sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Top 3 just nyt

Kevään merkit

1. Kirsikankukat ovat mennyttä kalua. Kevät on siis jo pitkällä.
2. Uudet ballerinat jalkaan. Rakot kantapäissä - check.
3. Vuorenvalloitus ja pohjelihasten kuritus on aloitettu.

Kirsikankukkia iltahämärissä


Parhaat ruoat juuri nyt

1. Meun galbijjim eli tulinen lihamuhennos. Naapurin ravintolassa parasta.
2. Hanu-bbq eli korealaista nautaa grillissä. Harvinaisempaa herkkua. 
3. Kesää kohti mennessä ja ilmojen lämmetessä sashimi ja simpukat houkuttelevat yhä useammin. 

Blogistin mielestä olisi hauskaa mennä syömään korealaista lehmää Daegun kaupungissa ("hanua deekussa"), mutta kyseinen puujalkavitsi taitaa naurattaa vain tamperelaisia (jos niitäkään...)

Ulkonäköön liittyvät kommentit

1. "Sulla on niin pieni naama!" Kestosuosikki.
2. "Teillä suomalaisilla on niin valkoiset silmänvalkuaiset!" Jaa. No kiitos, kai? Tosiasiassa monien (etenkin vanhempien) korealaisten silmänvalkuaiset ovat enemmänkin keltuaiset. Epäselväksi on jäänyt, lieneekö maksakirroosi tai hepatiitti yleistä korealaisten keskuudessa. Jostain syystä löisin vetoa maksakirroosin puolesta...
3. "Ovatko useimmat suomalaiset naiset noin eripariset ylä- ja alavartalon suhteen". Joo, kiitos taas. Miten se menikään, että "mitat on missin, mutta muoto puuttuu..."

Matkahaaveet Koreasta käsin

1. Taiwan. Eksoottinen paikka kätevästi lyhyen lentomatkan päässä.
2. Havaiji. Suorat lennot, vain 8-10 tuntia, eikä sinne Suomesta kuitenkaan tule lähdettyä.
3. Australia ja Uusi-Seelanti. Ollaanhan tässä jo melkein puolimatkassa Suomeen verrattuna. Ja lentojen hinnatkin ovat melkein puolet halvemmat.

Taiwanista löytynee kaikkea kivaa. Kuva täältä.

Must see -paikat Koreassa

1. Jeju-saari. Koska sinnekin ehtii?
2. Busan. Maan kuuluisin ranta Haeundae sekä suuret kalamarkkinat pitää nähdä. 
3. Seoraksanin korkein huippu Daechongbong (1 708 metriä), vaatinee kahden päivän vaelluksen.

Kestotrendit pukeutumisessa

1. Mustasankaiset hipsterilasit ilman linssejä. Näyttää tyhmältä. 
2. 90-luvun paksupohjaiset tolppakorkonauhakengät tai -sandaalit tavallisten nilkkasukkien kanssa. Näyttää tyhmältä.
3. Liian kireät, lyhyet ja kinnaavat housut pojilla. Näyttää tyhmältä.

Vapise Lenita Airisto! Ja minä kun luulin, että sukat ja sandaalit on junttia...


Ihmetyksen aiheet, joihin ei ole löytynyt vastausta

1. Tupakoivia naisia ei näe juuri koskaan. Tyttöjen tupakanpolttoon suhtaudutaan todella kielteisesti, etenkin miesten keskuudessa. Silti lähes kaikissa naistenvessoissa joku on käynyt salaröökillä. Jos sosiaalista painetta tupakoinnin aloittamiseen ei ole, eikä sitä voi julkisesti tehdä, niin mistä syystä ja miten naiset silti alkavat tupakoida?
2. Suuri osa soulilaisista taksikuskeista ajaa oudon nykivästi; kaasua painetaan kerran, sitten mennään vapaalla, taas painetaan kaasua, taas vapaalla... Miksi näin? Onko joku ehkä ajatellut, että se säästää kaasua (taksit ovat LPG-kaasuautoja)?
3. Jos korealainen mies menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa, se on täysin normaalia. Jos korealainen nainen kulkee yhdessä ulkomaalaisen miehen seurassa, hän saa päivittäin osakseen huutelua, paheksuntaa, tuijotuksia, osoittelua ja avoimen aggressiivista käytöstä. Miksi?

