torstai 12. kesäkuuta 2014

Kesäfiilistelyä

Bongasin mahtavan kesälistan Lauran blogista ja aloin itsekin pohtia vastaavaa. En oikein tiedä, miten tässä nyt näin pääsikään tänä vuonna käymään, että Gangneungissa on tämän viikon ollut kesä kadoksissa ja lämpötilat jossain kahdenkympin alapuolella, ilma sateinen ja taivas pilvestä musta...Eihän sen näin pitänyt mennä; täällä kesäkuun pitäisi olla jo täyttä hellettä! Mutta onneksi viikonloppuna on luvassa helpotusta (tai ei ehkä helpotusta, mutta...), nimittäin sitten ne helteet taas alkavat. Sopivasti juuri ennen sadekautta. Ja parahiksi juuri, kun ihan mahdottoman odotetut vieraat saapuvat seikkailulle Korean kesään!

Ensi viikkoa odotellessa virittäydytään siis kesätunnelmiin. Laittaisin tietysti kuvan jos toisenkin vaikkapa viime kesän Suomi-reissulta kuvitukseksi, mutta koska tietokoneemme sanoi sopimuksen irti, on kuvat tällä hetkellä ulottumattomissa. Tai onhan toki varmuuskopiot, mutta ne on jollain ulkoisella kovalevyllä, joka on jossain ja niin edespäin, joten tällä kertaa mennään ihan lainakuvilla. Kiitos, internetti. Tosin linkatuista kohdista pääsee näkemään, mitä vastaavaa on jo aikaisemmin tehty.

Tänä kesänä aion siis...

...kiivetä ainakin kerran Seoraksanille. Vain todetakseni taas, että TÄMÄ oli nyt se viimeinen kerta.

Seoraksanin Ulsanbawi

...uida meressä, sekä Suomessa että Koreassa
...uida järvessä (vielä enemmän kuin meressä)
...silitellä kissoja kotipihassa
...nauttia rantasaunasta elokuussa, kun on jo pimeää ja vain kiukaasta loimottaa liekin valo...Istua Anmokin rannalla kahvilan terassilla
...syödä simpukoita grillistä
...tsekata Ponam-dongin punaiset teltat ja niiden ruokatarjonnan pitkän baari-illan jälkeen
...ostaa vihdoinkin ne kumisaappaat (sillä sadekausi tulee tänäkin vuonna)...treffata ystäviä Suomessa
...käydä piknikillä rannalla auringon laskiessa
...lähteä uimaan työpäivän jälkeenkin
...puhua enemmän koreaa kuin viime kesänä!
...syödä ainakin yhden speculoos-jäätelön (onhan se vielä Valion irtojäätelövalikoimassa, onhan!!??)
...grillata makkaraa. Nam....käydä iskän kanssa pilkkimässä ahvenia (siis sitä kesäpilkkiä)
...kerätä äidin kanssa marjoja
...leipoa marjapiirakkaa
...ja koska kesä ei lopu vielä elokuussa, niin kesäsuunnitelmiin kuulunee myös syyskuinen aikomus matkustaa pidemmälle kuin koskaan ennen. Ja todennäköisesti koskaan myöhemminkään, koska sen kauemmaksi kotoa on aika vaikea päästä (jos ne kuulennot ei kuitenkaan vielä ole ajankohtaisia...)
10 kommenttia:

 1. Ihana kesalista, tuli tan avulla pari lisaysta minunkin listaan (kuten makkaran grillaus)! Toivottavasti siellakin saat paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja makkara pitää ehdottomasti grillata sellaiseksi mustaksi, hiiltyneeksi ja rapeakuoriseksi, niinkuin tuossa kuvassa, namnam...

   Poista
 2. ma olen selvasti taalla menettanyt kasitteen 'nyt on kesa!', ja mietin vaan etta selvitaankö hellepaivista hengissa ja kuinka kovin heinakuussa jo odotetaan syyskuun pimenevia iltoja ja lampötilaeroja yön ja paivan valilla, kesasuunnitelmat mulla koostuu pitkalti työpaikan löytamisesta ja sen hahmottamisesta etta mitas tassa nyt kavisi touhuamaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta puhuen täällä ehtii vielä monta kertaa kyllästyä kesään. Viime elokuu oli maailmankaikkeuden tuskaisin sen rikkoutuneen ilmastoinnin vuoksi, kun joka aamu heräsin "krapulassa" eli nestehukassa, hiestä märkänä ja kamalaan päänsärkyyn. OIh, en kaipaa sitä aikaa, mutta ihan vähän hellettä saisi tulla... ;) Elokuun loppupuoli on sitten just hyvä. Tänä kesänä koen sitten ekaa kertaa myös sen sadekauden, saas nähdä mitä siitä tulee.

   Poista
 3. Kiva kesälista! Ihanat nuo kaksi ensimmäistä maisemakuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seoraksan on kyllä todella kuvauksellinen paikka, sieltä ei varmaan saakaan huonoja kuvia! Toinen kuva oli vaan lainassa, mutta näytti jotenkin ihanalta minunkin silmääni..

   Poista
 4. Mukava kesä tulossa. :-)

  Hehe, mä sain koko aikuisikäni ensimmäiset saappaat maaliskuussa, kun äiti antoi mulle yhdet, joita ei itse käytä. En jaksanut kantaa saappaita autosta sisälle, ja ne ovat olleet siitä lähtien auton takapaksissa. Saas nähdä, milloin ne liikkuvat sieltä jonnekin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ollut ihan toivoton saappaiden ostaja. koko lapsuuteni ja nuoruuteni olin hyvin "saappaistunut", kun meilläpäin kuraa ja vettä riitti ja toisaalta sukulaisten kumisaapaskauppa tuotti mukavasti aina tuliaisia :D Nyttemmin en ole Koreaan saappaita hankkinut, mutta olisi jo moneen kertaan pitänyt: täällä on saapasajalle kaksi sesonkia, kesällä sadekausi ja talvella loskainen kausi. Kyllä siis käyttöä löytyisi!

   Poista
 5. Tuo marjapiirakka! <3 Jos ois oikein reipas ja kayttais pikkasen mielikuvitusta, niin sais sellasen leivottua taallakin, mutta aina ei jaksa olla kumpaakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain marjapiirakan tapaista saisi täälläkin aikaiseksi, mutta mustikat ovat täysin mauttomia ja viinimarjoja ei löydy. Pitäisi siis tehdä vadelma-mansikkapiirakka. Ja mitään rahka- tai kermaviilikuorrutusta on turha haaveillakaan... eli jätetään tuo piirakan teko sitten Suomi-lomalle... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...