sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Gangwon sample festival eli kaljaa kuppiin!

Lauantaina Gangneungin valtasi kaljakuume, nimittäin kaupungissamme järjestettiin ensimmäinen Gangwon Beer Sample Festival eli olutmaistelufestari. Kyseessä oli paikallisten oluenharrastajien yhteistyönä pystyyn rykäisemä tapahtuma, johon halukkaat olutharrastajat saivat tuoda omia tuotoksiaan maisteltavaksi ja yleisö sai nautiskella (kerrankin) hyvää olutta laajalla valikoimalla. Gangwon-don alueella on oma, pieni ja aktiivinen olutharrastajaporukka, mutta lisäksi paikalle saatiin korealaisen olutskenen kuuluisuuksia aina Soulista saakka omine taidonnäytteineen. Mies oli valmistellut vehnäoluen festivaalia varten ja tapahtumaa oli tietysti odotettu malttamattomana jo viikkoja.

Oluen tekijät olivat saaneet tietysti nimetä oman tuotoksensa mielensä mukaan...Oluet kannettiin ulos tarjolle, ja maistella sai mistä tahansa niin paljon kuin huvitti. Innostuneet tekijät avasivat mielellään valmistusprosessin saloja kiinnostuneille. Ja tarkkasilmäisille tiedoksi, että ei, kukaan ei todellakaan juonut tässä tilaisuudessa Cassia, vaan osassa pulloista oli edelleen vanhat etiketit jäljellä...

Yhteensä maisteltavia oluita kertyi reilut kaksikymmentä erilaista suuren osan koostuessa IPA- ja pale ale -tyyppisistä maisteltavista, mutta olipa mukana myös kirsikankukkaolutta english bitter -tyyliin, kaksi vehnäolutta, muutama portteri ja stoutti sekä yksi siideri. Etukäteen lunastettujen lippujen saatavuus takasi sen, että jokaiselle festariosallistujalle oli olutta tarjolla niin paljon, kuin napa jaksoi vetää. 25 000 wonin (noin 18 euroa) hintaiseen lippuun kuului oluen lisäksi myös pientä syötävää sekä tapahtuman nimikkolasi ja -muki. Erityisen ilahduttavaa oli, että tapahtumaa varten kanadalainen Gene oli vaimoineen leiponut erilaisia leipiä, mukaanlukien ruisleipää (vaikkei se ihan oikeaa ruisleipää ollutkaan), erilaisia juureen leivottuja leipiä, pain Normandie -tyyppistä, siideripohjaan tehtyä ja omenalla maustettua leipää, makeaa pähkinäleipää sekä vaaleaa perunaleipää. Leipiä sai maistella runsaasti ja blogistin täytyikin todeta, ettei oikeastaan tiennyt olivatko mahtavan makuiset leivät hyvä vai huono juttu, sillä ne synnyttivät entistä kovemman ikävän oikean, happaman ja muhkean, maukkaan leivän pariin.

Ruisleipää, omenasiiderileipää, pähkinäleipää, hapanleipää, perunaleipää

Ja vähän juustoja kyytipojaksi

Festarit sujuivat leppoisissa tunnelmissa noin sadan festarivieraan makoillessa nurmikolla auringosta, musiikista, oluista, ruoista sekä mahtavasta seurasta nauttien. Blogisti miehineen oli onnekkaasti saanut festariseuraa Suwonista asti, joten oluita sekä leipiä maisteltiinkin suomalaistunnelmissa Täällä Muualla -blogin Samin ja Tainan seurassa. Yhdessä ihastelimme myös intoa piukassa olleiden oluenpanijoiden kiihkeää keskustelua eri lämpötiloista, humalista, maltaista ja muista asiaankuuluvista tekijöistä; on aina mielenkiintoista seurata, kun asiastaan innostuneet henkilöt pääsevät keskustelemaan intohimostaan. Kiitos mukana olosta ja hienosta viikonlopusta, näitä pitää saada lisää! 

Niin koirat kuin omistajansakin nauttivat leppoisasta meiningistä

Yleisöä viihdytti yhteensä kuusi paikallista bändiä
12 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen! Gangneung on aina käymisen arvoinen, mutta festarit oheisrientoineen olivat suorastaan elämys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja totta, oli kyllä elämys (jatkoineen kaikkineen ja etenkin meduusoineen...)!

   Poista
 2. Oli kiva käydä, hieno viikonloppu, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellenne. Ensi kerralla sitten teidän suunnalla..? :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli aika letkeä meininki. Tosin bändeistä missattiin suuri osa, kun käytiin juuri strategisesti väärään aikaan syömässä läheisessä ravintolassa, ja palatessamme bändit olivat jo lopettaneet. Mutta olutta onneksi piisasi!

   Poista
 4. Kivan ja rennon näköiset pikkufestarit :)

  Mulla jää Soul väliin :( Kahdesta parhaasta Tokion kaverista toinen on paikalla ja meillä on tyttöjen päivä ensi viikonloppuna. Aika huippua! Ensin ajattelin jatkaa siitä piipahtamaan Soulissa, mutta sitten säälin miestä, joka joutuu koko viikon kiskomaan Kepposretkuetta, olisi tullut vielä pari päivää lisää yhden aikaisen työleiriä. Harmillisesti kaikkea ei voi saada :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, valintoja valintoja. Mutta Soul kyllä pysyy paikallaan, joten ei huolta; sinne ehtii myöhemminkin! :) Hauskaa matkaa sinulle!!

   Poista
 5. Olipas tosi kivan oloinen tapahtuma! Ja ihania leipiäkin saitte. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivät oli kyllä superihania. Pitää alkaa itsekin taas leipoa (tai treenata leipomista), mä olen viime aikoina pitäytynyt lähinnä sämplylöissä, koska leivät tuppaa mulla vähän lässähtämään, mutta ehkä nyt taas uudella innolla...

   Poista
 6. Hauskan näköiset päivät. En ole vieläkään oppinut olutta juomaan, mutta oheistarjonta olisi ollut mieleen. Ei raakoja mustekaloja tällä kertaa onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ruokalistalla pelkästään länsimaalaisia ruokia :D
   Minä olen ihan viime aikoina huomannut, että oma olutmaku on selvästi muuttumaan päin. Kyllä siihenkin voi oppia!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...