynyt paikan ohi jo esihistoriallisista ajoista lähtien. Valasfestareilla on mahdollisuus seurata muun muassa historiallista valaanpyyntiesitystä, katsella auringonnousua meren äärellä sekä osallistua valaslaulukilpailuun (blogisti huomauttaa esitteen mainitsevan erikseen, että kilpailu on suunnattu amatöörilaulajille. Ammattimaiset valaslaulajat siis älkööt vaivautuko). Sen sijaan vinkkejä siitä, onko itse valaita oikeasti nähtävillä, ei esittelytekstissä ollut mainittu. Ilmeisesti siis ei. 

Huippusuosittu Dano-festivaali osunee tänä vuonna toukokuulle. Blogisti haluaa ainakin nähdä uudestaan tämän viime vuonna kuvatun miehen mekossa ja bikiniyläosassa...

Ja mitäpä olisi festarikevät ilman bambufestareita, perhosfestareita, savenvalantafestareita tai tulikärpäsfestareita? Ei muuta kuin kalenteri käteen ja viikonloppureissuja buukkaamaan. Kuka vielä väittää, että suomalaiset ovat omituisten kesäfestareiden kruunaamaton kansa? Blogisti rankkaa kyllä mustekalavauvojen syömisen ja valaslaulun heittämällä eukonkannon ja saappanheiton yläpuolelle!

10 kommenttia:

 1. Tuntuu olevan korealaiset vielä hullumpaa festarikansaa kuin suomalaiset :) Itse muistelen haikeasti, kuinka ihanat olivat Japanissa kirsikankukkajuhlat. Valaslaulanta (siis se amatööri) olisi ihan mielenkiintoinen lisä festarikokemuksiin :D Voisitko mitenkään osallistua? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo valaslaulanta kyllä houkuttelee...
   Kirsikankukat ovat kivoja just nyt, kun maisema on muuten vielä alkukeväisen harmaa ja ankea, niin ne tuovat sellaisen ensimmäisen piristysruiskeen maisemaan!

   Poista
 2. Herranjestas mikä määrä festareita! itse haluaisin kyllä osallistua niille mustekalafestareille, NAM! tosin.. olisihan tuo mies bikiniyläosassakin aikamoinen näky livenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitähän on siis ympäri vuoden (vrt. viime syksyn kalmarifestarit, joissa mekin piipahdimme), mutta erityisesti nyt keväällä... enkä laittanut tuohon kuin murto-osan!

   Poista
 3. Onko valaslaulu valaiden houkuttelua vai valaiden ääntelyä muistuttavaa laulua? Ovatko baby-mustekalat niitä mitä syödään elävänä?

  Ja todellakin ovat mielikuvituksen laittaneet äärimmilleen festareita pykätessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jäin ihmettelemään samaa, että onko se jotain valaiden lumoamista vai sellasta ultraääni-ääntelyä :D Tiedä sitten, pitää varmaan mennä paikan päälle ottamaan selvää ;)

   Poista
 4. No onpas siellä festari poikineen. Täällä alkoi siis tulppaanifestarit, joten huomenna meillä on taas tiedossa tulppaaneita:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä olis tulppaanifestaria tarjolla huvipuisto Everlandissa; oon kerran käynyt siellä ja tulppaani"pellot" on kyllä upeat! Mutta tällä kertaa taidan tyytyä kirsikankukkiin...

   Poista
 5. Onpas valintaa! Menisin kukkafestareille. Kävelyfestari liian hidas minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein ymmärtänyt tota hitaasti kävelemisen festaria... Että festivaalien ideana on katsella maisemia ja kävellä? EIkös sitä voi tehdä ihan ilman erillistä festivaaliakin :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...