perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mikä kesä?

Heinäkuu on ehtinyt jo pitkälle, ja blogisti sen kun odottaa kesän alkamista. Vaikka Koreassa sentään on lämmin - toisin kuin Suomessa - niin silti kesäfiilis antaa vielä odottaa itseään. Mikä siinä onkin, että kesä tulee aina niin äkkiä ja on ohi ennen kuin edes huomaa? Ja kuitenkin kesä on tässä ja nyt: merivesi alkaa olla jo uintikelpoista, aurinko paistaa täydellä terällä ja sadepäivinäkin on hiostavan kuuma. Takit, pitkähihaiset ja farkut on saanut heittää kaapin perälle ja tilalle kaivaa kesämekot, varvastossut ja aurinkohatut. 

Omalla kohdalla se kesä taitaa sittenkin alkaa vasta, kun pääsee lomalle, rantasaunaan, uimaan, jäätelökioskille, terassille... Korealaisittain saunominen helteellä on hieman omituista, kukapa haluaisi mennä hikoilun jälkeen hikoilemaan lisää kuumien lähteiden ja kiukaattoman löylyhuoneen kosteuteen? Uimaan kyllä pääsee, tosin vähän varkain, sillä virallinen uimasesonki alkaa Gangneungissa vasta ensi viikon perjantaina. Jäätelökioskeja ei meidän suunnalla näy, ei ainakaan samaan malliin kuin Suomessa. Jäätelöt ostetaan kaupasta, tai ehkä kahvilasta, mutta paremmin kauppansa tekee papu-jäähile-annos patbingsu. En tiedä olenko ainoa, mutta jotenkin se punaisten papujen ja jäähileen yhdistelmä ei vaan kuulosta yhtä hyvältä kuin jätskimyyjältä puistonlaidalla ostettu lakujätski (tai kinuski, tai suklaa, tai vaikka vanhanajan vanilja...mikä vaan!). Ja terassit loistavat kokolailla poissaolollaan. Kukapa nyt ehdoin tahdoin haluaisi aurinkoon, kun siltä yritetään kaikin keinoin välttyä? Korealainen nauttii sojunsa sisätiloissa lattialla istuen ja ilmastointi huutaen.  

Paputahnaa ja jäähilettä. Joskus jopa kermavaahdon kera. Jos joku vielä väittää, että mämmi on omituinen ruoka, niin sanoisinpa siihen, että kyllä nämä korealaisetkin osaavat...


Kulunut viikko on ollut pitkä, erityisesti miehelle, joka reissasi ensin Japaniin ja sitten vielä tänään autolla yhteensä noin nelisentoista tuntia käyden maan etelänokassa ja tullen vielä saman vuorokauden puolella (nippa nappa) takaisin. Perjantai pääsi alkamaan siis myöhäisissä merkeissä, joten päätin hemmotella työjuhtaa hieman herkuilla. 

Laura kertoi blogissaan perjantaisesta pyrkimyksestään vuoden tyttöystäväksi, ja suunnitelmaan kuului muun muassa mojitoja, nachoja sekä (itse tehtyä?) guacamolea. Kuva näytti niin vastustamattomalta, että aloin itsekin suunnitella jotain kivaa yhdistelmää iltapalapöytään. Mojito tosin piti vaihtaa helpommin saatavilla olevaan vaihtoehtoon, nimittäin minttua on turha etsiä täkäläisistä ruokakaupoista. Itse kasvattamalla olisi tietysti kätevästi omavarainen, mutta blogisti tähtää tässä nyt vuoden vaimoksi, ei vuoden puutarhuriksi. Ja koska en ole myöskään vuoden baarimikko, lähdettiin takuuvarmalle tielle ja iskettiin jääkaappiin kunnon kannu itse tehtyä sangriaa odottamaan. Jotta koko menu pysyttelisi eurooppalaisissa tarjottavissa, pyöräytti tämä kätevä emäntä vielä tomaatti-mozzarella-pestopizzat lurkkia kohden. Kyllä nyt odotetaan vähintäänkin kunniamainintaa, jossei ihan palkintopallisijoitusta vaimokisassa!








6 kommenttia:

  1. Hahaa, nayttaa ihan mahtavalta! Kylla tolla efortilla saa helposti vuoden vaimo palkinnon! Noi pizzat nayttaa kylla tosi herkullisilta ja sangriaa voisi ollakin hyva kokeilla, se on kylla kiva kesajuoma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sangria oli tosi hyvää! Jossain reseptissä sanottiin vielä, että vois laittaa kanelitangon joukkoon; laitoin, ja sehän vasta tekikin hyvän säväyksen. Tästä tuli ihan mun virallinen kesäjuoma (viikonloppusellainen ehkä vaan kuitenkin...)

      Poista
  2. Uiminen, check. Jäätelökioski (tai GELATERIA), check. Terassi, check. Ilmankos olen jo kesäfiiliksissä, vaikka rantasauna saa vielä vähän aikaa odottaakin.
    Ja pizzalle erityiskunniamaininta täältä pizzamaasta! Hatunnosto ylipäätään sille, että jaksat uunia lämmitellä. Täällä on niin kuuma, että olen pitkälti ulkoistanut ruoanlaiton. Tai sit meillä on nautittu mozzarellaa, tomaatteja ja leikkeleitä ihan sellaisenaan. Ruoanlaitto rajoittuu lähinnä grillaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, grillaamaan... Korealaiset kyllä grillaavan kesät talvet, mutta siis sisätiloissa korean bbq:n merkeissä. Mies osti sellasen kannettavan kaasugrillin, niin ehkä pitäis kokeilla, millaista se OIKEA kesägrillaus oliskaan. Ja tomaatti ja mozzarella on kyllä niin herkkua ihan sellaisenaankin, että eipä ne pitsaa tarvitse maistuakseen :)

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta.
    Jos kunnon jätskikiskaa on vaikea löytää, niin hanki jäätelökone ja pistä bisnes pyörimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun... mullahan on se jäätelökone, mutta se ei toimi täällä kun tuo taajuus on erilainen, niin moottori ei pyöri. Kokeilin sitä aikanaan ja nyt oon sormet ja varpaat ristissä, ettei se hajonnut kokeilusta :( Se oli vielä ihan uusikin....
      Täytyy siis tehdä käsipelillä jäätelöt.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...