19 kommenttia:

 1. Mnssä vaiheessa teillä päästiin niistä kahden metrin lumikinoksista jo kukkineisiin puihin???
  On se niin väärin, täällä junnataan kai tässä välivaiheessa ja odotellaan luonnonn normaalia rytmiä :/
  No, pääasia ettei ole lunta!!

  Kuinka pitkä rupeama teillä on siellä Koreassa, vai onko se "toistaiseksi" - mikä yleensä on aika pitkä?
  Että tuleeks hoppu joskus noiden listojen kanssa?

  Noi kasaritolppiksetkin on vielä KENGÄT, mutta kun yks päivä töihin mennessä (täällä Mansessa siis!!) törmäsin daamiin jollla oli ne paksupohjaiset (pumpsitko ne on?) jalassa, vieläpä kaksivärisenä enemmän tai vähemmän neonväreissä, meinasin fillaroida rotvalliin!! Oli vielä ihan aikuinen nainen!
  Ja mä olen ihmetellyt, että kuka juutas niitä käyttää...siis muut kuin ne pukaisilla matoilla kekkuloijat...vai onks minust oikeesti tulossa vanha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kevät etenee aina sellaisen ison harppauksen kerrallaan, mennään nollakelistä +25 viikossa. Ja sitten (valitettavasti) takaisin...

   Meidän rupeama on sen mittainen, että ihan vielä ei tule hoppu kyseisten listojen kanssa :D
   Kasaritolppiksista vielä.. mun mielestä tollaisina reippaasti korkeina (jolloin siis korko on reilusti pohjaa korkeampi) ja sandaalimallisina ne jotenkin menee, mutta aivan karseet on sellaiset paksupohjaiset "kävelykenkä"mallit, siis ilman erillistä korkoa tai ainakaan selvästi korkeampaa korkoa, mielellään umpinaisina ja nauhoilla. Niistä tulee omat teinivuodet ja sen ajan kammotukset mieleen, ja niiden yhdistäminen vaikkapa hello kitty -nilkkasukkiin, mielellään vähän kulahtaneisiin, on täällä ihan normaalia. Apua! Musta ON tulossa vanha :D

   Poista
 2. Jejun saari olisi kiva nähdä. Suosittelen Australiaa kun olet jo puolessa matkassa. Törkeää toi, että nainen ei saa olla suhteessa/ naimisissa ulkomaalaisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeju olisi kyllä ihan must, on melkeinpä noloa olla asunut Koreassa ja onnistua olemaan näkemättä Jeju. Mutta kun siellä on AINA ruuhka, tai sitten sesonki on sellainen, ettei sinne kannata mennä.
   Australia ois kiva, mutta sinne pitäis melkeinpä mennä talviaikaan, eikä meidän lomat ihan annan myöden niin pitkiä talvilomia. Mutta katsotaan, jos tässä vielä joskus ehtis... Spoilerina voin kertoa, että Uudessa-Seelannissa tullaan poikkeamaan nopeasti tulevana syksynä, mutta ei siitä vielä sen enempää ;)

   Poista
 3. Meillakin on jo kevat tai toisina paivina kelit on kun Suomessa kesalla parhaimmillaan, mukavan epavakaista kuitenkin ja jo vahan jannittaa tulevan kesan helteet, kestankö ne edelleen kuin ei mitaan aikoinaan vai onko ika tehnyt tehtavansa....eikös tuo nilkkasukat korkkareissa trendi ollut kova sana tassa viime aikoina, olen nahnyt myös suomalaisissa akkojen lehdissa, aika kamalaa sanoisin. Taallakin paikallisen naisen naimisiinmeno ulkkiksen kanssa on harvinaisempaa kun toisin pain ja tasta juuri miehen kanssa puhuttiin, tama oli kylla sita mielta ettei se nykyisin ole niin kummallista kuin viela 20 v sitten ja aika monet perheet hyvaksyvat sen. Ihanaa kevatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin aikaan teillä alkaa helteet? Kesäkuussa vai jo aikaisemmin? Täällä on toukokuussa ehkä t-paitakelit ja sitten kesäkuussa jo reippaasti lämmintä. Uimaan ei kuitenkaan uskaltaudu (vilukissa) ennen kuin heinä-elokuussa

