maanantai 9. kesäkuuta 2014

Pintaraapaisu Harajukusta

Sunnuntaille asetimme yhden tavoitteen: Yoyogi-puiston japanilaiset elvikset on nähtävä! Suuntasimme siis askeleemme Harajukun kautta Meijin temppelille ja kiersimme Yoyogi-puiston läpi pienen lenkin takaisin. Valitettavasti kuitenkin sadetta ripsi edelleen hiljalleen taivaalta, joten Elvikset taisivat pitää tuuttitukkansa sateelta piilossa, eikä puistokierros tuottanut tulosta. Onneksi sade sentään hellitti iltapäivää kohti, joten saimme mukavat kävely- ja nähtävyyskierrokset Takeshita dorilla, Omotesandolla, Cat streetillä sekä Shibuyan aseman lähistöllä.

Monien turistien haukkana etsimiä lolitoja ei juuri näkynyt, mutta sitäkin enemmän selkeästi lolitajahdissa olleita turisteja kamerat valmiudessa. Omaan kameraankin tallentui muutama satunnainen räpsy sekä tyypillisimmät turistikohteet.


Jokaisen suomalaisen Harajukun-kävijän kamerasta löytynee kuva tästä pikkuisesta vaatekaupasta. Ilmeisesti nimi lienee vain jotain erikoisuuden tavoittelua, eikä suomalaisuudesta taida olla tietoakaan (nimeä lukuunottamatta).Melkein jo kaivoin kuvetta tämän kaupan kohdalla... Ihan mun tyyliä!

Koko Takeshita dori oli täynnä käsittämättömän herkullisen näköisiä kreppi- ja vohvelikioskejaHei vau, tuttuja naamoja! Erään kaupan ikkunassa kuvasta katseli itse Mike Monroe. Ei tosin vissiin ihan viime kesän kuvia...

Normaali sunnuntai. Tai ehkä normaalia hiljaisempi?

Samikset.

Harajukun teinimuotiaMeijin temppeliin kuljettiin ihastuttavan vehreän puiston läpi. Sielu suorastaan lepäsi sateen raikastaman luonnon keskellä. Puistotien varrella oli kauniita pylväitä, siltoja ja rakennuksia.

Saketynnyreitä Meijin temppelin edustalla

Temppelillä pääsimme seuraamaan hääkuvauksia


Häiden lisäksi paikalla näkyi ainakin neljä-viisi kaste(?)juhlaa ja pientä päivänsankaria
Lopuksi vielä poikkeaminen Shibuyan kuuluisimmalla tapaamispaikalla, Hachikon patsaalla. Hachiko-koira siellä edelleen odottelee isäntäänsä...

7 kommenttia:

 1. Samat saketynnyrit kuvasin minäkin. Mietin, että mitä saken haaskausta, mutta ystäväni tiesi kertoa, että tynnyrit ovat tekstien mukaan tyhjät :)

  Kuvasin myös saman karkkikaupan tytöt, tosin silloin ei ollut maistiaistyttöä sinisessä puvussa. Ja kuvasin myös tuon ehkä söpö kaupan ja toki Harajuku kyltin ja Meijin lyhdyt :D

  Takehsitadoori näyttää varsin tyhjältä. Yleensä siellä on aikamoinen tungos. Itse kuljin yhdessä vaiheessa päivittäin Takeshitadooria pitkin matkalla töihin ja takaisin kotiin. Muistiini on syöpynyt ikuisiksi ajoiksi päivittäinen imelä creppien tuoksu :) Sateinen aamu ja joku teinien myöhäinen koulunalku oli pahinta mitä saattoi sattua, eteneminen oli varsin vaikeaa.

  Ainakin ennen Hard Rock cafessa oli rappusissa useampiakin Hanoi Rocksin kuvia ja nimmareita. Hanoit olivat aikoinaan kova juttu Japanissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, yritin sensuroida osan kuvistani, kun sinulla niitä juuri oli Tokio-postauksissasi, ja sinun temppelikuvat olivat myös huomattavasti parempia kuin omani :D
   Taitaapa nuo kuvatuimmat kohteet olla aika samat, oli turistina kuka tahansa. Ja sitten kumminkin niistä haluaa itselleenkin pienen räpsyn muistoksi...

   Meidän piti maistaa niitä ihania kreppejä, mutta kävi "vahingossa" niin, että olimme ihan ähkyt jatkuvista herkutteluista johtuen, joten krepit jäivät kyllä seuraavaan kertaan.

   Poista
  2. Ne crepit eivät ole kovin ihmeellisiä. Tyyliin kuuluu, että lettua ei paisteta juurikaan, joten se on sellainen kalpea olmi. Lisäksi jäätelön ja kermavaahdon välinen suhde ei ole optimi :)

   Terveisiä ronkelilta siis :D

   Poista
 2. Ovathan nuo pienet vaaleatukkaiset minimkkoiset japanittaret kovin söpöjä. Minun asuinkaupungissani järjestetään joka vuosi toukokuussa Hamami-juhlat ja juhlijat pukeutuvat kilpaa.japanilaisten manga- tyyliin, Voittajalle on palkintona matka Japaniin. 80.miljoonaisessa väkijoukossa riittää nääs monenlaista harrastelijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotin kyllä vähän erikoisempia näkyjä vielä sunnuntaille, mutta (kuten aika monista blogeista on saanut lukea) eivät ne autenttisimmat manga- ja cosplaytyypit enää postaile tuolla takeshita dorilla. ehkäpä heillä on joku uusi, coolempi paikka, josta minä en tiedä mitään...? Kauppojen rekeissä kyllä näin mitä erikoisimpia vaatteita tyylisuunnasta toiseen, mutta useimpien kauppojen valikoimaa ei saanut kuvata :(

   Poista
 3. En lakkaa ihmettelemästä tuota japanilaista värikkyyttä! Mieleen tuli sellainen juttu, että kun täältä Suomesta katsottuna Korea ja Japani vaikuttavat aika samantyyppisiltä mailta (vaikka ovat taatusti ehkä kovinkin erilaisia), niin olisi kiva kuulla noin asiantuntijan näkövinkkelistä maiden keskeisistä eroista tai yhtäläisyyksistä. Tai sitten, että miten sinä Koreassa asuvana koet Japanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Itse asiassa ajattelinkin jotain sen suuntaista postausta vielä "finaaliksi". Vuosi sitten, käydessäni pikavisiitillä Tokiossa, tein vähän vastaavan postauksen Tokion ja Soulin eroista, mutta kyllä sitä vertailua riittäisi vielä toisenkin postauksen verran. Helposti. Ovat nimittäin oikeastikin aika erilaiset paikat, vaikkei ehkä kaukaa (Suomesta) katsottuna siltä näytäkään...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...