lauantai 19. heinäkuuta 2014

Laserleikkaus korealaisittain

Kahdeksan vuotta sitten blogisti korjautti silmänsä laserleikkauksessa Suomessa. Tulokset olivat varsin onnistuneet ja aiemmin puolisokeasta tulikin oikein hyvä(n)näköinen. Paljon silmien laserleikkaukseen liittyvää on ehtinyt muuttua kuluneiden vuosien aikana, mutta Suomessa sentään yksi on ja pysyy, nimittäin leikkausten kallis hintataso. Hinnat eivät oikeastaan ole tippuneet kymmenen vuoden takaisesta juuri ollenkaan, joskin menetelmät ovat ehkä kehittyneet ja nopeutuneet. Pikaisella googletuksella Suomen tunnetuimpien yksityisten lääkäriasemien hinnastoa selattuani totesin leikkauksen maksavan Suomessa karkeasti ottaen 3000 euroa, johon tietysti useamman satasen lisämaksun tuovat vielä erilliset alku- ja jälkitarkastukset toimisto- ja tutkimusmaksuineen. Eli nykyaikaisesta Lasik-leikkauksesta saa Suomessa pulittaa keskimäärin 3500-4000 euroa, hieman paikkakunnasta ja tekijästä riippuen.

Mies oli jo pitkään miettinyt laserleikkausta omiin silmiinsä, sillä vaikka miinusta olikin kokolailla vähän, oli silmälasien käyttö pakollista aina autolla ajaessa. Olimme kuulleet paljon positiivista korealaisista silmäklinikoista, ja kirsikkana kakun päällä hintataso kuulosti olevan huomattavasti suomalaista edullisempi. Koreahan on Aasian terveysturismin keskus, jonne lääkäripalveluja halajavat matkaavat niin Kiinasta kuin Japanistakin. Lääkäreiden taso on korkea, klinikat ovat moderneja ja palvelua saa yhä useammin myös englannin, kiinan ja japanin kielillä. 

Kun sitten bongasimme netistä hyvän tarjouksen laserleikkaukseen, varasi mies ajan gangnamilaiselle silmäklinikalle. Gangnam on varsinainen yksityisklinikoiden kehto, ja valitsemamme silmäsairaalan kanssa samassa rakennuksessa oli useampia vastaavia sairaaloita, samoin viereisissä rakennuksissa molemmin puolin. Silmien laserleikkauksen ohella varsin suosittuja ovat tietysti myös plastiikkakirurgiaan sekä hammaskirurgiaan erikoistuneet yksityissairaalat. 

Viimeistä kertaa mukana menossa

Odotushuoneessa oli kiva kahvikulmaus

Toimenpide: IFS Lasik, toimenpiteen suorittaja: Tohtori Koo


Itse leikkaus oli nopeasti toteutettavissa. Esitarkastus oli aikataulutettu lauantaiaamulle kello yksitoista, jonka jälkeen suoritettiin leikkaus saman tien. Koko operointiin kului noin kaksi tuntia, ja huomenaamulla on vielä edessä jälkitarkastus samassa sairaalassa. Koska olemme ulkopaikkakuntalaisia, sairaala tarjosi meille myös hotelliyöpymisen Gangnamissa samaan pakettiin, joten kirveleviä silmiä on mukava lepuuttaa hotellihuoneessa makoillen. Näin mies ei myöskään joudu ottamaan lainkaan sairauslomaa töistä tai muutenkaan ramppaamaan tarkastuksissa kesken työviikon, vaan koko operaatio alku- ja jälkitarkastuksineen oli hoidettavissa yhden viikonlopun aikana. 

Odotustemme mukaisesti kyseinen klinikka oli moderni ja siisti, joskin varsin kiireinen, sillä potilaita oli koko odotushuone täynnä. Odotushuoneen keskellä oli myös pieni kahvila, josta potilaat ja saattajat saivat noutaa itselleen kahvia ja keksiä, surffailla internetissä tai katsella televisiota. Sekä hoitajat että leikkaava lääkäri puhui varsin hyvää englantia ja klinikalla oli käytössä samanlainen leikkausmenetelmä kuin suomalaisillakin klinikoilla. Uskalsimme siis antaa miehen silmät osaaviin käsiin hyvillä mielin. Itse leikkaus kesti vain muutaman minuutin, jonka jälkeen haimme vielä apteekista muovikassillisen erilaisia silmätippoja. Päivä tuleekin kulumaan ahkerasti tippahommissa, sillä ensimmäisen päivän ajan tippoja pitää olla laittamassa melkeinpä jatkuvasti. 

Kun mies lähti operoitavaksi, blogisti nautti cappucinoa ja opiskeli silmäsairaanhoidon saloja

Vanhat lasit hyväntekeväisyyteen kohti Keniaa

Muistoksi vielä kuva tohtori Koosta ja potilaasta. Hyvin meni!