   Kiva kuulla, että teillä päin sentään alkaa jo tuo ulkomaalaisen kanssa naimisiinmeno olemaan tasa-arvoisempaa; täällä ollaan sen asian suhteen jostain kumman syystä todella ankaria naisia kohtaan. Tiedä sitten, johtuuko se siitä, että naisista tuntuu muutenkin olevan pulaa avioliittomarkkinoilla, ja jokainen ulkomaalaiselle "menetetty" tuntuu vähentävän tarjontaa entisestään, vai missä lie syy... Epäreilua joka tapauksessa.

   Ihanaa kevättä sinnekin!! :)

   Poista
 4. Minä suosittelen ehdottomasti Uutta-Seelantia! Upea luonto ja paljon nähtävää, sekä hyvät viinit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinit, totta tosiaan!!! Täällä herkkuviinien ulottumattomissa ihan unohtaa tuollaiset tärkeät matkailuvaltit... voi vitsi. Nyt sitten alkoi ihan hirveästi tehdä mieli hyvää valkkaria :D

   Poista
 5. En tiedä, onko tälläistä postausta aiemmin tehty, kun suht uusi lukija vielä olen, mutta olisi kiva lukea mitä stereotypioita/ennakkoluuloja korealaisilla on muun maalaisia kohtaan? Esim suomessahan kaikki olettaa, että kaikki aasialaiset on kiinalaisia tai japanilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä postausidea! Täytyykin vähän haastatella korealaisia sen suhteen :) Ainakin Suomesta korealaiset ajattelevat, että siellä on niin puhdasta, että me juodaan vettä suoraan järvestä :D

   Poista
 6. Tolppakorkokammotuksia loytyy nakojaan joka mantereelta... Olen samaa mielta, etta viela hirveampia on loaferit ja muut, joissa on lahes kymmenenkin sentin korko, aivan jarkyt! Yhdistetaan siihen raikeat varit, hapsut ja niitit, niin paketti on valmis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä liika on liikaa. Mutta onhan se kiva, että joskus näkee jotain erilaistakin :D Itse sitä vaan tosiaan tulee vanhaksi ja alkaa karttaa kaikkea uutta, tai toisaalta kaikkea, mikä on ollut muotia omassa teini-iässä

   Poista
 7. Itsekään en tajua tuota sukka-korot trendiä, vaikka se voikin näyttää suhteellisen hyvältä joillakin tytöillä (lue: niillä joilla on sirot jalat). Olisin vain halunnut kysyä sinulta, kun ehkä tiedät paremmin. Suunnittelen syksyllä reissua Koreaan, joten olen miettinyt, että tarviiko Suomen passilla sinne viisumia? Oletteko itse lentäneet suorilla lennoilla, vai jollain halpalentoyhtiöillä? Kiitos vaivannäöstä! :) Nettihän on täynnä informaatiota, mutta välillä tulee informaatioähky :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen passilla saa automaattisesti 90 päivän turistiviisumin, näin ainakin tähän asti. Varminta tietoa saa lähetystöstä, joten kannattaa vaikka kysyä vielä sieltä varmuudeksi, mutta käsittääkseni ei tarvitse viisumia.
   Me lennetään Finnairilla, myös KLM tai Lufthansa lentää Keski-Euroopan kautta, mutta se kestää aika paljon kauemmin (n. 16 h). Halpalennoista en tiedä, mitä vaihtoehtoja edes on; reiteillä kikkailu vie monesti sitten niin paljon aikaa, ettei meidän lyhyillä lomilla ole sellaiseen varaa... Halvimmillaan Finskillä pääsee kuitenkin suoraan alle 600 eurolla (jos on esim. tarjouslentoja jne).

