keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ken toiselle kuoppaa kaivaa...

...on todennäköisesti korealainen rakennusmies. Jostain kumman syystä korealaiset rakastavat rakentaa kerrostalonsa kuoppaan. Ja se kuoppa pitää tietysti ensin kaivaa. Mitä korkeampi talo, sitä syvempi kuoppa.  

Tässä ollaan tyydytty melko matalaan kuopaan. 


Kuva ei valitettavasti havainnollista asuntokompleksin toisessa päässä olevaa betoniseinämää. Kuopassa siis ollaan.
  
Ihan kiva idea, etenkin niille ensimmäisten neljän kerroksen asukkaille, jotka voivat aloittaa päivänsä avaamalla verhot ja ihailemalla betoniseinää. Itse asumme talomme seitsemännessä kerroksessa ja meidän ikkunamme on ensimmäinen, joka ylettyy "maantasalle". 

Ja rakennustyömaan lähestyessä loppuaan on aika pihahommille. Pihaan tuodaan täysikasvuisia mäntyjä juurineen, jotka istutetaan maahan ja tuetaan kepeillä ylös. 

Jo kahtena syksynä olemme ihmetelleet puiden juurineen repimistä ja puukuljetuksia: kuka näitä suuria puita oikein on istuttamassa ja mihin? Mutta vastaus löytyi naapurista: puut törkätään uusien asuntokompleksien pihaan sellaisenaan. No, käydän se näinkin...
 

10 kommenttia:

 1. Hammentavaa! Tuleeko noihin samaisiin taloihin viela parkkihallikin ja onko se sitten kerroksessa -7? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä luultavimmin tulee parkkihalli ja se on syvällä! Meidän oma parkkis on vieläpä niin suuri, että sinne eksyy helposti. Eikä oma talokompleksimme ole edes suuri verrattuna vaikkapa Soulin suurkaupunkialueelta löytyviin "minikaupunkeihin"! Ilmeisesti korealaiseen maaperään kaivaminen ei sitten ole kummoinenkaan juttu, kun kerran aina halutaan kaivaa kaikkea.

   Poista
 2. Kummallista myyräntyötä :)
  Asuntoja on siis näköalalla ja betoniseinällä?? Vau. Just katsahdin täältä neljännen kerroksen ikunasta, olis se aika hurjaa jos olis betoniseinää ikkunan takana....tai no, tavallaan onkin, kadun toisella puolella olevan talon pääty. Jossa on vain pienet kylppärien ikkunat :)
  Eipä ainakaan kukaan kurki sisään, eikä tule itsellekään tunne, että katselis jonkun kotiin. Mutta onhan tuo vain pieni läntti verrattuna nontussa asumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken huipuksi täällähän on joka asunnossa seinän kokoiset ikkunat (kun ei ole parvekkeita, vaan se ikkuna ja semmoinen pikkukäytävä imitoi lasitettua parveketta", joten näköalat betoniseinään on varsin vaikuttavan kokoiset :D

   Poista
 3. Kyllä täälläkin rakennus alkaa kuopasta. Mitä korkeampi talo sitä syvempi kuoppa. Mutta kyllä se eka kerros on jo maan pinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta meneekö teillä päin sitten vain perustukset sinne kuoppaan, vai onko parkkihallia tms?
   On nää omituisia rakennustapoja, mutta varmaan siinäkin on joku pointti jonka joskus vielä ymmärrän.

   Poista
 4. Et ole nyt selvästi sisäistänyt Korean style kuntosalilla käyntiä! Ei saa hommata mitään lihaksia kun sehän voi vaan leventää sinua. Minua kauhistutti, miten niin monet tytöt tuntui oikeasti ajattelevan tuolla tavalla. Suurin osa vaan juoksi juoksumatolla sen tunnin mitä ne salilla yleensä vietti. Reisilihaskammo on todellinen. Voin vaan kuvitella miten monella on sitten vanhemmiten kaikenlaista luukatoa ynnä muita terveysongelmia kun ne vähäisetkin lihakset sulaa pois jatkuvan laihduttamisen tuloksena :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, totta. Millainenkohan on korealaisnaisen kalsiuminsaanti, kun ei täällä syödä maitotuotteitakaan...?

   Poista
 5. Liittyisiköhän kuoppaan rakentaminen jotenkin maanjäristysvaaraan? Tai saadaanko sillä nimellisesti enemmän kerroksia, jos vaikka rakennuslupa on x kerrokselle (maanpinnasta laskien) ja asuinkerroksissa täytyy kuitenkin olla ikkunat? Hämmentävää, yhtä kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa vois liittyä maanjäristyksiin, vaikka aika harvoin täällä käsittääkseni järisee. Toi rakennuslupa-versio kuulostaisi myös jotenkin järkeenkäyvältä, pitääkin ottaa selvää joskus!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...