torstai 10. heinäkuuta 2014

Operaatio talviturkki

Olemme jo pitkään pohtineet, milloin merivesi mahtaa olla riittävän lämmintä uimiseen. Viime vuonnahan kastoimme Korean talviturkin vasta Suomesta palattuamme elokuussa, jolloin saimmekin pulahtaa suoraan 27-28 -asteiseen veteen. Rantakausi on kuitenkin vasta alkamassa, muun muassa Gyeongpon ranta avataan virallisesti huomenna perjantaina suurten juhlallisuuksien voimin. Täten siis arvelimme, että merivesi saattaisi alkaa jo ainakin lähennellä inhimillisiä lukemia, joskin voi olla vielä hieman vilpakkaa. 

Operaatio talviturkki käynnistettiin itse asiassa jo viime sunnuntaina, jolloin pakkasimme uikkarit autoon ja suuntasimme kohti Gangneunghangin syrjäisempää rantaa. Meren äärelle päästyämme totesimme kuitenkin tuulen olevan viileä eikä varpaat kylmässä hiekassa seisoessa tuntunut enää lainkaan houkuttelevalta pulahtaa harmaana pauhanneeseen mereen. Operaatio siis peruttiin, tai pikemminkin lykättiin hieman. 

Tänään kuitenkin lämmöt kohosivat taasen sen verran hikisiin lukemiin, että päätimme käynnistää operaation uudelleen, pakaten kamat kassiin ja suunnaten tällä kertaa suoraan Anmokin rantahiekalle. Merituuli teki jälleen tepposet, eikä rannalla ollut lainkaan niin hiostava tai edes kuuma kuin kaupungissa. Hetken tuumailun jälkeen mies kuitenkin rohkaistui ja käveli aaltoihin. Blogisti vielä aristeli; varvastuntumalla mitaten vesi oli ehkä 22-23 -asteista, mutta kun ei ollut saunaa lähistöllä, niin ei oikein houkuttanut... noh, tunnustaudun sen verran yllytyshulluksi ja toisaalta myös kilpailuhenkiseksi, että jos mies, niin minäkin. Ja olihan se vesi jo lämmintä!

Iik, kylmää...
No ei se sitten niin kylmää ollutkaan. Operaatio talviturkki suoritettu!


Santorini-kahvila on ehkä rannan houkuttelevin. Kyllä, vaikka vastikään naapuriin avattiin myös supersuosittu Starbucks, ensimmäinen laatuaan Gangneungissa.

Nuorta lempeä romanttisella iltakävelylläGangneungista pääsisi matkustamaan myös kiistellyille Dokdon saarille sekä lähempänä sijaitsevalle Ulleungdolle. Saaret kiinnostavat, mutta reissut ovat melko tyyriitä siihen nähden, ettei saarilla ole oikeastaan juurikaan tekemistä tai näkemistä.

Pääsy kielletty. Vaikka ovi nyt on avattu ja skoottereita varten ihan luiskakin tuotu, niin pääsy on silti kielletty...


10 kommenttia:

 1. Ma heitin talviturkin toukokuussa, oli aika viileaa silloin taallakin meressa mutta kylla me siella muutama minuutti kerrallaan urheasti polskuteltiin, paikallisillahan oli viela takit paalla ja kaulaliina kaulassa samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tullut vanhemmiten vilukissa, enää ei huvita mennä "epämukavan kylmään" veteen, ainkaaan ilman saunaa. Mutta tuo 22 oli ihan passeli :)

   Poista
 2. Mulla on kanssa sama ongelma, että en oikein tiedä, miten lämmintä olisi uimiseen sopiva vesi. Suomessa se ei ole oikeastaan koskaan tarpeeksi lämmintä, ja sitten taas jossain Thaimaassa se oli jo liiankin lämmintä, eikä vedessä käyminen vilvoittanut yhtään. Pähkäily jatkukoon. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se Suomessakin lämmintä, jos järvessä käy. Joskus loppukesästä ihan älyttömän lämmintä! Mutta meressä tietysti eri juttu...
   Onhan se semmonen superlämmin merivesi ihanaa lillua, mutta ei se tosiaan paljon virkistyksestä käy.

   Poista
 3. Iik, hyvin tehty, se talviturkin heitto vaatii aina (ainakin mulla) vähän psyykkaamista! Mä toivon mukaan uskaltaudun heittää talviturkin vasta elokuussa Suomessa ollessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti elokuussa on vielä lämpimät vedet Suomessa, mä aion nimittäin myös uida! Se on ihan hassua, että "Jaakko heittää kylmän kiven" jo joskus heinäkuun lopussa; silloinhan ne vedet useimmiten vasta alkaa lämmetä uintikelpoisiksi!

   Poista
 4. 22-23 on oikein lämmintä uimavettä, luulisin että meilläkin ollaan jo noissa asteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika sopiva. Kyllä sellaiseen 20-asteiseenkin menee saunasta, mutta ilman saunaa mä vaadin vähän parempia lämpöjä. Tuo oli aika virkistävää olematta kuitenkaan epämukavaa.

   Poista
 5. turkki päällä...nyt lämpenee täälläkin, joten.... hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 6. Kunhan ne vedet pysyisivät lämpöisinä elokuuhun saakka...! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...