   Poista
 8. Huh! Itse en ole onneksi törmännyt huuteluun kulkiessani korealaisen mieheni kanssa kadulla. Jokseenkin halveksivia katseita tosin olen saanut osakseni sekä kerran yhdessä ravintolassa meitä ei suostuttu pavelemaan.... Yleensä ihmiset kyllä katsovat mielenkiinnolla ja ehkä jopa hieman ihaillen. Liekkö sitten tosiaan pahempi toisinpäin. Ehkä tuohon korealainen nainen + länsimaalainen mies -huuteluun voisi päteä se perinteinen "ulkomaalaiset tulee tänne viemään meidän naiset" -vikinä? Lisäksi olen huomannut, että monet korealaiset ehkä tuntevat tietynlaista alemmuudentunnetta ulkomaalaisten läheisyydessä: miehet kuvittelee että kaikilla länsimaalaisilla miehillä on samanlaiset jättikyrvät mitä näkee pornossa ja naiset miettii miten ne voi kilpailla miehistä kauniin blondin länsimaalaisen naisen kanssa jolla on isommat rinnat ja joka näyttää muka ihan leffatähdeltä. Tosta miehisen mitan angstista olen kuullut enemmänkin että sinänsä ymmärrän että voisi aiheuttaa korealaisissa miehissä turhautumista nähdä korealainen nainen ulkomaalaisen käsikynkässä. Lisäksi hyvännäköinen ulkomaalainen poikkis tai tyttis saatetaan ehkä vieläkin nähdä jonkin sortin statussymbolina.

  Tuo taksikuskien (vaivaa myös bussikuskeja!) nykiminen on todella ärsyttävää! Mulle tuli monesti huono olo autossa juuri sen takia, että korealaisilla on todella ärsyttävä tapa ajaa. Luulisi että aina kaikin puolin olisi taloudellisempaa ajaa niin että kaasua painetaan tasaisesti ja sitten rullataan risteykseen vapaalla niin, että jarruun olisi mahdollisimman vähän koskeminen (tuohan myös estäisi sen hirveän haitariefektin syntymisen joka on omiaan aiheuttamaan liikenneruuhkia). Onneksi me suomalaiset ollaan totuttu kävelemään :D korealaiset kaverit piti minua ihan hulluna kun kävelin aina Hongaesta Ewhalle tai Daehungiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyötyliikunta ja vapaaehtoinen käveleminen ei taida kuulua korelaisten juttuihin... itse ainakin saan ihmettelyä, jos viitsin kävellä 2-3 km ihan omasta halustani, kun taksillakin pääsisi :D

   Poista
 9. Päivän fingerpori muuten liittyy :D http://hs12.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1305812669629?ts=466

  VastaaPoista
 10. Juurikin eilen tästä juttelimme korealaisen BBQ:n parissa, että miksi länsimaalaisen miehen kanssa kulkeva nainen on niin paha asia. Voi olla alapääkateutta, onhan korealaisilla tilastojen mukaan maailman pienikokoisimmat penikset.Ystäväni, joka työskentelee Koreassa puolet vuodesta, totesi että kyse voi hyvinkin olla kateudesta, vaikka eihän kukaan sitä ääneen myöntäisi.

  Toinen hyvin todennäköinen syy on verinen historia Japanin kanssa aiheesta "Comfert Women" http://en.wikipedia.org/wiki/Comfort_women. Kuulin, että Japani kieltää, ettei tätä koskaan edes tapahtunut (heidän lainsäädännössään sota-aikaisten asioiden kieltäminen on ookoo), joten Korea pystytti muistomerkin comfort naisille suoraan Japanin suurlähetystön edustalle. Japanilaiset siitä suivaantuivat, mutta koska kyseessä on puclic land, eivät japanilaiset asialle voineet tehdä mitään. Tällaisen tarinan kuulin. Todenperäisyydestä en sitten tiedä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo comfort womenit ovat valehtelematta JOKA TOINEN PÄIVÄ vähintäänkin uutisissa, siis lehdissä ainakin. Kun suomalaiset kyselee, että puhutaanko / kirjoitetaanko täällä P-Koreasta, niin ei puhuta, mutta comfort women -asiaa alkaa tulla jo korvista pihalle. Ymmärrän kyllä, että on arka asia jne, ja se pointti taitaa todellakin olla se, että Korea jaksaa kirjoitella asiasta niin kauan, kunnes Japani tosiaan suostuu pyytämään anteeksi. Mun käsittääkseni siellä lähetystön edustalla pidetään asian puolesta mielenosoitus joka keskiviikko (muistaakseni, tai viikottain joka tapauksessa), ja niin on tapahtunut jo useita vuosia. Asia on todellakin täällä "pinnalla":

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...