Ja mitä koko lysti sitten kustansi? Lasik-leikkaus molempiin silmiin maksoi yhteensä 1 300 000 wonia eli päivän kurssin mukaan 934 euroa, sisältäen myös kaikki tarkastukset ja toimistomaksut, auton parkkimaksut sekä hotelliyöpymisen. Lisäksi haimme apteekista viisi purkkia erilaisia silmätippoja ja muoviset silmäsuojukset yötä varten, joiden hinnaksi tuli 26 euroa. Eli noin 960 euroa koko hoito. Pikaisesti vertailun vuoksi laskettakoon, että jos lentää Finnairin tarjouslennoilla Souliin hintaan 599 euroa ja sen päälle maksaa leikkauksesta 960 euroa, on kokonaishinta 1559 euroa. Reilut puolet siis jäisi säästöön verrattuna esimerkiksi Helsingissä tehtyyn toimenpiteeseen, jonka hintana näyttää olevan rapsakat 3527 euroa (kela-korvausten jälkeen).

Silmälaseista luopunut mies oli tyytyväinen sekä klinikkaan että toimenpiteeseen. Tosin Soulin viikonloppu kulunee kuitenkin hieman normaalia rauhallisemmissa merkeissä: amerikkalainen ystävämme houkutteli meitä lähtemään illalla klubbailemaan Soulin kuumimpiin menomestoihin, mutta mies totesi jättävänsä klubihyppelyt sikseen. Ja mitäköhän ne portsarit mahtaisivat tuumata länkkärimiehestä, joka pyrkisi yökerhoon mukanaan neljä pakettia silmätippoja...?

10 kommenttia:

 1. Just pari duunikaveria manas hintoja, nuori kesätyöntekijä suunnitteli leikkaukseen menoa kun piilareiden vahvuus on ysi! Toinen sanoi, että onpaåhan ollut kiva ensimmäisen kerran elämässään nähdä kun tekee silmämeikin.
  Pitäisköhän vinkata, että suunta johti Koreaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mulla oli kanssa melkein miinus seiskaa tuolloin, ja olin kyllä aikas sokea. Sama ongelma myös tuon meikkauksen suhteen; lähinäkö oli kyllä ihan hyvä, mutta se tarkoitti sitä, että piti olla nenä kiinni peilissä, eikä siihen väliin mahtunut ripsiväriharjaa, joten sitten leikkauksen jälkeen oli IHANAA kun sai meikata vaikkapa 20 cm tai jopa 40 cm etäisyydellä peilistä, ja silti näki minne oli sohimassa :D

   Poista
 2. Onpa järkyttävä hintaero Suomeen verrattuna! Mulla aikoinaan tehty lasik vain toiseen silmään, kun toisen silmän näkö melkein normaali. Selvää säästöä siis =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän säästi sitten heti puolet :D Hintaero on kyllä huikea, jotenkin hankala ymmärtää mihin pari tonnia siitä välistä hukkuu...

   Poista
 3. Suomessa ei kyllä mikään halpene. Mä menin Budapestissa about 15 vuotta sitten veitsellä tehtävään silmäleikkaukseen, miinusta oli 7 hujakoilla. Operation tehtiin ensin toiseen silmään ja parin päivän päästä toiseen ja leikkaukseen meni aikaa 2min ja silmällä näki saman tien. Oli se uskomaton tunne! En muista enää mitä se maksoi, muttei ainakaan lähelläkään Suomen hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikka on kyllä parantunut huikeasti silmäleikkausten osalta, nyt miehen leikkaus kesti käsittääkseni alle 15 sekuntia ja kipua ei varsinaisesti ole ollut ollenkaan. Aika hienoa tekniikkaa! Oma leikkaus tehtiin myös kahdessa erässä, kolmen kk:n välillä, ja kyllä paraneminen kesti pitkään. Mutta tulos oli huippu, oon edelleen tosi tyytyväinen.

   Poista
 4. Onpa ihana kuulla että meni kaikki hyvin! Terveiset aurinkoisesta Suomesta, täällä juuri istun veljen terassilla ja ihmettelen kuinka voi olla näin hiljaista. Metsän äänet ja pellon reunaa ajava kaukainen auto. Kohta pääsette tekin naattimaan, ihan omin silmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä! Suomen reissua täälläkin odotellaan jo malttamattomana...!! :D

   Poista
 5. Hei! Onpa ollut ilo (ja haikeus) lukea blogiasi Koreasta. Minäkin asuin siellä muutama vuosi sitten ja kova ikävä olisi takaisin. Kesällä olemme suuntaamassa sinne pitkästä aikaa lomailemaan, joten kivoja asioita on odotettavissa. Silmien laserleikkaus on minulla ollut suunnitelmissa. Voisitkohan kertoa, missä miehesi kävi operoitavana? Vaihtoehtoja on pilvin pimein, joten olisi kiva saada vinkki hyväksi havaitusta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kävi täällä: http://www.seouleyegroup.co.kr/event/event_175.php
   Siellä oli hyvin englantia puhuvaa porukkaa ja muutenkin olimme oikein tyytyväisiä palveluun. Kaino toiveeni olisi, että jos kyseiselle klinikalle menet, niin otatko ennen sitä yhteyttä minuun sähköpostitse; jos sitten voisit mainita saaneesi suositukset meiltä, niin saisimme siitä jonkin pienen palkinnon (käsittääkseni nuo klinikat jakavat lahjoja, kuten vaikka puhdistustuotteita tai pieniä lahjakortteja niille, joiden suositukset ovat tuoneet uusia asiakkaita.).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...